Ştiinţa, de vis!

Autori


Ieri-dimineaţă, mă uitam la clasamentul Ligii I. Pe primul loc, Universitatea, iar în dreptul echipei noastre un asterix amintea cititorilor că echipa de pe acest loc merge în Liga Campionilor. Ce vis! N-am să cad pe spate, cum se spune, după doar un meci, dar trebuie recunoscut faptul că partida de sâmbătă, Universitatea – Farul 4-0, a fost de vis. Am văzut un meci în care o echipă, Ştiinţa, a jucat cu acea mentalitate specifică oltenilor, iar adversarul, Farul, o formaţie care părea că deja s-a dus spre Liga a II-a. Mai bine spus, echipa „marinarilor“, acum „rechini“ (?!), a fost de nivelul celor din judeţ! Nu vreau să-i jignesc, dar aşa au jucat. Oltenii i-au spulberat, iar Ciprian Tănasă a debutat la Craiova cum cred că nici el nu visa. Felicitări! Într-un interviu cu Tănasă, din presa centrală, el promite „celui mai frumos public din ţară“ că nu îl va dezamăgi… Asta vrem cu toţii, dar remarca mea este cea referitoare la public. Suporterii au făcut şi ei o seară de vis. După acest 4-0 în faţa unor desculţi, nu trebuie să ne culcăm pe lauri şi bine fac cei care vorbesc, cu o anumită parte a presei, că sunt mai temperaţi. Voiam să mai scriu câteva rânduri despre antrenorul Florin Cioroianu, dar văd că mi-a luat-o altcineva înainte… Felicitări, Florine!

A debutat bine în campionat şi Pandurii, 1-1 cu Universitatea Cluj, în deplasare. Erau excelente trei puncte în dreptul echipei de la Târgu Jiu, dar nou-promovatele nu trebuie subestimate. Cel mai elocvent exemplu este al Gloriei Buzău.

Dinamo s-a impus la Buzău, 1-2, după un meci urât aproape din toate punctele de vedere. Cel mai frumos lucru la această partidă a fost totuşi ambiţia gazdelor, cu acest Ion Viorel, care împlineşte 40 de ani în noiembrie, în teren, dar şi pe bancă. Tam-tamul făcut de presă în această vară în jurul „spartanilor“ (ce comparaţie deplasată!) a fost uneori chiar ridicol, băieţii lui „Strîmbu’“ câştigând la Buzău datorită clasei fostului jucător al Universităţii, Claudiu Niculescu. Sunt însă şocat de imaginile din tribuna stadionului din Buzău, acele lupte dintre suporterii dinamovişti şi jandarmi fiind ceva mai rău ca-n filme.

Nici Steaua n-a rupt gura târgului, 2-1 cu Ceahlăul Piatra Neamţ; a jucat pe alocuri slab. Se vede că nu sunt încă în formă, cei noi nu au jucat împreună cu cei vechi decât puţin în această vară. Şi nici nu a început bine campionatul şi ceva sămânţă de scandal este în Ghencea, iar cei din „Ştefan cel Mare“ jubilează. Un test foarte important pentru Hagi este meciul de astăzi, cu Zaglebie, din preliminariile Ligii. Hagi încă zâmbeşte…


În rest, rezultate normale: Rapid a câştigat la Mioveni, 2-1, dar gazdele, prin vocea lui Florin Marin, au acuzat arbitrajul, pretinzând că ar fi viciere de rezultat, iar Timişoara a trecut fără probleme de Iaşi, 3-1. O întâlnire interesantă, cu răsturnare de situaţie, a fost cea care a deschis balul acestei ediţii de campionat, FC Vaslui – UTA, 2-2.

Un cuvânt de felicitare trebuie adresat echipei Oţelul Galaţi, care s-a calificat în turul doi preliminar al Cupei UEFA. E bine când România are echipe multe în Cupele Europene, să le ţinem pumnii tuturor, dar obiectivul nostru să se realizeze. Adică, în vara viitoare să scriem despre meciurile Universităţii Craiova în Cupele Europene!Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 31 iulie 2007

Actualitate

» Precipitaţii reduse în zonele afectate de secetă extremă
» Tarom, în tăvălugul falselor concursuri cu premii
» Război pe terenuri între mai-marii judeţului

Local

» A murit Patriarhul Teoctist
» Scurte ştiri
» Primarul Văle, din nou în boxa acuzaţilor
» 11 oameni căzuţi în stradă
» Blocul operator al Spitalului Judeţean va fi renovat
» Zece milioane de euro pentru staţia de epurare a Râmnicului
» 80 de ani de la înfiinţarea Armatei Populare Chineze
» Zeci de hectare arse din cauza ţigărilor
» Scurte ştiri
» Medicii nu vor rezidenţiatul la Educaţie
» Locuinţe administrate de Ministerul Sănătăţii
» Despăgubiri pentru culturile calamitate
» Nu se mai stinge Domogledul
» Scurte ştiri
» AVAS ar putea privatiza sau lichida companiile miniere
» Năstase se pricepe la vaci
» Arta negocierii cere sacrificii

Gorj

» Scurte ştiri
» Medicii din Motru nu vor spaţii pentru cabinete din cauza preţului
» Abuzuri ale directorului de la Colegiul Tehnic Mătăsari
» Sculptorii, învinşi de căldură

Sport

» Colţul microbistului
» Juniorii Avram şi Ioniţă împart dreptatea etapa viitoare
» Universitatea, în lupta pentru titlu
» Stroe are încredere în juveţi
» Lupescu vrea oltenii în cupele europene
» Ionuţ Popa cere concentrare cu Craiova
» Născuţi învingători
» Scurte ştiri
» 16 medalii pentru atleţii craioveni
» Probleme cu portarii la CSM Vâlcea
» CS Ostroveni a oprit trofeul
» Costel din Coasta de Fildeş a confirmat
» Terry, cel mai bine plătit din campionatul Angliei
» Fotbalul i-a unit pe şiiţi, suniţi şi kurzi în Irak
» Beckham, făcut star pop de Pele
» Alin Stoica nu are loc în Cupa UEFA
» Fanii îl vor pe Cicinho îl locul lui Chivu
» Turcii i-au subapreciat pe români
» Hagi debutează cu Steaua în Europa

Bani & Afaceri

» Nokia N76

Magazin

» Horoscop
» Scurte ştiri
» Îngheţată cu gust de vin
» Picnicul, preferat restaurantului

Opinii

» Teoctist şi după
» Ştiinţa, de vis!

Top