13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiTot ce a mai rămas de spus...

Tot ce a mai rămas de spus…

Mai e puţin până sâmbătă, când Ştiinţa va debuta oficial în sezonul 2007-2008, unul incendiar încă din start, având în vedere codurile roşii, portocalii şi alte culori din curcubeu asociate cu starea extremă de caniculă. Peste tot, pe la jurnalele de sport, se pune accent pe cât de greu o să se joace, pe cât de cald o să fie şi pe cât de amărât este fotbalistul român, care câştigă mii de euro, că trebuie să muncească într-un asemenea hal. Oare alţi români nu muncesc tot în aceleaşi condiţii sau în meserii mai grele decât cea de fotbalist? Sau, vorba selecţionerului Piţurcă, pe vremea când juca el fotbal, nu era aceeaşi vreme şi totuşi tot se juca, fără tam-tam-ul şi smiorcăielile din ziua de azi?
Ştiinţa şi-a prezentat lotul sâmbătă, în prezenţa a maximum 5.000 de spectatori, în compania formaţiei FC Caracal. Nici nu mai contează cine a fost adversar, important este că meciul a fost un test reuşit, spectacolul fiind asigurat de Woobay şi Luţu, cei mai aclamaţi, alături de portarul Mircea Bornescu. Nu am putut aduce Benfica, Fiorentina sau gigantica formaţie Charleroi, dar deocamdată nu ne trebuie superamicale, având în vedere obiectivele noastre sunt victoriile şi rezultatele bune în meciurile oficiale. Echipa de bază pare formată, cu un mic dubiu asupra lui Tănasă, care ar putea fi înlocuit cu Baird, şi a lui Dina, care nu a jucat sâmbătă, deşi este o piesă de bază a lui Cioroianu.
Un lucru frumos au putut observa suporterii sâmbătă în privinţa lucrărilor de la stadion, acestea fiind în plină desfăşurare, iar meciul cu Olanda pare din ce în ce mai aproape, Piţurcă venind să vadă ce s-a făcut şi plecând plăcut impresionat. Se spune că mai patrioţi decât oltenii adevăraţi nu se găsesc nicăieri, iar selecţionerul este foarte posibil să aducă meciul decisiv acasă, aici în vulcanul de la Craiova, unde îi stă bine unei întâlniri aşa de importante pentru viitorul naţionalei.
Îmbucurător este zvonul apărut în oraş, cum că Ford ar urma să devină sponsorul principal al Universităţii, care, dacă ar fi confirmat, ar fi o lovitură excelentă de imagine şi de capital pentru viitorul clubului, un brand precum Ford asigurând alţi posibili investitori în sprijinul proiectului în curs de desfăşurare în Bănie.
Altă rotiţă din mecanismul numit astăzi Universitatea Craiova, Ilie Balaci, a fost ales de oficialii CFR Cluj să dea lovitura de start a partidei de prezentare pe care aceştia au avut-o în compania echipei Benfica. Este de aplaudat atât prezenţa „Prinţului“ alături de Eusebio la un astfel de eveniment, cât şi respectul pe care îl poartă ardelenii pentru fotbalistul legendar al Băniei, criticat zilele trecute într-un ziar pentru întreaga sa carieră de un gândac de Bucureşti, prea mic pentru a fi strivit de gheata „Minunii Blonde“.
Pentru meciul cu Farul, nu mai rămâne decât să facem apel la toţi prietenii, la toate rudele şi la toate cunoştinţele, să ia cu asalt stadionul „Oblemenco“ sâmbătă seară, pentru ca Universitatea, alături de fanii săi, să scufunde barca „marinarilor“ constănţeni. Suntem la început de drum şi trebuie să fim alături de echipă, la fel ca în toţi ceilalţi ani, pentru că, poate anul acesta, o să avem şansa ca la final să sărbătorim mult dorita prezenţă în cupele europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII