21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiJocul de-a amicalele

Jocul de-a amicalele

În toamna anului trecut, primarul Antonie Solomon a avut ideea să organizeze reeditarea meciului Universitatea Craiova – Benfica din semifinalele Cupei UEFA, ediţia 1982/1983. Mititelu s-a opus, profitând şi de faptul că şase dintre componenţii Craiovei Maxima, Beldeanu, Ştefănescu, Donose, Negrilă, Geolgău şi Ungureanu, erau şi angajaţii clubului Universitatea. Acesta a fost şi motivul principal pentru care s-a renunţat la organizarea unui eveniment deosebit pentru Craiova.
Finanţatorul Ştiinţei a primit criticile de rigoare, inclusiv de la actualul manager, Ilie Balaci, dar a rămas cu satisfacţia că meciul cu pricina nu a avut loc. Între timp, în organigrama Ştiinţei şi-au făcut apariţia indivizi, care, cică, se ocupă de imaginea echipei, şi care au aruncat în scenă mai multe nume de superechipe gata să dispute meciuri amicale cu Universitatea Craiova. A intervenit, însă, Adrian Mititelu, care a găsit repede o scuză pentru faptul că aceste partide nu vor avea loc. Nu avem infrastructură şi ar râde străinii de noi dacă ar vedea şantierul de stadionul „Ion Oblemenco“.
O scuză plauzibilă până la un punct, dar care nu acoperă în totalitate impotenţa organizatorică a unora. Contraargumentul a venit ieri tocmai de la Cluj. De la CFR Cluj, grupare care a anunţat că a perfectat un meci amical cu Benfica Lisabona. Da, Benfica, fosta adversară a Ştiinţei din anii în care aceasta a scris istorie şi pe care Mititelu n-a vrut-o în ruptul capului la Craiova, probabil doar pentru că nu fusese invitată de el.
Urmaşii lui Bento vin la Cluj şi au acceptat să joace pe un stadion care nu are nici pe departe istoria celui din Craiova. Glumind, unii microbişti spuneau chiar că o să saboteze această dispută, urmând să demonteze cu chei de 20 stadionul din Gruia. Meciul va avea loc pe 22 iulie şi oficialii ardeleni l-au prezentat drept „un eveniment grandios“ la care au fost invitaţi membrii conducerii de la Benfica Lisabona, personalităţi din fotbalul românesc, dar şi preşedintele FIFA, Joseph Blatter.
Un meci pe care suporterii olteni vor avea, probabil, ocazia să-l vadă la televizor, la o bere şi o pungă de seminţe, întrebându-se cu ce au fost mai presus omologii lui Roşca şi Mitu de la CFR Cluj. Asta dacă ardelenii or avea în staff asemenea specimene.
Până una, alta, Ştiinţei îi rămâne să joace „celebrul“ amical cu Standard Liege. La o simplă verificare a site-ului clubului belgian se observă însă că întâlnirea cu Universitatea Craiova nu este deloc una de prezentare a lotului, ci meciul cu numărul cinci dintr-o serie de opt amicale perfectate deja de belgieni. Curios, pe site-ul oficial al clubului Standard Liege, Universitatea apare ca echipă gazdă, iar aici există o explicaţie. Se spune că organizatori ai evenimentului sunt, de fapt, factorii locali din Andenne, care au fost nevoiţi să găsească un partener de întrecere celor din Liege, pentru a asigura locuitorilor oraşului un spectacol agreabil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII