Tinereţe fără bătrâneţe?

Autori


Politicienii, permanentul scandal al acestui nefericit neam românesc, au reuşit performanţa să aşeze pe o ciudată balanţă trecutul şi viitorul, ispitindu-ne să hotărâm cine trebuie să fie condamnat şi sacrificat pe altarul păgân al luptei politice antinaţionale. Avem de ales între bătrânii noştri, a căror soartă, mizerabilă pentru majoritatea dintre ei, a fost scoasă la mezat prin deschiderea unei „cutii a Pandorei“ numită Legea pensiilor, şi tinerii noştri rătăciţi şi pervertiţi de un sistem de învăţământ schilodit de tarele comunismului şi materialismului marxist, tineri al căror ţel suprem este să părăsească ţara şi să-şi caute bunăstarea pe meleaguri străine.

Preşedintele Băsescu ameninţă guvernul şi parlamentul că nu va promulga Legea pensiilor dacă nu vor fi indicate resursele financiare din care vor fi asigurate indexările succesive ale cuantumului pensiilor. Lipsit de ceva vreme de mijloace eficiente în lupta pe care o poartă cu parlamentul şi cu guvernul Tăriceanu II, Băsescu recuperează terenul pierdut şi loveşte cu putere. Două teze par a constitui vârful de lance al ofensivei băsesciene, pe de o parte, ideea că fondul de pensii va fi în colaps peste doi ani, iar pe de altă parte că finanţarea creşterii pensiilor poate afecta nociv fondurile alocate pentru învăţământ, infrastructură şi proiecte comune cu Uniunea Europeană. Băsescu ignoră riscul pierderii de imagine în faţa pensionarilor şi mizează pe tineri, susţinând că România are nevoie de investiţii în educaţie şi nu de irosirea banilor pe mărirea pensiilor. Adică, trecutul poate să moară, noi suntem interesaţi de viitor…

Guvernul Tăriceanu II se apără susţinând că banii pentru mărirea pensiilor existau şi că oricum această mărire ar fi fost aplicată chiar şi fără adoptarea Legii pensiilor. Într-o încercare disperată de a acumula ceva puncte electorale în faţa pensionarilor, parlamentarii şi miniştrii liberali fac un fel de acrobaţie mortală jonglând cu cifre, cu scuze şi acuze, cu vorbe, însă, zadarnic! Prăjiturica electorală numită Legea pensiilor a fost mâncată cu lăcomie de PSD, de social-democraţii care acum stau pe margine şi râd ironic privind la chinul în care au aruncat Guvenul Tăriceanu II. Spunea cinic un reprezentant al PSD, la un talk-show: «Noi le-am zis clar! Nu votaţi Legea pensiilor, guvernul vostru cade!» Am avut şansa unui guvern fricos, dornic să rămână la putere. Nu e treaba PSD de unde vor lua banii pentru pensii!”. Social-democraţii punctează răsunător şi îşi atrag noi simpatii electorale de la pensionari, masa de manevră a tovarăşului Iliescu pe care o credeau pierdută. Dacă vor fi crize în economie din cauza indexării pensiilor, nu e problema lor, ba chiar e de dorit să se întâmple aşa, va fi încă o bilă neagră pentru liberali şi un mediu propice pentru discursuri oportuniste şi demagogice, nu?


Pe scena politică românească s-a născut un nou monstru, s-a comis o nouă aberaţie. „Trecutul versus Viitorul“ este titlul piesei de teatru absurd regizate de politicienii noştri, piesă pe care suntem obligaţi să o vizionăm neputincioşi şi ale cărei consecinţe nefaste ne vor înghiţi părţi din viaţa şi aşa ternă şi chinuită de români la margine de Europa. Trăim coşmarul unui om silit să aleagă între înfometarea propriei mame şi îndobitocirea copiilor săi, un demiurg sadic interzicându-i soluţia rezonabilă de a dărui mamei bucata de pâine binecuvântată, iar copilului partea de carte atât de necesară într-o lume care solicită la maximum capacitatea fiinţei umane de a alege prin raţiune, prin cunoaştere, şi nu prin instinctul animalic generator de ratare, de eşec.

Poate că se vor afla artificii financiare pentru indexarea pensiilor sau pentru a mai face măcar un mic pas în reformarea învăţământului românesc. Rămâne însă absurd şi inuman gestul clasei politice româneşti de a aşeza bătrânii şi copiii noştri pe o păgână balanţă a jocului electoral, o aberaţie comisă de o clasă politică lipsită de un trecut onorabil şi, cu siguranţă, prin voia lui Dumnezeu, o adunătură de indivizi fără viitor.Comenteaza acum

2 Comentarii

 1. Victor Socolovici said:

  Domnule Seliste,

  Perpetuum-ul pensiilor si a altor promisiuni electorale(gen ,,sa traieniti bine,,) nu e va opri aici.
  Tovarasu’ Basescu nu va promulga legea anul asta, dar la anulcand nu va mai fi(caci pensionarii nu vor mai avea atractiunea pentru noi si noi alegeri de apostoli!) vine un alt aur(e)olac(t) si o promulga.Bani se vor gasi, d’aia zice ce zice si GT II ca banii sunt.
  Numai ca politicenii vor sa determine poporul sa inteleaga ca pentru bani trebuie sa transpiri.
  Ceea ce ramane de vazut!

 2. Elena said:

  Felul in care puneti problema ,mama sau copil este impinsa la absurd si cred ca o faceti pentru a va acoperi gandirea pe care nu v-o puteti exprima tare mama sau eu.Recunoasteti ca asa este si mai recunoasteti ca mama va avea putera singura sa se sacrifice daca va fi nevoie chia pentru un fiu ca d-voastra care va ascundeti dupa cuvinte bine ticluite gasind vinovatul de serviciu ,psd ul numai pentru ca va iubiti alesul si orice ar face si ori ce ar zice trebuie sa-i sustineti zicerile.

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 6 iulie 2007

Actualitate

» Comisia prezidenţială pentru educaţie propune desfiinţarea testelor naţionale
» Preşedintele Băsescu cere reluarea lucrărilor la drumul Valea Jiului – Herculane
» Societatea civilă protestează faţă de decizia Curţii Constituţionale în dosarul Zambaccian
» Atentatele eşuate din Marea Britanie, organizate cu aprobarea lui Osama ben Laden
» Ministrul David, nemulţumit de intervenţia poliţiştilor
» Legea privind majorarea pensiilor, depusă la Preşedinţie pentru promulgare
» Medicii români habar n-au să obţină profit
» Zambaccian, neconstituţional
» Criză de conserve
» Daewoo se mărită cu Ford
» Primele adeverinte de acţionar la Transelectrica
» 4.000 de Loganuri pe lună în India
» Piaţa de leasing, în creştere în 2007
» Acţiunile Automobile Craiova au pierdut 6%
» NATO crede că armata română are nevoie de timp
» Decedat în sediul Ministerului de Interne
» Accident mortal din cauza unei albine

Local

» Grădina Zoologică intră în renovare
» Locomotivă în flăcări
» Biletele de odihnă, vânate de bugetari
» Bilanţ negru pe şoselele din Vâlcea
» Proba de sport, pentru ultima oară la bac
» Zeci de oameni la un pas de a ajunge în stradă
» A împlinit 105 ani
» Scandal în vama din Mehedinţi
» Comunicat
» 20 de copii nevoiaşi, în excursie la Mănăstirea Topolniţa

Gorj

» Au preferat sportul
» Muncitorii STAR GLASS încă aşteaptă salariile
» Cosaşii momârlanilor vin din Gorj
» Salonul Auto Târgu Jiu, la a VII-a ediţie
» 13 persoane protestează în faţa Tribunalului

Sport

» Chivu, te rugăm, pleacă!
» Scurte ştiri
» România, în semifinale
» Junioarele au dezamăgit la europene
» Putem trece de grupe
» Pascu, Cotoranu şi Puşa Dina, examinaţi
» Fotbal cu băieţi şi fete în Bechet
» Incertitudini la Motru
» Remiză la Vâlcea
» Surprinşi de ninsoare
» Wobay s-a distrat cu amatorii austrieci
» Vom juca în Cupele Europene

Bani & Afaceri

» Veniturile agricultorilor se măresc cu jumătate de măsură
» Scurte ştiri
» O afacere dulce – Cascada

Opinii

» Necunoscutele lui Cioroianu
» Ce trebuie să discutăm despre pensii
» Tinereţe fără bătrâneţe?

Top