24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiAdrian Năstase, un hacker al blog-ului

Adrian Năstase, un hacker al blog-ului

Făcut scăpat de sub urmărirea penală din cauza incompetenţei procurorilor DNA sau a bunăvoinţei membrilor Curţii Constituţionale, mare parte dintre ei numiţi în perioada guvernării PSD, nu ştim încă foarte clar, Adrian Năstase revine în forţă în lupta politică. Fostul „arogant“ priveşte tot mai insistent la scaunul de preşedinte de partid ocupat de fostul „prostănac“ şi foloseşte în acest asediu metodele cele mai moderne, inclusiv internetul. Un Adrian Năstase modificat, nu ştim dacă genetic, dar cu siguranţă digitalizat, care şi-a transformat aroganţa într-un fel de elitism intelectual afirmat cu moderaţie pe blog-ul personal, iar timorarea indusă de ancheta penală în îndrăzneala cu care discret, dar cu precizie, îi aplică lui Geoană lovituri sub centură.
Ce să credem? S-a schimbat boierul, nu e cum îl ştii? Am intrat din curiozitate pe blog-ul celui pe care îl cunosc mai mult de „Bombonel“ şi „Arogantul“ şi căutând la categoria „Răspunsuri“, ce să vezi! Tovarăşul Năstase vorbeşte despre patriotism: „Ca politician, a fi patriot cred că înseamnă să încerci să ajuţi cetăţenii ţării tale să trăiască bine, nu doar să vorbeşti despre asta, să stai cu steagul României în spate şi să îţi umfli muşchii la unii şi la alţii. Am mai scris ceva despre patriotism ieri – sunt şi eu de acord cu cei care cred că trebuie să dovedeşti că eşti patriot, nu să vorbeşti despre asta“. Aşa carevasăzică, mon cher, parol, să nu te recunosc!
În cuprinsul blog-ului îi veţi afla pomeniţi şi pe rivalii pe care îi are Năstase în acest moment, că doar nu aţi crezut că blog-ul e făcut doar aşa, de dragul dialogului cu voi, fără vreo finalitate politică. Zice (gândeşte?) Adrian: „Am învăţat de multă vreme că nu transmiţi mare lucru dacă foloseşti bani (mulţi sau puţini). Banii vorbesc despre ei, nu despre tine. Motiv pentru care nu cheltuiesc bani şi nu fac campanii. Încerc, pur şi simplu, să discut onest despre probleme. Probleme din trecut sau de acum. Probleme ale ţării sau ale partidului. Sau despre problemele mele. Cu colegii mei de partid sau cu cei care nu se află în interiorul unui partid. Ciudat lucru, când vine vorba despre schimburi de idei, Mircea Geoană se gândeşte imediat la sume de bani, la conturi, la cheltuieli. La ceva industrial. Nu vom câştiga încrederea nimănui acţionând în acest fel. Adevărata comunicare se face de la om la om (chiar şi electronic) şi ea nu se exprimă în bani“. Aproape că mi-au dat lacrimile! Însă, m-am oprit la timp pentru că mi-am amintit despre sumele uriaşe de bani, de proprietăţile imobiliare şi mai ales de mătuşa Tamara care au format averea imensă a familiei Năstase, o avere din vârful căreia el ţine acum discursuri moralizatoare despre bani, infestând internetul.
Nu cred în schimbarea domnului Adrian Năstase, nu cred în minuni atunci când este vorba de politicienii români, indiferent că îi cheamă Năstase, Iliescu, Geoană, Tăriceanu sau Băsescu. Domnul Adrian Năstase este un politician abil, versat şi animat de prea puţine scrupule, este dornic să revină cât mai repede în arenă şi, cine ştie, poate că visează deja la funcţia de şef al PSD, de prim-ministru sau chiar de preşedinte al ţării. Nu cred că orgoliul său nemăsurat a dispărut, un orgoliu pe care ni l-a dezvăluit uneori cu deşănţare în vremea când era şeful guvernului, iar ţara era siluită prin pedeserizare. Nu putem uita trecutul Domniei sale, chiar dacă ne serveşte o surprinzătoare „schimbare la faţă“ digitalizată. Pentru mine, Adrian Năstase rămâne acelaşi ginere de nomenclaturist comunist, un om care întreaga viaţă nu a făcut altceva decât să profite de sistem, fie că a fost cel comunist, fie cel neocomunist, de după decembrie 1989.
Şansele domnului Adrian Năstase vor fi stabilite de electorat şi de membrii PSD, zona unde el are nevoie de o victorie cât mai rapidă. Eu nu pot privi la noul Adrian Năstase digitalizat altfel decât ca la un hacker al vieţii politice româneşti care şi-a făcut blog. Aşa că nu-mi rămâne decât să dau „Delete“…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII