16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiCu oltenii spre Europa

Cu oltenii spre Europa

Echipa naţională şi-a asigurat, probabil, prin victoria din Slovenia calificarea la Euro 2008, dar, având în vedere că mai este ceva până când se va trage linie, nu este cazul să cădem în visare şi să spunem că toate jocurile ce vor urma sunt deja câştigate. Pe lângă cele trei puncte din acest meci, România a mai câştigat şi câţiva jucători, Piţurcă dovedindu-se un mare antrenor care ştie să combine experienţa fotbaliştilor vechi cu combativitatea specifică unor titularizaţi în premieră.
Dorel Stoica reprezintă câştigul selecţionerului şi al Universităţii Craiova. Acesta a jucat titular din cauza unor accidentări ale unor componenţi şi, spre surprinderea tuturor, a făcut-o aproape excelent. Deşi înainte de meci era persiflat, în presă şi la televizor apărând ştiri cu titluri de genul: „Cu Dorel la luptă!“ sau „Cu Dorel la Euro!“, mijlocaşul craiovean a dovedit prin prestaţia de sâmbătă că are un cuvânt de spus în viitorul echipei naţionale. De asemenea, trebuie precizat faptul că Universitatea Craiova nu mai avusese un titular la naţională din 1993, când Silviu Lung apăra poarta României.
Un prieten care a jucat cu Stoica şi cu Rădoi la juniori, pe când amândoi erau la Severin, spunea despre Dorel că este chiar mai bun decât Mirel dacă joacă mijlocaş, dar că doar ghinionul l-a făcut să clacheze în momentele când trebuia să explodeze.
Deocamdată, cert este că Stoica, la o primă reprezentaţie, a jucat foarte bine, diagonalele, pasele şi intercepţiile sale curate, împreună cu viziunea clară din teren, aducând aminte de jocul lui Franco Baresi sau de cel al lui Frank de Boer. Rămâne ca prin prestaţiile viitoare acesta să se impună şi să devină, dacă nu titular, atunci măcar o piesă de bază în angrenajul creat de Piţurcă în vederea accederii la Euro, şi nu numai.
Îi urăm acelaşi succes şi lui Mircea Bornescu, care însă nu a apucat să joace până acum pentru naţională. Poate meciul de la Timişoara să-i aducă noroc şi să-l vedem debutând şi pe portarul Ştiinţei.
Şi dacă tot veni vorba despre olteni şi Europa, nu ne rămâne decât ca toată suflarea alb-albastră să fie alături de Universitatea în sezonul viitor şi să reuşim cu toţii împreună să dăm lovitura şi să prindem un loc de cupă europeană, cele patru locuri de Cupa UEFA oferindu-ne posibilitatea să sperăm că anul acesta e rândul oltenilor să dea lovitura pe toate planurile fotbalistice.
De un singur lucru însă trebuie să ne ferim, de exuberanţa tipic oltenească, din cauza căreia, nu de puţine ori, am ajuns din culmea fericirii la supărări şi disperări imense.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII