16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiDestinaţia Giuleşti, cu întoarcere pe la secţia de poliţie

Destinaţia Giuleşti, cu întoarcere pe la secţia de poliţie

Dacă te-ai gândit vreodată să-ţi testezi dragostea pentru Ştiinţa, sâmbătă seară, pe „Giuleşti“, ai fi avut prilejul perfect. Al cincilea eşec consecutiv al echipei, bătăi între membrii galeriei, precum şi un recital de profesionalism al Jandarmeriei Bucureşti au oferit cinci ore de neuitat suporterului oltean, mereu dornic de senzaţii tari.
Pentru fanii alb-albaştri, meciul a început încă dinainte de startul partidei, băieţii în uniformă împărţind spray paralizant cu dărnicie, în afara stadionului, din cauza unor mici erori de organizare, soldate cu momente de socializare cu fanii adverşi. 
La pauză, un incident produs în galeria Universităţii a dus la un conflict între câţiva membri ai unei grupări de fani din Peluza Nord şi câţiva membri din Peluza Sud. Nu se ştie în ce măsură conflictul ar fi degenerat dacă nu ar fi intervenit jandarmeria, cei prezenţi în zonă sărind deja să-i despartă pe cei aflaţi în conflict, dar, ca de obicei, din nevoia de a-şi face simţită prezenţa şi „valoarea“, forţele de (dez)ordine aflate „la datorie“ au oferit un spectacol cu foarte mult exces de zel.
După meci, pentru a-şi face norma de amenzi, pentru o viitoare mărire de salariu, probabil, jandarmeria din Capitală a ales ca, în locul celor implicaţi în scandalul respectiv, să meargă toată lumea la circă, pentru că nu se ştie ce criminali şi ce violatori sunt printre cei prezenţi. Şi, astfel, cu mic sau cu mare, bătrâni, copii, femei, bărbaţi, studenţi sau elevi au mers în tranşe de câte zece către secţiile de poliţie ale Bucureştiului, pentru identificare, amprentare, fotografiere şi amendare. Deoarece trăim într-o ţară liberă, pe drum, suporterii au putut savura injuriile, bătăile şi scuipaţii „protectorilor“.
E ciudat cum în secolul XXI asistăm la astfel de barbarii şi cum, în presă şi la televizor, lumea ia partea celor care abuzează de funcţie pentru a-şi satisface pofta de violenţă. Degeaba omul acela este acolo pentru a preveni producerea incidentelor, dacă în momentul începerii unui scandal se răspunde prin bătaie. Faptul că este jandarm nu scuză agresiunea. Oare aşa se stopează violenţa? Prin mascarea şi umilirea fanilor pe stadioane şi în secţii de poliţie? Aşa o să oprim huliganii? De ce mai au camere de filmat domnii jandarmi dacă selecţia pentru box se face pe modelul: „eşti în gloată, eşti mâncat!“.
Şochează faptul că nimeni din conducerea clubului craiovean nu s-a interesat de soarta fanilor Ştiinţei, aflaţi în arest până la ore târzii din noapte. De ce din cauza unor războaie ale patronului cu trei-patru lideri ai peluzei au de suferit toţi? De ce, dacă faci parte din galerie, eşti automat catalogat drept huligan? Pentru că îţi susţii echipa? Nu contează, oare, că sunt destul de mulţi în galerie care îşi doresc să ajungă ceva mai mult decât supuşi ai epoletului? Pentru asta trebuie să suferim, că ne iubim echipa? Nu aprobă nimeni gesturile de huliganism, însă, la fel, nu pot fi aprobate abuzurile Jandarmeriei. Opriţi violenţa „protectorilor“!
În scopul stopării abuzurilor forţelor de ordine, dar şi împotriva adoptării legii pe care a iniţiat-o „sovieticul“ Mitică Dragomir contra huliganilor, o lege în care pentru o torţă aprinsă pe stadion iei la fel de mulţi ani de puşcărie cât pentru uciderea din culpă, toate galeriile din ţară au organizat la Bucureşti în acest week-end un miting de protest.
Doamne fereşte să ajungem vreodată să ne luăm rămas-bun de la cunoscuţi când vom lua calea stadionului!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII