20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiProvincia, mai tare decât Capitala

Provincia, mai tare decât Capitala

În săptămâna care s-a încheiat, Universitatea a jucat două meciuri de o încărcătură foarte mare, cu Poli Timişoara şi Dinamo, ambele pe „Ion Oblemenco“, şi a obţinut patru puncte din şase. Cum Universitatea se afla în partea a doua a clasamentului, iar bănăţenii şi „căţeluşii“ în partea de sus, cele două rezultate ale oltenilor sunt pozitive, cum se zice. Partidele s-au disputat în condiţii aproape identice: teren greu, chiar impracticabil. Victoria cu Poli Timişoara (2-1), absolut meritată, a fost posibilă deoarece oltenii lui Napoli au avut altă determinare în joc, mai multă putere, ca să zic aşa, decât elevii cehului junior. Pe lângă cele trei puncte, foarte importante, această victorie a fost deosebită şi în plan moral, făcând ca meciul cu Dinamo să devină unul în care speram că i-am putea bate pe „căţeluşii“ lui Zenga. Şi sâmbătă am fost destul de aproape de victorie, în prima repriză oltenii fiind senzaţionali. Am cedat însă în partea a doua a partidei, la un moment dat doar apărându-ne. Şi dacă am fi făcut-o ca lumea, scorul ar fi putut rămâne 1-0, dar fostul jucător din Valea Roşie, Dănciulescu, l-a păcălit pe Bornescu cu un şut din afara careului mare şi teribila partidă s-a încheiat la egalitate, 1-1. Mi-a plăcut Ştiinţa în aceste două întâlniri, a jucat cu altă voinţă şi dăruire. Şi încă un amănunt care trebuie consemnat: revenirea suporterilor lângă echipă!
Ce urmează? Aşteptăm încrezători examenul de sâmbătă cu „Fiara“, ar trebui să luăm exemplul „lanternei roşii“, adică să-i batem pe stelişti!
Altfel, probleme pentru Pandurii! După meciul foarte slab de săptămâna trecută, acasă, în faţa Rapidului (1-3), oltenii lui Neagoe au obţinut duminică un punct la UTA Arad. E puţin pentru situaţia„pandurilor“, dar ar merita lăudată magnifica revenire a echipei, de la 3-0 pentru gazde la 3-3. Şi oaspeţii ar fi putut chiar câştiga, în ultimele minute având o mare ocazie de gol, L. Mihai trimiţând balonul în bară! De câteva etape bune, Pandurii mi s-a părut o echipă apatică, ca şi cum s-ar fi terminat campionatul. Este doar o părere, deşi ultimele rezultate, şapte înfrângeri şi un egal, denotă că formaţia din Târgu Jiu este într-un fel de cădere liberă. Au tratat cu destulă uşurinţă ultimele partide, ajungând astfel pe un loc retrogradabil. Treziţi-vă, zestrea de puncte este săracă!
Provincia a oprit, din nou, ascensiunea Capitalei la titlu. CFR Cluj este lider autoritar, investiţiile cu cap făcute la acest club renăscut dovedindu-se inspirate… Meciul din Moldova, Vaslui – CFR 0-2, a arătat cine este şeful în provincie.
În celelalte partide: Rapidul a fost deraiat, în Giuleşti, de buturuga scandaloasă numită Unirea Urziceni, 1-1, în timp ce Poli Timişoara a făcut recital – în teren şi în tribune – cu Steaua! Bănăţenii au învins cu 2-0, steliştii fiind inferiori la multe capitole, mai ales la finalizare.
Vorbind despre provincie, aş mai spune două vorbe despre meciul Dacia Mioveni – Poli Iaşi 2-1, prin prisma faptului că fostul meu coechipier Sorin Cîrţu se află la cârma tehnică a echipei argeşene. Cîrţu este ca antrenor aşa cum a fost ca jucător, realist, iar rezultatele se văd. Este român, dar joacă italieneşte. Iar antrenorii italienii din campionatul nostru au început să joace (cam) româneşte!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS