11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiEchipă de gărgălii şi prepeliţe

Echipă de gărgălii şi prepeliţe

Între a fi optimist şi a fi realist este o mare diferenţă, chestiune valabilă în lumea fotbalistică din Bănie şi aiurea. În privinţa echipei de fotbal Universitatea Craiova, optimismul creşte pe mai multe căi. În primul rând, acţionarul majoritar al Universităţii anunţă cu surle şi tobe transferuri-bombă, apoi obiective aşa cum ni le dorim de câţiva ani, podiumul campionatului, cupe europene. După care începe presiunea asupra jucătorilor şi antrenorilor, astfel încât şi aceştia se moblizează, iar suporterii speră, an de an, la obiective performante. Aşa este şi în această vară fierbinte. Nu e nimeni de acuzat, iar aceste rânduri sunt de încurajare, nicidecum de critică. Spun asta şi pentru pigmeii care-i fac finanţatorului Mititelu revista presei, pe plaja de la Rex, din Mamaia… Revin şi pretind că într-un oraş precum Craiova nu sunt de acuzat nici Adrian Mititelu, nici Florin Cioroianu, nici jucătorii de faptul că luminiţa de la capătul tunelului încă întârzie să apară. Vorba lui Rică Răducanu: „Tată, la voi în Craiova sunt multe orgolii…“.
Oltenii au disputat în Austria şapte amicale, din care au pierdut trei, alegându-se, din păcate, şi cu unele probleme în lot. După partida de luni, pierdută în faţa polonezilor de la Wisla, cârcotaşii au început cu ironiile: „Hai, vira la ogor, la prăşit prazul“, „O echipă de gărgălii şi prepeliţe“, „S-a deschis sezonul la prepeliţe?“ ş.a.m.d. Este ştiut faptul că rostul amicalelor este altul, nu contează neapărat rezultatul, deşi întâlnirile de verificare vorbesc despre stadiul la zi al căutărilor, cum se spune. Din cele transmise de la faţa locului, din Austria, reiese, de exemplu, că în ultimul amical, Universitatea – Wisla Cracovia 0-2, oltenii au jucat totuşi bine, oficialii prezenţi la meci declarându-se mulţumiţi de exprimarea în teren, mai ales că Wisla nu este o formaţie de amatori. Până una, alta, să credem în băieţii lui Cioroianu, să nu-i mai criticăm şi ironizăm înainte de a începe campionatul. În urmă cu mulţi ani, au mai existat în formaţia Universităţii doi jucători care au dat naştere unei sintagme: „echipa lui Papură-Vodă“! Ei, şi echipa aceea, a lu’ Papură-Vodă, s-a calificat în Cupele Europene… Ca fapt divers, Eugen Vodă s-a aflat câteva zile prin Craiova, el părăsind ieri Bănia. La aproape 43 de ani, Vodă a jucat în Cupele Europene, ediţia 2006-2007.
Există destule voci care susţin, cu argumente, că Adrian Mititelu ar fi trebuit să investească mai mult în această vară pentru a fi în frunte, dându-se exemplul celor de la CFR Cluj, o echipă de provincie răsărită peste noapte. Bugetul Universităţii este altă discuţie, dar care nu depinde numai de actualul acţionar majoritar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII