17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiIncepe minireturul

Incepe minireturul

In aceasta saptamâna, Liga I isi reintra in drepturi. Cele doua reprezentante ale Olteniei, Universitatea si Pandurii, si-au definitivat programul de pregatire, insa, in prezent, din punct de vedere al jocului, ele sunt diametral opuse. Spun acest lucru din prisma evolutiei de sâmbata din ultimele lor meciuri de verificare, cu Poli Timisoara, respectiv Minerul Motru.


Stiinta a jucat foarte bine cu Timisoara, victoria cu 2-1 nereflectând exact realitatea din teren. Echipa lui Fane Stoica a fost in acest meci elastica, intr-o asezare de inceput 4-4-2 care a adus, surprinzator, o posesie prelungita. S-a vazut chiar o inventivitate in joc (care disparuse la aceasta echipa), au fost multe ocazii de gol, nematerializate, din pacate. Am ramas surprins si de echipa cu care a inceput Stoica acest ultim test inainte de reluarea campionatului, cu doi jucatori suspendati pentru meciul de la Pitesti, Dorel Stoica si Velcovici. In schimb, a terminat meciul cu formatia cu care, foarte probabil, va aborda prima etapa din acest miniretur. Cred ca are o strategie cu care doreste sa surprinda, nu doar pe mine sau publicul craiovean, ci si pe FC Arges. Si cu asta am incheiat comentariul acestui prim meci oficial al Universitatii. Astept surpriza.


Trecând la Pandurii, dupa un cantonament si niste amicale reusite, gorjenii lui Neagoe s-au impiedicat de Minerul Motru. Nu se poate sa nu invingi o echipa de Liga a III-a, mai ales ca mai ai câteva zile pâna la reluarea campionatului. Ce, s-a uitat asa de repede „dansul“? Probabil ca „Geana“ ne-a pregatit vreo surpriza si nu ne-am prins. Oricum, dupa mine, atât Universitatea, cât si Pandurii au circumstante atenuante daca pierd aceste prime meciuri din deplasare. Tinând cont ca ambele au obtinut rezultate pozitive in tur. Va iert.


In privinta celorlalte partide din etapa a 20-a a Ligii I nu ar fi prea multe de spus. Voi merge pe mâna lui Cirtu si voi paria 2 solist la meciul Nationalului de la Iasi, unul in care sunt convins ca bucurestenii si-au luat masuri, având in vedere situatia din clasament. La Craiova, Rapid cred ca se va impune in fata Timisoarei, o echipa ca o umbra: firma luminoasa, rafturi goale. Iar Dinamo si Steaua nu vor avea probleme in meciurile de acasa cu Jiul Petrosani, respectiv UTA.


Inchei urându-le celor doua echipe bucurestene bafta multa in returul de joi din Cupa UEFA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS