16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiŞtiinţa lui Balaci

Ştiinţa lui Balaci

Prinţul Băniei a revenit acasă din această vară, Mititelu reuşind să îi ofere lui Ilie Balaci funcţia de manager sportiv. O mare lovitură de imagine, toată lumea ştiind ce a reprezentat Minunea Blondă în fotbalul românesc.
Universitatea a mizat, probabil, pe mai multe lucruri în momentul în care Balaci a fost inclus în organigrama clubului. Pe lângă capitalul de imagine adus, acesta reface legătura cu generaţia Craiovei Maxima, o echipă de la care tinerii de azi ai Universitaţii pot învăţa o mulţime de lucruri folositoare. De asemenea, prin aducerea sa, Mititelu a mizat şi pe un aport mai ridicat al fanilor în sezonul viitor, echipa primind îmbunătăţiri cam pe toate planurile în vederea atingerii obiectivului sperat, accederea într-o cupă europeană.
Relaţiile cu grupul Cămătaru şi cu primarul Solomon se pot detensiona prin această mutare, Balaci fiind prieten atât cu primarul, cât şi cu fostul vârf al Craiovei Maxima. Acesta poate să atragă şi eventuale sponsorizări de la diverşi investitori şi chiar îl poate determina pe Solomon să verse nişte bani de la bugetul local în contul echipei de fotbal. Tot la capitolul cunoştinţe pot fi trecuţi Nicu Gheară, un om cu destulă putere financiară ce ar putea ajuta Stiinţa într-o eventuală colaborare, şi George Ilinca, Balaci putând să dezvolte relaţiile Craiova-Caracal şi să împrumute fotbaliştii de viitor spre o lansare mai rapidă la echipa de Liga a II-a, dar să şi transfere cei mai talentaţi jucători de acolo. Şi prietenia cu Piţurcă reprezintă un atu, Minunea Blondă putând să pună o vorbă bună şi să aducă naţionala României la Craiova pentru meciul decisiv cu Olanda.
Balaci însă, pe lângă toate aceste plusuri, are şi minusurile sale, care se pot răsfrânge asupra echipei. Primul şi poate cel mai evident îl reprezintă faptul că Ilie Balaci nu este cea mai calmă şi pacifistă persoană din fotbalul românesc, rămânând şocant gestul făcut de el la un meci al Ştiinţei, când, din postura de antrenor, i-a „plasat“ nişte ghete de fotbal în cap centralului Aron Huzo. Temperamentul său coleric ar putea să atragă sancţiuni de la mult prea iubitele comisii de disciplină, care de abia aşteaptă să ne mai ducă pe la ele.
De asemenea, se ştie că marii fotbalişti nu au devenit automat şi mari manageri sau antrenori, Hagi, Dobrin şi alţii ca ei fiind exemple elocvente. Balaci nu a obţinut rezultate excepţionale din postura de tehnician la Craiova, deşi acesta mai antrenase până atunci. Acum, la o primă experienţă din această postură, ar putea fi ori un câştig, ori, la fel de uşor, un experiment nereuşit.
Altă hibă a lui Ilie o reprezintă şi încăpăţânarea tipic oltenească a acestuia, un posibil refuz al lui Mititelu într-o viitoare problemă putând să ducă la demisia managerului sportiv al Ştiinţei. Şi faptul că acesta nu este încă destul de determinat să rămână definitiv la Craiova, afirmând că nu este exclus să accepte în viitor o ofertă de la o echipă arabă, îl face destul de nesigur pe post, această instabilitate fiind de rău augur pentru echipă.
Însă, până la o viitoare problemă, să sperăm că mutarea făcută de Mititelu o să fie mai mult decât benefică, iar Balaci să reprezinte asul din mâneca finanţatorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII