15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiMarea victorie de sub Pietricica

Marea victorie de sub Pietricica

Probabil că jupânii de azi ai Universităţii nu vor învăţa nimic din umilinţa trăită în acest campionat. Nici ei, nici jucătorii. E edificatoare bucuria deşănţată a lui Bornescu după golul al doilea de la Piatra Neamţ. Sigur că portarul care a ţinut Craiova în viaţă în acest sezon avea tot dreptul să se bucure, dar atât de stridente erau schimonoselile încât ar putea figura drept adevărate embleme ale situaţiei în care a ajuns echipa.
Zilele care s-au scurs de la semieşecul cu Urziceniul şi care au îmbrăcat „marea victorie“ de la Piatra Neamţ au scos la lumină şi mizeria morală care domneşte azi prin cotloanele defunctei „campioane a unei mari iubiri“. Ştefan Stoica, antrenorul anunţat prin telefon că a fost demis şi care a scos Ştiinţa din mlaştina în care se afundase în tur, a fost împroşcat din toate poziţiile şi de pe toate poziţiile. Geolgău, Cristescu şi, ultimul pe listă, Mititelu. Stoica nu mai era „Mourinho“, nu mai era antrenorul căruia i se promiteau ani buni pe banca tehnică, nu mai era omul cu postul asigurat. În câteva zile a devenit „cel mai slab antrenor care a trecut pe la Craiova“ şi cel care „a preluat echipa gata pregătită şi construită de Ovidiu Stângă“.
Poate că Stoica a făcut erori. Inclusiv când se autoproclama, cu câteva zile înaintea mazilirii, „cel mai potrivit antrenor pentru Universitatea“, dar autorul afirmaţiilor de mai sus, acelaşi care vărsa lacrimi de crocodil în spatele ochelarilor de soare, ar face bine să calculeze câte puncte a adunat Stoica înainte de a-l proclama, fals şi meschin, „cel mai slab antrenor…“.
Toată lumea a putut vedea bannerul „Investeşte sau pleacă“ afişat de puţinii fani prezenţi la meciul cu Ceahlăul. „E mâna interlopilor din Craiova“, a grăit patronul acuzat oficial de un raport al Direcţiei pentru Crimă Organizată! Probabil că Mititelu nu va face nici una, nici alta. Nici nu va investi, nici nu va pleca.
În scurt timp va fi anunţat obiectivul sezonului viitor: cel puţin un loc în Liga Campionilor. Pe vorbe goale, va fi anunţat şi bugetul: zece, douăzeci de milioane de euro. Transferuri? Cât cuprinde! Antrenor? Unul şi unul! Dinamo? Va fi călcată în picioare! Steaua? Ar fi bine să tremure de pe acum!
Se spune că Universitatea trăieşte din amintiri. Eroare! Craiova respiră prin minciună, violenţă de limbaj, impresii şi vorbe goale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII