13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiPierdut pacient, se caută remediu

Pierdut pacient, se caută remediu

Un campionat de fotbal de pe planeta Marte, catalogat cu ani în urmă drept un pacient bolnav, diagnosticat cu cancer în stare terminală, şi care nu se putea ridica din suferinţă, a reuşit acum ceva timp o revenire miraculoasă, dând semne că se va însănătoşi în cele din urmă. Deşi se anunţa un proces îndelungat de vindecare, cu mici căderi pe alocuri, locuitorii planetei Marte erau entuziasmaţi de faptul că pacientul urma să se pună pe picioare şi să revină la o viaţă normală, din care cancerul urma să dispară.
Dar, spre surprinderea tuturor, acum o săptămână, boala a revenit şi a dat o ultimă lovitură în ochii celor care credeau în corectitudinea vindecării şi a sensului pe care trebuia să îl capete viaţa pacientului. Naivii credeau într-o existenţă nouă, curată, în care toate posibilităţile ivite urma să capete şanse egale în lupta acestora pentru împlinire. Scepticii se gândeau că, odată diagnosticat cu o asemenea maladie, chiar dacă bolnavul ar fi urmat să se simtă mai bine, germenul cancerului n-ar fi putut fi eradicat total, iar boala ar fi revenit.
Realitatea din prezent – devastatoare. Boala a reapărut, iar dacă stăm bine să ne gândim, e posibil ca ea să nu fi dispărut niciodată. Viitorul acelui campionat de fotbal de pe planeta Marte pare sumbru, putând fi uşor de ghicit, având în vedere şi parcursul de anul acesta al echipelor „marţiene“ în competiţiile galactice din acest Univers imaginar.
Această poveste a fost cu întâmplări fictive, realitatea din Liga I nefiind în concordanţă cu aceste relatări. Şi asta, deoarece în campionatul intern nu se întâlnesc blaturi sau alte povestiri din astea tipice dezinformărilor cu rea-voinţă. Citându-l pe Mitică Dragomir, un monument de onestitate şi fair play, putem uşor afla că: „Hai, mă, că a glumit şi Becali! Doar nu credeaţi că a vorbit serios când a spus că Gloria Buzău trebuia să se supună în faţa Stelei?“.
În concluzie, pentru toţi paranoicii care la meciul Gloria Buzău – Steaua Bucureşti au văzut corectitudine, să ştiţi că, de fapt, a fost blat. Steaua a trântit jocul cu Buzăul pentru ca meciul să se termine egal şi să dezmintă acuzaţiile care ar fi urmat să apară în cazul în care echipa din Ghencea învingea. Trăim într-o lume corectă, în care adevărul trebuie să triumfe, iar el, Gigi Becali, prin armata sa de pe gazon, a fost născut să propăvăduiască acest adevăr. Aşa că, spre binele Ligii I şi al fotbalului românesc, Steaua „Gigi Becali“ Bucureşti a făcut egal la Buzău şi binele a continuat să trăiască până la adânci bătrâneţi. Ce s-ar fi întâmplat însă dacă, totuşi, Steaua învingea?
Despre Universitatea Craiova mă abţin să îmi dau cu părerea, pentru că nu e bine să dai în cineva deja rănit, însă trebuie tras un mare semnal de alarmă în privinţa tuturor jucătorilor. Când unii intră pe teren doar ca să îşi mai treacă o selecţie în cont, în goana după meciul cu numărul 70 care ar urma să îi facă în sfârşit jucători de fotbal, după cum afirmă patronul, iar alţii veniţi cu sufletul fac tuşa, nici măcar banca de rezerve, atunci fotbalul nu pare tocmai normal în Bănie. Şi, de asemenea, ca să citez un suporter, la ce apărare evaporată avem, o să îi luăm locul Elodiei la emisiunile de pe canalul cu un singur prezentator.
Prin articolul de astăzi aţi asistat doar la un pamflet, deoarece campionatul de fotbal de pe planeta Marte nu are nimic în comun cu corectitudinea şi sportivitatea din campionatul de fotbal al României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU