17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiŞtiinţa, de vis!

Ştiinţa, de vis!

Ieri-dimineaţă, mă uitam la clasamentul Ligii I. Pe primul loc, Universitatea, iar în dreptul echipei noastre un asterix amintea cititorilor că echipa de pe acest loc merge în Liga Campionilor. Ce vis! N-am să cad pe spate, cum se spune, după doar un meci, dar trebuie recunoscut faptul că partida de sâmbătă, Universitatea – Farul 4-0, a fost de vis. Am văzut un meci în care o echipă, Ştiinţa, a jucat cu acea mentalitate specifică oltenilor, iar adversarul, Farul, o formaţie care părea că deja s-a dus spre Liga a II-a. Mai bine spus, echipa „marinarilor“, acum „rechini“ (?!), a fost de nivelul celor din judeţ! Nu vreau să-i jignesc, dar aşa au jucat. Oltenii i-au spulberat, iar Ciprian Tănasă a debutat la Craiova cum cred că nici el nu visa. Felicitări! Într-un interviu cu Tănasă, din presa centrală, el promite „celui mai frumos public din ţară“ că nu îl va dezamăgi… Asta vrem cu toţii, dar remarca mea este cea referitoare la public. Suporterii au făcut şi ei o seară de vis. După acest 4-0 în faţa unor desculţi, nu trebuie să ne culcăm pe lauri şi bine fac cei care vorbesc, cu o anumită parte a presei, că sunt mai temperaţi. Voiam să mai scriu câteva rânduri despre antrenorul Florin Cioroianu, dar văd că mi-a luat-o altcineva înainte… Felicitări, Florine!
A debutat bine în campionat şi Pandurii, 1-1 cu Universitatea Cluj, în deplasare. Erau excelente trei puncte în dreptul echipei de la Târgu Jiu, dar nou-promovatele nu trebuie subestimate. Cel mai elocvent exemplu este al Gloriei Buzău.
Dinamo s-a impus la Buzău, 1-2, după un meci urât aproape din toate punctele de vedere. Cel mai frumos lucru la această partidă a fost totuşi ambiţia gazdelor, cu acest Ion Viorel, care împlineşte 40 de ani în noiembrie, în teren, dar şi pe bancă. Tam-tamul făcut de presă în această vară în jurul „spartanilor“ (ce comparaţie deplasată!) a fost uneori chiar ridicol, băieţii lui „Strîmbu’“ câştigând la Buzău datorită clasei fostului jucător al Universităţii, Claudiu Niculescu. Sunt însă şocat de imaginile din tribuna stadionului din Buzău, acele lupte dintre suporterii dinamovişti şi jandarmi fiind ceva mai rău ca-n filme.
Nici Steaua n-a rupt gura târgului, 2-1 cu Ceahlăul Piatra Neamţ; a jucat pe alocuri slab. Se vede că nu sunt încă în formă, cei noi nu au jucat împreună cu cei vechi decât puţin în această vară. Şi nici nu a început bine campionatul şi ceva sămânţă de scandal este în Ghencea, iar cei din „Ştefan cel Mare“ jubilează. Un test foarte important pentru Hagi este meciul de astăzi, cu Zaglebie, din preliminariile Ligii. Hagi încă zâmbeşte…
În rest, rezultate normale: Rapid a câştigat la Mioveni, 2-1, dar gazdele, prin vocea lui Florin Marin, au acuzat arbitrajul, pretinzând că ar fi viciere de rezultat, iar Timişoara a trecut fără probleme de Iaşi, 3-1. O întâlnire interesantă, cu răsturnare de situaţie, a fost cea care a deschis balul acestei ediţii de campionat, FC Vaslui – UTA, 2-2.
Un cuvânt de felicitare trebuie adresat echipei Oţelul Galaţi, care s-a calificat în turul doi preliminar al Cupei UEFA. E bine când România are echipe multe în Cupele Europene, să le ţinem pumnii tuturor, dar obiectivul nostru să se realizeze. Adică, în vara viitoare să scriem despre meciurile Universităţii Craiova în Cupele Europene!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS