3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiJa sam pitbull-terrier...

Ja sam pitbull-terrier…

Criticile anglo-americane la adresa modificărilor Codului Penal şi Codului de Procedură Penală dorite de parlamentarii români au provocat reacţia dură a doi membri de marcă – reprezentativi, am putea spune – ai PNL. Primul a fost Bogdan Olteanu, preşedintele coteţului unde s-a complotat pentru transformarea celor două coduri penale în cătuşe de pus la mâinile poliţiştilor şi procurorilor şi în certificate de NUP pentru infractorii cu imunitate parlamentară. Ambasadorul SUA este pălmuit cu vorbe grele de un liberal despre care gura presei spune că ar fi nepoţelul agentei NKVD Ghizela Wass, membră de marcă a Partidului Muncitoresc Român prin anii ‘50. Moştenirea genetică nkvd-istă a răbufnit în tovarăşul Olteanu şi l-a determinat să sară la gâtul amasadorului SUA. Ne aşteptam ca tovarăşul în discuţie să aducă argumente juridice, politice în favoarea demersului deputaţilor sau măcar să spună politicos că va lua în considerare remarcele făcute de reprezentantul SUA. O atare atitudine ar fi diminuat impactul declaraţiilor făcute de ambasadorul Taubman. Nu a fost aşa. Nepot de nkvd-istă şi fin de prim-ministru, Bogdan Olteanu a turnat în capul americanului nişte lături în cel mai grotesc stil comunist. Adică l-a acuzat pe imperialist că şi-a cumpărat funcţia de ambasador prin corupţie şi l-a sfătuit să nu se amestece în treburile interne ale României, toate spuse pe un ton de înfierare a imperialismului american găunos. Bănuiesc că, după declaraţia de pomină, preşedintele Camerei Deputaţilor s-a dus să-şi cânte mândru nevoie mare „Ja sam pitbull! Terrier!“. În faţa oglinzii. Să se simtă mare şi tare…
Nu sunt adeptul ideii că urmaşii nomenclaturiştilor comunişti trebuie stigmatizaţi pentru ce au făcut înaintaşii lor. Sunt situaţii în care copii, nepoţi, neamuri de activişti PMR/PCR, de securişti torţionari au devenit oameni serioşi, conştienţi de nenorocirile pe care strămoşii lor le-au adus asupra acestei ţări şi acum încearcă să îndrepte răul. Totuşi, în cazul tovarăşului Bogdan „Pitbull“ Olteanu sunt semne că trebuie dus la exorcizare, că doar nişte duhuri în uniformă NKVD îl puteau face să uite de complexitatea relaţiilor dintre România şi SUA şi de faptul că nu suntem într-o poziţie care să ne permită să facem paradă de false sentimente patriotice şi naţionale. Nici măcar nu este indicat ca tovarăşul Olteanu să amestece mândria de a fi român cu căcărezele ejectate de mitocănia deputaţilor români care îşi doresc imunitate pentru orice faptă penală comisă.
Pe un ton mai blând, de fost manechin şi actual încurcă-lume, primul-ministru Tăriceanu recunoaşte că modificările operate de deputaţi sunt proaste, însă nu anunţă, de exemplu, că PNL va face demersurile necesare pentru a opri imbecilul demers al parlamentarilor. Elegant, afişând o morgă de nobil deranjat de un ţăran care şi-a permis să-şi sufle nasul în prezenţa lui, Tăriceanu îl admonestează pe ambasadorul SUA şi îl trimite la plimbare prin Europă, unde nu s-a mai pomenit ca un ambasador să critice iniţiativele legislative ale ţării gazdă. Aşa e, delicatule Tăriceanu, dar în aceeaşi Europă unde îl trimiţi tu pe Taubman nu s-a pomenit nici să se adopte coduri penale favorabile infractorilor prin prevederi de genul infractorul să fie anunţat de poliţie că este filat şi că i se ascultă telefonul.
Privind stupefiat la acţiunile acestor membri PNL, că liberali nu pot să-i numesc, încep să fiu urmărit de ideea că monarhul în formare, pe numele său Băsescu, nu mai are nevoie de agenţi electorali de la PD. Îi are pe şefii PNL, care îl ajută constant să acumuleze procente electorale prin prostiile comise. Băsescu rânjeşte şi ne anunţă cu ironie că gestul lui „Pitbull“ Olteanu este atât de imbecil că nici măcar nu merită comentat. Uite aşa, cu ajutor de la PNL, România aia minunată unde Băsescu Autocrator va conduce slujit de PD-partidul-stat, se clonează treptat din genele incompetenţei liberale şi ale nesimţirii parlamentare. Ne rămâne doar speranţa bunicilor noştri: „Vin americanii!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU