Un american la Bucureşti

Autori


„Bunul-simţ ne spune că o lege care ar face aproape imposibile activităţile de percheziţie ale poliţiei, dacă nu informează suspectul în prealabil – de exemplu într-un caz de trafic de droguri -, este o lege proastă“ este mesajul pe care ambasadorul SUA la Bucureşti, Nicholas Taubman, l-a transmis parlamentarilor români în legătură cu modificările şocante operate de aceştia asupra Codului Penal şi Codului de Procedură Penală. Americanul nostru rătăcit pe malurile Dâmboviţei este în eroare. Domnia sa face apel la un simţ care lipseşte cu desăvârşire majorităţii politicienilor români, adică bunul-simţ.

Ambasadorul SUA îi urechează pe deputaţii români şi le spune la obraz că procedurile de anchetă pe care doresc să le elimine „sunt exact cele folosite la scară largă atât în Europa, cât şi în Statele Unite“. Amendamentele aduse de parlamentari „au fost adoptate aproape fără dezbateri, aproape fără consultări cu autorităţile judiciare şi cele responsabile de aplicarea legii, aproape fără transparenţă sau responsabilitate faţă de opinia publică“, avertizează cu năduf reprezentantul guvernului american, adăugând că „nu ar fi trebuit mers pe astfel de căi scurte în detrimentul parcurgerii unui proces democratic normal şi responsabil“.

Măi, frate, americanule! Cui vorbeşti matale de normalitate, responsabilitate şi democraţie? Unor mitocani care au instaurat un fel de „mitocanocraţie“ imediat după primul minut de libertate din Decembrie 1989. Această adunătură de foşti activişti comunişti, de parveniţi ai economiei subterane şi de analfabeţi ajunşi stăpâni prin hoţie peste averi la care nu visase neam de neamul lor a condamnat poporul român la rătăcire prin deşertul unei tranziţii prelungite de la dictatură la democraţie. În vreme ce popoare precum polonezii şi ungurii păşeau cu sacrificii şi curaj pe drumul reformelor, în România aveau loc mineriadele, domnea partidul-stat, legea era făcută de corupţi, economia naţională era transferată ilegal în proprietatea unor tâlhari, iar poporul era amăgit cu lozinci de genul „Nu ne vindem ţara!“.


Clasa politică actuală, de la anonimul parlamentar, până la primul-ministru şi preşedinte, este rezultatul unui amestec de nostalgie a totalitarismului şi foame capitalistă nemărginită. Politicienii noştri nu sunt nişte personalităţi de elită, ci doar nişte dictatori în miniatură. Parlamentarii vor o dictatură a parlamentului, unde să adopte legi care să le asigure imunitatea absolută, indiferent de faptele lor nocive, multe dintre ele chiar penale. Guvernul liberal are gura umplută cu palinca şi caltaboşii primiţi ca mită de un fost coleg ministru de la PNL, iar preşedintele se visează şef peste un stat prezidenţial, unde doar o mică diferenţă de definiţie l-ar despărţi de postura unui monarh atotputernic. Clasa politică românească nu are calităţile unei elite. Uitaţi-vă la feţele lor, oameni buni, uitaţi-vă cu atenţie şi sinceritate şi veţi înţelege adevărul amar şi trist că suntem conduşi de nişte oameni bolnavi. Bolnavi după avere nemuncită şi furată, bolnavi după puterea de a dispune nelimitat de viaţa semenilor, bolnavi după glorie, bolnavi de orgolii întunecate…

Faptul că ambasadorul SUA în România aproape că i-a acuzat de complicitate cu infractorii nu va produce nici măcar o tresărire în rândul majorităţii parlamentarilor români. Parcă îi şi aud pe onorabilii parlamentari discutând. Afirmaţiile americanului ne strică afacerile dubioase prin care ne clădim averea? Nu! Morala ţinută de american ne tulbură luxul cu care suntem înconjuraţi în vilele noastre nenumărate, impunătoare şi de cinci stele? Nu! Sacii de bani din care ne hrănim noi şi urmaşii noştri încă două generaţii de acum înainte vor scădea în greutate cu vreun dolar datorită agitaţiei americanului? Nici vorbă! Atunci, de ce să-l luăm în seamă? Că e doar un american rătăcit la Bucureşti, unde noi facem legea! God bless Romania, că dulce şi zemoasă mai e ţara asta…Comenteaza acum

3 Comentarii

  1. Pentru Mitocanul Seliste said:

    Teo Peter ce-ar zice despre justitia americana ? Orice american beat la Bucuresti poate omori oriciti romani, ca e luat val-virtej in SUA si facut scapat ! Mai mult, se mai gasesc si mitocani ca tine care sa-i laude !

  2. dumi said:

    din pacate, asa este: ” Romania in care traim este o tara a hotilor, a impostorilor, a mitocanilor si dupa cate vad, a iubitorilor de mitocani”. nu conteaza cine iti spune ceva, poate sa fie tigan, ungur, francez, american, …., daca este de bun simt si care ajuta. dar “Romania in care traim este o tara a hotilor, a impostorilor, a mitocanilor si dupa cate vad, a iubitorilor de mitocani”. Dumnezeu sa ajute romania!

  3. kinky said:

    Mai draga ala/aia care ai comentat primul..sa te iau pe la spate de cretin/a ce esti! Ce legatura are Teo Peter cu rahatii din parlamentul Romaniei care isi bat joc de popor?

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 16 noiembrie 2007

Actualitate

» Legea îi permite preşedintelui să apară la TVR vinerea viitoare
» Cardurile CEC nu vor funcţiona începând din noaptea de vineri până duminică
» Mentenanţa centrului, aur pentru RAADPFL
» S-a inaugurat Poliţia din Rastu Nou
» Dezbinaţi de dezastru
» Ministerul Internelor a lansat în dezbatere publică un proiect de cod de procedură administrativă
» Concurs de dans sportiv la Craiova
» Băsescu nu vrea să fie în cârdăşie cu politicienii cu cazier
» Peste 1.500 de italieni au semnat o petiţie a intelectualilor împotriva rasismului
» Lupta anticorupţie, întoarsă din drum

Local

» Am mai dat un calculator la Tombola Abonaţilor
» Scurte ştiri
» Conflict sângeros între vecini în Boişoara
» Colegiul „Mircea cel Bătrân“, partener european
» Ziua Naţională fără Tutun
» Corpul de Control al Guvernului, în Vâlcea
» Începe lupta pentru salariile de merit
» Ministerul Educaţiei sprijină învăţământul postliceal
» Evaziune de 57,1 milioane de lei
» Bătrân accidentat grav de o căruţă
» Scurte ştiri
» Victimele promoţiilor
» Un mort şi trei răniţi într-un accident rutier
» Termoficarea a scăpat ca prin urechile acului
» Dascălii se ceartă pe bani
» Adrian Cioroianu, nesancţionat pentru declaraţiile sale

Dolj

» Parteneriat pentru îngrijirea copiilor

Sport

» Bute îl vede campion şi pe Adrian Diaconu
» Andrei şi Miskovic, indisponibili
» Românii debutează cu Cehia
» Craiovenii joacă astăzi
» Daţi de pământ cu Ferencvaros!
» Vâlcenii se bat doar la promovare
» Pandurii şi-au asigurat banii pe 2008
» Staicu nu are nici o treabă cu fotbalul
» Alb-albaştrii au pupat icoana
» Juveţii, în grevă japoneză
» Ştiinţa, pe podium în 2010
» Roşu a pus umărul la victoria Huelvei
» Domenech ascunde telecomenzile jucătorilor
» Prandelli îl munceşte pe Mutu
» Brigadă din Ucraina la meciul România – Malta
» Plautz fluieră pe Vasil Levski
» Naţionala a plecat la Sofia
» Bulgarii nu acceptă mâna întinsă de tricolori

Bani & Afaceri

» Poprire pe conturile Ştiinţei
» Elprest, o afacere cu simţ de răspundere
» Craiova vrea 160 de milioane de euro de la UE

Opinii

» Jongleriile aleşilor noştri
» Un american la Bucureşti

Top