24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiIntre Benfica si CFR Cluj

Intre Benfica si CFR Cluj

Mâine, poimâine, raspoimâine, multa vreme, Universitatea va avea de luptat cu imaginea ei glorioasa de ieri si alaltaieri. Ea a intrat in grupul celor câtorva echipe românesti care trezesc grelele sentimente de melancolie si nostalgie (…) Craiova este permanent discutata in functie de „ieri“. Nici un „mâine“ al ei nu se poate abstrage din lumina celui „ce a fost odata“… Am citat dintr-un interviu despre Universitatea cu scriitorul Radu Cosasu, cel care a semnat zeci de ani cronica sportiva sub pseudonimul „Belphegor“.


6 aprilie 1983. Stadionul „Da Luz“ din Lisabona gazduia meciul tur din semifinala Cupei UEFA, Benfica – Universitatea. A fost 0-0 si toata lumea fotbalistica de la noi spera ca, in sfârsit, o echipa de club din România va ajunge intr-o finala de Cupa Europeana, dar pe „Central“, peste doua saptamâni, elevii lui Goran Eriksson au reusit un 1-1, rezultat care i-a dus pe lusitani in finala Cupei UEFA. In acea vreme, Steaua CFR Cluj, cum se numea formatia ardeleana, se lupta in seria a X-a a Diviziei C cu Unirea Valea lui Mihai, Otelul Stei, Minerul Stei s.a.


6 aprilie 2007. Meci pe viata si pe moarte in Banie, Universitatea – CFR Cluj. Craiova are nevoie de puncte pentru obiectivul actual, evitarea retrogradarii, in timp ce Clujul, atentie, viseaza chiar la titlu! Chiar daca Dinamo da semne de slabiciune, are un avans destul de important. De fapt, principalul punct de interes la podiumul clasamentului este lupta pentru ocuparea pozitiei secunde, cea care garanteaza un loc in preliminariile Ligii Campionilor.


Altfel, CFR Cluj va juca in acest an un meci cu Benfica! Deja clujenii au semnat contract cu clubul lusitan, partida urmând sa aiba loc in vara acestui an, cu prilejul manifestarilor aniversare. Asadar, Clujul se pregateste de Liga Campionilor, in timp ce noi luptam pentru a ramâne in Liga I, iar prin urbea noastra tensiunea creste de la o zi la alta. Finantatorul oltenilor este foarte suparat ca a investit bani, iar rezultatele intârzie sa apara. Afectat de aceasta situatie, Mititelu ia masuri aproape de unul singur, a doua zi se razgândeste, pune presiune pe jucatori si antrenori… Si meciul dificil cu CFR Cluj bate la usa. Dar, vorba aceea, sunt banii omului, e dreptul lui sa decida.


Pe lânga supararea fotbalistica, tocmai in aceasta perioada, finantatorul se confrunta si cu alta presiune, deoarece asupra societatilor comerciale administrate de grupul de interese condus de Mititelu planeaza fel de fel de acuze ale organelor cu atributii de inspectie fiscala. A aparut pe piata si alta informatie de necrezut si destul de confuza, anume ca Dinel Staicu ar mai avea (ceva) drepturi asupra Universitatii! Oricum, Adrian Mititelu pare sigur pe el, isi amendeaza jucatorii, critica pe toata lumea, iar acum asteapta prima victorie pe 2007 a Universitatii. Apoi viseaza la un Maybach, pe care, zice-se, l-ar fi si comandat…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS