9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Bravo, Cioroianu!

„Aş vrea să începem cu adevărat cu dreptul, să îi batem cum ne-au bătut ei odată când ne chinuiam să câştigăm campionatul, cu 4-0. Sau ca atunci când au retrogradat, să îi batem cu 5-1“, a spus Ilie Balaci în preziua meciului Universitatea – Farul. Previziunile „prinţului“, aflat sâmbătă seară în tribună, s-au adeverit, Ştiinţa chiar s-a distrat cu nişte jaloane vii numite Farul, câştigând cu 4-0, făcând şi un spectacol de zile mari. Florin Cioroianu i-a felicitat pe băieţi, dar le-a spus să uite acest joc pentru că, în etapa următoare, îi aşteaptă un meci greu la Iaşi…

N-are o carieră celebră de jucător, n-are licenţă PRO, n-are şarmul unor antrenori cu vechi state prin fotbalul românesc, dar are rezultate. De fapt, rezultatele ţin un antrenor.

„Cioroianu a fost un jucător de talent, foarte disciplinat, ceea ce conta mult pe vremea când juca el, dar şi acum“, a afirmat Corneliu Stroe despre actualul antrenor al Universităţii. Ce am văzut sâmbătă seară, în meciul cu „rechinii“ Farului? O Universitatea disciplinată, care a dat jocului o fluenţă admirabilă, o poftă de joc a tuturor jucătorilor, un asalt asupra porţii nevinovatului goal-keeper Vlas, patru goluri şi alte ocazii irosite, un debut de poveste al lui Ciprian Tănasă ş.a.m.d. Jucătorii Ştiinţei au fost aclamaţi, suporterii olteni reuşind şi ei, în tribune, un „meci“ spectaculos.

Aş încheia aceste opinii cu încă un rând de „aplauze“ pentru antrenorul principal Florin Cioroianu, cel care, iată, a reuşit să imprime alb-albaştrilor, ca pe vremuri, verticalizarea jocului, cu un apetit ofensiv deosebit. Toate bune şi frumoase, dar băieţii nu trebuie totuşi să uite că Farul a fost sâmbătă o echipă care, cu excepţia primelor 25 de minute, a căzut. Şi a fost un fel de prăbuşire totală, fizică şi psihică. La un moment dat, spre finalul primei reprize, ar fi trebuit să li se arunce „rechinilor“ prosopul, ca la box. Ei au fost spulberaţi de, repet, tactica lui Florin Cioroianu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS