16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiCăpitanul vrea titlul

Căpitanul vrea titlul

Dinspre Universitatea, ajunsă acasă după un turneu de pregătire şi nouă jocuri de verificare în Austria, Ungaria şi Belgia, ne vin veşti îmbucurătoare, declaraţii optimiste. Care ar fi acestea? În Belgia, antrenorul principal al oltenilor, Florin Cioroianu, a spus că băieţii se află la 80-90 la sută din capacitate. Acţionarul majoritar Adrian Mititelu s-a arătat încântat de ultimul amical, urmărit „live“, cel câştigat în faţa echipei Standard Liege, afirmând că Universitatea a evoluat foarte bine împotriva belgienilor. Ca dovadă că a fost mulţumit de joc şi scor, 2-0 pentru olteni, Mititelu le-a promis elevilor lui Cioroianu pentru această dispută cu Standard Liege o primă totală de victorie de 20.000 de dolari. „Suntem pe calea cea bună“, a conchis preşedintele CD al Ştiinţei. Totodată, fostul internaţional belgian Michel Preud’homme, actualul antrenor al celor de la Standard, a opinat că Universitatea va fi o formaţie de top. „Am întâlnit o echipă de un nivel foarte bun, căreia nu am putut să-i deschidem lacătul“, a mai punctat, după amicalul de sâmbătă seară, fostul mare internaţional belgian. Cum s-ar spune, această victorie amicală a Universităţii împotriva celor de la Standard a fost un fel de gură de oxigen într-un moment în care unii suporteri erau îngrijoraţi de insuccesele cu Wisla Crakovia şi Levski Sofia, deşi majoritatea cred că adevăratele meciuri vor fi cele din campionat, care debutează la sfârşitul săptămânii viitoare. Oricum, Belgia ne-a prins bine, cum se spune, iar acum aşteptăm noul sezon. O paranteză: cel mai cunoscut primar al Craiovei, Nicolae Romanescu, a fost student şi la Liege, iar după ce a revenit din Belgia, ca primar al Craiovei, s-a apucat de revigorarea şi modernizarea oraşului nostru…  
Revenind la zilele noastre, am văzut la TV o declaraţie a căpitanului oltenilor, Dorel Stoica. Printre altele, proaspătul internaţional oltean a spus: „Sunt convins că putem lua campionatul!“. El a mai afirmat că în acest sezon mulţi olteni vor fi la echipa naţională.
Cum spuneam, numai veşti bune dinspre Universitatea, o formaţie care în acest sezon vizează Cupele Europene, acolo unde oltenii nu au mai jucat de ani buni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS