12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiEterna şi fascinanta Craiova

Eterna şi fascinanta Craiova

Un retur nebun, de zile mari, aşa se anunţă disputarea celor 15 meciuri care au rămas de jucat în 2008. Este cea mai aprigă ediţie de campionat din ţara noastră, deoarece campioana, în premieră pentru România, va juca direct în paradis, adică în grupele Ligii Campionilor. În cele 19 etape desfăşurate în 2007, căruţa granzilor din Capitală a fost răsturnată de provincie, echipa cosmopolită CFR Cluj fiind lideră, cu cinci puncte avans faţă de ocupanta locului II (Rapid), iar pe podium se mai află o echipă din afara Bucureştiului, Unirea Urziceni. Principala candidată la titlul campionatului 2008 este CFR Cluj, dar returul se anunţă de foc şi, teoretic, orice se poate întâmpla.
Ultimul titlul al provinciei a fost cucerit de Universitatea Craiova, în 1991. De atunci, suporterii tot trag nădejdea că oltenii vor reveni în prim-planul fotbalului românesc, dar, cu excepţia Cupei României câştigate în 1993, au rămas doar cu promisiunea, cu speranţa… Istoria Ştiinţei nu se poate şterge, dar prezentul ne omoară, frăţioare, zice un suporter al Craiovei! Prezentul Universităţii? Un loc neliniştitor (11), un embargo la transferuri până la sfârşitul anului, o agitaţie a unor suporteri împotriva finanţatorului oltenilor, cam asta e Craiova la început de an 2008.
Cele şapte meciuri de „acasă“ le jucăm la Caracal, la stadionul „Ion Oblemenco“ demarând lucrările de modernizare anunţate de finanţatorul echipei şi începute în trombă în miez de iarnă. Că pentru aceste lucrări există sau nu autorizaţie de construire, asta nu mai contează în Craiova electorală 2008, totul este ca vastele şi costisitoarele lucrări să se finalizeze. Asta-i important, ca acest proiect, suportat din fonduri private, să fie dus până la capăt. Iar echipa, în viitorul sezon, să demonstreze mai mult decât acest loc 11 de acum. Până la finalizarea stadionului, dar mai ales până la terminarea campionatului, vom avea însă destule emoţii, mai ales în privinţa luptei pentru evitarea retrogradării.
Aurel Ţicleanu a declarat zilele trecute că Ştiinţa a fost glorioasă şi a făcut performanţă atunci când toată lumea din Craiova a fost unită, lucru imposibil în prezent în orgolioasa Bănie, mai ales într-un an electoral cum este acesta. De fapt, şi la Universitatea este un fel de an electoral… Finanţatorul promite că vom avea un retur 2008 mai bun decât turul 2007 (19 meciuri) şi că echipa se va clasa probabil pe locul opt, că vom avea un stadion „Ion Oblemenco“ de nerecunoscut, modernizat, de cupe europene ş.a.m.d.
Am mai auzit asemenea fascinante declaraţii şi în anii trecuţi, dar acum măcar stadionul a intrat în reparaţii. De echipă, mai trebuie să avem răbdare… Baftă, Ştiinţa!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS