14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiTinereţe fără bătrâneţe?

Tinereţe fără bătrâneţe?

Politicienii, permanentul scandal al acestui nefericit neam românesc, au reuşit performanţa să aşeze pe o ciudată balanţă trecutul şi viitorul, ispitindu-ne să hotărâm cine trebuie să fie condamnat şi sacrificat pe altarul păgân al luptei politice antinaţionale. Avem de ales între bătrânii noştri, a căror soartă, mizerabilă pentru majoritatea dintre ei, a fost scoasă la mezat prin deschiderea unei „cutii a Pandorei“ numită Legea pensiilor, şi tinerii noştri rătăciţi şi pervertiţi de un sistem de învăţământ schilodit de tarele comunismului şi materialismului marxist, tineri al căror ţel suprem este să părăsească ţara şi să-şi caute bunăstarea pe meleaguri străine.

Preşedintele Băsescu ameninţă guvernul şi parlamentul că nu va promulga Legea pensiilor dacă nu vor fi indicate resursele financiare din care vor fi asigurate indexările succesive ale cuantumului pensiilor. Lipsit de ceva vreme de mijloace eficiente în lupta pe care o poartă cu parlamentul şi cu guvernul Tăriceanu II, Băsescu recuperează terenul pierdut şi loveşte cu putere. Două teze par a constitui vârful de lance al ofensivei băsesciene, pe de o parte, ideea că fondul de pensii va fi în colaps peste doi ani, iar pe de altă parte că finanţarea creşterii pensiilor poate afecta nociv fondurile alocate pentru învăţământ, infrastructură şi proiecte comune cu Uniunea Europeană. Băsescu ignoră riscul pierderii de imagine în faţa pensionarilor şi mizează pe tineri, susţinând că România are nevoie de investiţii în educaţie şi nu de irosirea banilor pe mărirea pensiilor. Adică, trecutul poate să moară, noi suntem interesaţi de viitor…

Guvernul Tăriceanu II se apără susţinând că banii pentru mărirea pensiilor existau şi că oricum această mărire ar fi fost aplicată chiar şi fără adoptarea Legii pensiilor. Într-o încercare disperată de a acumula ceva puncte electorale în faţa pensionarilor, parlamentarii şi miniştrii liberali fac un fel de acrobaţie mortală jonglând cu cifre, cu scuze şi acuze, cu vorbe, însă, zadarnic! Prăjiturica electorală numită Legea pensiilor a fost mâncată cu lăcomie de PSD, de social-democraţii care acum stau pe margine şi râd ironic privind la chinul în care au aruncat Guvenul Tăriceanu II. Spunea cinic un reprezentant al PSD, la un talk-show: «Noi le-am zis clar! Nu votaţi Legea pensiilor, guvernul vostru cade!» Am avut şansa unui guvern fricos, dornic să rămână la putere. Nu e treaba PSD de unde vor lua banii pentru pensii!”. Social-democraţii punctează răsunător şi îşi atrag noi simpatii electorale de la pensionari, masa de manevră a tovarăşului Iliescu pe care o credeau pierdută. Dacă vor fi crize în economie din cauza indexării pensiilor, nu e problema lor, ba chiar e de dorit să se întâmple aşa, va fi încă o bilă neagră pentru liberali şi un mediu propice pentru discursuri oportuniste şi demagogice, nu?

Pe scena politică românească s-a născut un nou monstru, s-a comis o nouă aberaţie. „Trecutul versus Viitorul“ este titlul piesei de teatru absurd regizate de politicienii noştri, piesă pe care suntem obligaţi să o vizionăm neputincioşi şi ale cărei consecinţe nefaste ne vor înghiţi părţi din viaţa şi aşa ternă şi chinuită de români la margine de Europa. Trăim coşmarul unui om silit să aleagă între înfometarea propriei mame şi îndobitocirea copiilor săi, un demiurg sadic interzicându-i soluţia rezonabilă de a dărui mamei bucata de pâine binecuvântată, iar copilului partea de carte atât de necesară într-o lume care solicită la maximum capacitatea fiinţei umane de a alege prin raţiune, prin cunoaştere, şi nu prin instinctul animalic generator de ratare, de eşec.

Poate că se vor afla artificii financiare pentru indexarea pensiilor sau pentru a mai face măcar un mic pas în reformarea învăţământului românesc. Rămâne însă absurd şi inuman gestul clasei politice româneşti de a aşeza bătrânii şi copiii noştri pe o păgână balanţă a jocului electoral, o aberaţie comisă de o clasă politică lipsită de un trecut onorabil şi, cu siguranţă, prin voia lui Dumnezeu, o adunătură de indivizi fără viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII