12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiCe-i va lipsi lui Adrian Mititelu

Ce-i va lipsi lui Adrian Mititelu

Dacă măcar zece la sută din balivernele actualului patron al Craiovei s-ar fi îndeplinit, Dinamo s-ar fi lepădat de Cristi Borcea, Gigi Becali plângea în pumni, iar George Copos s-ar fi întors la savarinele tinereţii sale de magnat postdecembrist. Cum aiurelile debitate nu      s-au regăsit şi pe teren, fiecare e la locul lui. Bine mersi.
Care erau aiurelile le ştiţi prea bine. Le-au preluat reporterii atârnători de cablu şi amicii înfometaţi de ştiri de prin ziare. Mass-media i-au făcut lui Mititelu un mare bine şi un foarte mare rău. Popularizându-i imaginea, i-au scos în lume ochelarii de soare. Popularizându-i delirul, i-au făcut ţăndări bruma de credibilitate. Atâtea minciuni a fabricat Mititelu, încât orice om normal nu-l mai crede nici cu buletinul în mână.
Fotbalul de azi se sprijină din ce în ce mai mult pe credibilitate. Asta caută partenerii, sponsorii, firmele de publicitate şi publicul. Exact la acest capitol e falimentar Adrian Mititelu. Îi va trebui mulţi bani, multe realizări şi, eventual, mai puţină gargară, astfel încât oamenii cu picioarele pe pământ să se întoarcă la Universitatea şi, eventual, la stadion. Arena pustie de la meciul cu Naţional e o dovadă înspăimântătoare. Vreo 2.000 de oameni într-o după-amiază de sâmbătă, la trei zile după succesul de la Piatra Neamţ. Pe lângă multe alte lucruri, e clar că noţiunea de credibilitate îi va lipsi multă vreme lui Adrian Mititelu.
Azi se joacă Pandurii – Craiova. Stadionul de la Târgu Jiu va fi alb-albastru, dar rămâne de văzut pentru cine. Sunt destule voci partizane paradoxului potrivit căruia gorjenii vor trepida pentru Universitatea. Varianta e susţinută de trecut şi şubrezită zdravăn de prezent. În urmă cu douăzeci de ani şi mai bine, fanii de pe meleagurile lui Brâncuşi se căţărau pe vagoane cale de o sută şi ceva de kilometri ca să răguşească pentru Craiova Maxima. Azi, acea mare echipă e doar o amintire, iar prezentul Universităţii doar o fantomă.
Mai mult, Pandurii nu mai reprezintă echipa care făcea naveta între „B“ şi „C“. Dirijaţi de Marin Condescu şi cravaşaţi de Eugen Neagoe, „urmaşii“ Domnului Tudor stau călare pe capra primei ligi, ca o echipă sigură, fără griji şi fără complexe. Interesantă declaraţia de mai ieri a lui Adnan Guso: „Dacă suporterii noştri vor scanda pentru Universitatea, înseamnă că Târgu Jiu nu merită echipă de prima divizie“. Se anunţă un meci interesant şi aprig.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII