22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiDin gloabe nu poţi face cai de curse

Din gloabe nu poţi face cai de curse

„Faceţi loc, faceţi loc, Craiova va fi pe primul loc!“, cam aşa ne aburea finanţatorul actual al Universităţii. Când oameni de fotbal şi unii ziarişti „îndrăzneau“, cu argumente, să emită şi alte opinii decât cele ale pigmeilor care-l înconjoară, toţi eram catalogaţi duşmani. O precizare: Balaci nu face parte din categoria „pigmei“. Până mai ieri, în opinia finanţatorului, Cioroianu era cel mai tare antrenor pe care l-a avut Craiova în ultima perioadă, a fost lăudat şi felicitat pentru faptul că a salvat Ştiinţa (în sezonul trecut) de la retrogradare. Practic, antrenorul Florin Cioroianu a salvat şi investiţia patronului.
Cioroianu a avut la dispoziţie câteva zile şi a câştigat „finala“ cu Ceahlăul din campionatul trecut, apoi a reuşit alte meciuri frumoase din care Craiova a contabilizat puncte importante. După victoria de la Timişoara, 5-1 pentru Ştiinţa, lui Cioroianu era aproape de a i se face o statuie! Iar acum, incredibil, Cioroianu este scos ţap ispăşitor pentru degringolada de la Universitatea. N-ar fi exclus ca mâine să fie făcut vinovat chiar Ilie Balaci, cine ştie! Finanţatorul Ştiinţei încă ştie să aburească lumea. Patroane, dacă ai avea bani, aşa cum te lauzi şi te „laudă“ şi alţii, ai fi investit în echipă, apoi în bănci de rezervă! Ai luat o echipă de pluton din liga a doua de la Caracal, ai adus nişte australieni modeşti şi doi jucători de la o echipă retrogradată, şi gata, atacăm titlul, ne calificăm în cupele europene, ocupăm Bucureştiul ş.a.m.d.
Nu vreau să-i supăr pe unii jucători din lotul Universităţii, dar adevărul este clar pentru toată lumea: din gloabe nu poţi face cai de curse!
Ce să mai scriu de acest meci, Universitatea – UTA 0-1? Că putea fi 0-3, că strategia antrenorului Stîngă a fost păguboasă, deşi înainte de meci a făcut declaraţii de genul „vom ataca în valuri, vom… bla, bla..“. Craiova fost sâmbătă o echipă impotentă, ăsta-i adevărul, unul dureros. Ce a ajuns Universitatea!
Ceahlăul – Pandurii 2-1, un meci pe care nu l-am văzut. Oltenii lui Neagoe au deschis scorul, 0-1, au fost la un pas de a-l majora la 0-2, dar pe terenul propriu al lui „Pinalti“ lucrurile s-au rezolvat, până la urmă, spre binele Ceahlăului.
Am urmărit un alt fel de joc în derbiul Steaua – Rapid 0-0. Aici am văzut fotbalişti mulţi, nu purtători de ghete, cum sunt unii pe la Craiova, am văzut şi spectacol, dar n-am văzut goluri. Chiar dacă în final Rapidul a avut mai multe oportunităţi de a marca, zic că totuşi acest 0-0 este un rezultat echitabil.
Dinamo, previzibil, a bătut la Iaşi, iar CFR Cluj a prădat Farul, instalându-se în fotoliul de lider al campionatului. Trupa ardelenilor rămâne neînvinsă de şapte etape, demonstrând tuturor că la Cluj s-au investit bani în fotbal, nu vorbe goale, ca pe la noi.
În loc de încheiere: speranţa moare ultima, adică Universitatea trebuie să găsească formula magică pentru a evita locurile 15-18. Toate criticile de mai sus s-ar anula dacă oltenii ar obţine şi ei câteva victorii, salvatoare în aceste momente. De ce n-am bifa la Vaslui a doua victorie?!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII