11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiOltenii, în derivă

Oltenii, în derivă

După două victorii importante, cu Dacia Mioveni şi Gloria, Universitatea a revenit vineri seară pe propriul teren într-un meci cu ultima clasată, partida cu „U“ Cluj fiind considerată de unii destul de uşoară. A fost doar 1-1, un rezultat nedrept. Craiova merita toate cele trei puncte, asta-i opinia mea.
Nu vreau să spun că oltenii au strălucit, aşa cum au făcut-o în prima etapă a campionatului, ei au arătat şi vineri unele carenţe, dar au fost superiori oaspeţilor, au combinat mult şi bine, însă la finalizare au păcătuit, ca să zic aşa. Craiova a jucat bine şi în defensivă, iar golul egalizator al ardelenilor este „opera“ managementului politicii de transferări de la Universitatea Craiova. Nicuşor Bănică este nevinovat pentru că a greşit la faza de la golul clujenilor, el nu are experienţă competiţională şi nu are concurenţă pentru postul de rezervă a lui Bornescu. Am scris de mi s-a tocit pixul că ar trebui trei portari de valoare aproape egală, dar nimeni nu m-a auzit. Cei care sunt acum în fruntea trebii la Ştiinţa, cu excepţia managerului Ilie Balaci, consideră că aceia care le spun realitatea în faţă ar fi duşmani?! Le-am spus din acest colţ de pagină că obiectivul reanunţat – accederea în cupele europene – este dificil de realizat şi s-au cam supărat. Nu este imposibil ca Universitatea Craiova să mai prindă cupele europene, dar, uitându-mă în clasament, constat că între ocupanta locului V (FC Vaslui) şi noi este o diferenţă de 11 puncte. Apoi, dacă ne uităm şi la program… Închei comentariul despre meciul cu „U“ Cluj cu observaţia că acest semieşec (acasă) este cauzat de lipsa de experienţă nu numai a unor jucători de la Craiova, ci şi a băncii tehnice oltene. Deşi curge sânge de italian prin venele antrenorului Nicolo Napoli, el nu a ştiut să imprime Craiovei un stil italian, adică jocul la rezultat, aşa cum a făcut-o, de exemplu, Sorin Cîrţu la Buzău. Am scris-o şi săptămâna trecută, Universitatea Craiova are o situaţie destul de critică şi nu avea nevoie în acest moment de experimente. Napoli şi Gane, ca antrenori, nu au câştigat nici măcar cupa satelor!
Pandurii – Dinamo 0-1. „Câinii roşii“ nu au strălucit, dar Zenga a predat o lecţie de italiană oltenilor lui Neagoe, aşa cum fostul portar al Interului a şi anunţat înainte de meci, atunci când a afirmat că s-ar mulţumi, la Târgu Jiu, şi cu 1-0 pentru Dinamo. Cum ziceam, dinamoviştii nu au arătat cine ştie ce virtuţi fotbalistice, dar au câştigat profitând de o neglijenţă a oltenilor. Ambele echipe şi-au luat măsuri de precauţie în defensivă, dar o gafă a apărării „pandurilor“, în frunte cu Dossey, a făcut ca Dinamo să plece cu toate cele trei puncte, deşi gazdele nu au jucat rău, au trimis balonul de două ori în bară.
Se anunţă viaţă grea şi pentru Pandurii, oltenii din Târju Jiu fiind la a cincea înfrângere consecutivă.  
Ce s-a mai întâmplat în această etapă?
Am mai văzut un derbi al provinciei, CFR Cluj – Unirea Urziceni 2-0, pe care, pe vremea noastră, a anilor de glorie a Craiovei, nici nu ni-l puteam imagina! „Ceferiştii“ ardeleni au echipă, ăsta-i adevărul. Echipa cosmopolită de la Cluj este cea mai în formă din campionat. Oricum, dacă ne uităm în clasament, constatăm cu surprindere că pe primele cinci locuri sunt patru echipe din provincie! Cu precizarea că Steaua are două restanţe, iar Dinamo şi Rapid, câte una. Şi cu precizarea că printre cele cinci formaţii nu se află şi Craiova…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU