5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiTrezirea din minciună

Trezirea din minciună

Dacă ar fi să scriu tot ce-am văzut, apoi auzit şi discutat despre ce se întâmplă la Universitatea mi-ar trebui o pagină. Ar merita aşa ceva dacă ar fi realizat vreo performanţă, dar Ştiinţa noastră continuă să se afunde în anonimat. După acest Pandurii – Universitatea 2-0 au fost sacrificaţi jucători şi promovat Ilie Balaci ca manager general, deşi vinovaţi sunt alţii. Meciul de la Târgu Jiu a fost ruşinos pentru pretenţiile Universităţii, pentru obiectivele anunţate cu tam-tam de vreo doi ani de finanţator. Sâmbătă, la Târgu Jiu, echipa motivată a fost Pandurii, în timp ce Universitatea era doar frumos îmbrăcată, jucând modest de tot, fără ruşine faţă de suporteri, fără responsabilitate faţă de obiectiv. 5-1 pentru „panduri“ ar fi trebuit să fie scorul corect în acest derbi al Olteniei! La Pandurii s-a demonstrat că există echilibru între declaraţii şi fapte, merite egale având toţi, în frunte cu finanţatorul Condescu, antrenorul Neagoe, echipa. Pandurii Târgu Jiu îşi merită suporterii pentru că, repet, joacă fotbal, iar antrenorul Neagoe şi jucătorii trebuie felicitaţi. Campionatul este lung, Pandurii nu trebuie să se îmbete cu apă rece. Tot aşa am scris şi după partida câştigată de Universitatea cu 4-0 în faţa Farului…

Revenind la Craiova: degeaba se schimbă antrenorii des, degeaba este numit Balaci în fel de fel de funcţii. Dacă nu ai lot, nimeni nu poate face minuni! Or fi jucătorii actuali de perspectivă, dar trebuie şi câţiva consacraţi, cu experienţă, numai aşa putem ataca accederea în cupele europene. Ne-ar trebui câteva piese grele, chiar şi un portar de rezervă, apoi obligatoriu un număr 10, plus un atacant-atacant, plus… Balaci mi-a spus că finanţatorul Ştiinţei ar avea bani foarte mulţi, vreo 600 de milioane de dolari?! Dacă ar fi aşa, atunci Universitatea ar fi trebuit să fie pe podiumul clasamentului, la luptă cu granzii zilei pentru a readuce titlu în Bănie. Ar trebui să ne trezim din minciună, asta-i părerea mea. Cuplul Balaci – Cioroianu va mai sta, probabil, la Craiova până când patronul echipei va găsi un antrenor care să-i satisfacă toate voile…

Etapa a cuprins şi meciul tare de la Cluj, CFR – Steaua 0-0. Aşa, foarte pe scurt: Clujul ar fi trebuit să câştige deoarece a jucat cu un om în plus, apoi a beneficiat şi de un 11 metri. Steaua? Nu ştiu la ora când scriu aceste rânduri care-i situaţia antrenorului Hagi, dar nu cred că va continua colaborarea cu finanţatorul Becali.

Dinamo – Dacia Mioveni 1-1, după un joc foarte modest al „câinilor“, surprinzător după acel 0-0 cu Lazio. Aşa se întâmplă însă când joci în familie şi uiţi că echipa mai mică vrea să se ridice. Cred că nici lui Gigi Neţoiu, acum de partea celor de la Mioveni, nu-i prea venea să creadă, mai ales că în minutul 90 Dacia Mioveni conducea cu 1-0!

Atenţie vineri la Urziceni! Echipa lui Dan Petrescu a marcat cele mai multe goluri până acum (11), joacă deschis, parcă ar fi o echipă englezească. Dan Petrescu ştie carte, predă lecţii de fotbal, cum se spune. Timişoara? Răsuflată! Probabil ştie să joace numai în nocturnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS