12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiA început Olteniada

A început Olteniada

Sfârşitul sezonului 2005-2006 îi oferea lui Mihai Stoica, pe atunci preşedinte executiv la Steaua, ocazia să afirme că „a început hegemonia Stelei în campionatul românesc!“. Prezentul însă ne înfăţişează două echipe oltene pe val, Universitatea şi Pandurii, plus CSM Vâlcea în Liga a II-a, care luptă pentru promovare. Oltenia emană fericire şi nu e păcăleală de 1 aprilie. Ştiinţa este neînfrântă de şase etape, iar echipa lui Neagoe, reînviată de când acesta a preluat postul de antrenor, are patru victorii consecutive. Suporterii exultă, iar scandalurile par să fi dispărut pentru moment, problema punându-se acum în ceea ce priveşte parcursul prost din tur, când, dacă nu am fi pierdut atâtea meciuri, altfel ar fi fost situaţia în clasament la final.
Etapa de la Mioveni a venit ca un şoc pentru suporteri, care mai întâi au fost nevoiţi să facă deplasarea pentru a-şi vedea favoriţii, iar apoi au fost speriaţi de lipsa din atac a lui Baird şi Tănasă. Absenţele s-au văzut, Ştiinţa nearătând mare lucru în prima repriză în faza ofensivă, doar Costea reuşind să mişte ceva între apărătorii greoi din autobaza lui Cîrţu.
Intraţi la cabine în dezavantaj, fotbaliştii craioveni au trecut iarăşi prin miracolul pauzei, iar în a doua repriză au fost descătuşaţi, reuşind să întoarcă rezultatul şi să facă spectacol. Nu ştim ce le spune Napoli, cum reuşeşte să-i monteze şi să-i mobilizeze de fiecare dată, dar se pare că mecanismul funcţionează perfect. Ar trebui să ne sperie momentul în care o să conducem la pauză, căci atunci nu ştim cum ar mai reacţiona ai noştri, odată ieşiţi de la cabine.
Trebuie apreciată calitatea apei vii sau a vrăjilor demne de cele mai frumoase basme pe care le face Nicolo în vestiar, dacă până şi Dina a găsit calea spre izbândă şi a reuşit să marcheze, deşi fusese înjurat aproape tot meciul pentru randamentul său slab.
Cu bunele şi relele din timpul meciului, Craiova respiră în sfârşit, iar faptul că toată lumea s-a adunat lângă ea nu ne poate face decât să sperăm că la anul poate nu o să mai privim cum luăm bătaie pe bandă rulantă ca în tur şi că vom evolua din ce în ce mai bine şi mai frumos.
Publicul, prezent în număr mare la meci, a fost formidabil, iar dacă ar fi lipsit acele acte de teribilism gratuite, cu aruncări de scaune şi bravuri faţă de fanii locali (îi dovediserăm pe toţi, mai trebuia să ne răfuim cu locuitorii Mioveniului), eram în mod categoric de nota zece. Până şi Balaci, care până ieri stima „fochiştii“ din Giuleşti, a avut vorbe de apreciere faţă de publicul venit la meci pentru a susţine Craiova.
Pe viitor nu ne rămâne decât să nu ne entuziasmăm peste măsură de şirul acesta de reuşite, să ne menţinem cu picioarele pe pământ, să nu îi dea Dorel Bistriţei 2-0 la pauză (din declaraţii), să terminăm cu aruncatul de obiecte în teren, că doar atât aşteaptă „prietenii federali“, şi să profităm de aceste momente bune ale echipei pentru a ne bucura de ele. Plus dacă vom reuşi să nu ne lăudăm singuri, căci în momentele acelea ne pierdem capul, iar dacă ne va ajuta Dumnezeu, atunci poate putem prinde în ultimul moment un loc de cupă europeană.
Să vedem, dacă se va întâmpla un miracol pe ultima sută de metri, ce o să declare „Toni“ în campania electorală care o să vină, apropo de susţinerea sa pentru altă echipă a oraşului şi nu faţă de Universitatea. Ce scuze o să mai găsească atunci Solomon ca să nu ofere sprijinul normal pentru singura echipă a Craiovei. Şi ce echipă!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII