10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiUrmeaza Rapid si Dinamo!

Urmeaza Rapid si Dinamo!

Oltenii au revenit acasa din Cipru, iar rezultatele partidelor de verificare din Insula Afroditei sunt multumitoare si bune, asta ar fi concluzia generala a oficialilor Universitatii. Dupa aceste doua perioade de pregatire si partide de verificare, Herculane si Cipru, cred ca returul din 2007 nu va semana cu inceputul editiei de campionat. Argumente? Echipa este mai solida, mai asezata in teren, atât in defensiva, cât si in ofensiva. Am lecturat declaratiile antrenorului principal Stefan Stoica, l-am simtit optimist, entuziast si incântat de joc, dar si de cele doua achizitii din aceasta iarna, Wobay si Njock, ceea ce inseamna ca totul este OK la Universitatea.


Suporterii Stiintei isi vor urmari favoritii in amicalele din aceasta saptamâna, cel mai important meci fiind cu Poli Timisoara, exact cu o saptamâna inainte de partida oficiala cu FC Arges, de la Pitesti. Desi pare cam târziu, cred ca oficialii Universitatii ar trebui sa analizeze cu responsabilitate capitolul por-tari. Probabil ca Bornescu se considera titular de drept, dar unele gafe ale lui denota ca i-ar trebui un contracandidat serios, adica sa existe o concurenta acerba si pe acest post. Nu intru in detalii tehnice, cum ar fi schimbarea sistemului de joc sau timpul pe care l-a acordat antrenorul unor jucatori in meciurile amicale, sunt chestiuni de bucatarie interna, dar as opina ca toate cele de mai sus sunt importante, iar Fane Stoica trebuie sa fie atent.


In alta ordine de idei, m-as referi la cazul Andrei Ionescu, caz mediatizat intens in ultimele saptamâni. Si, ca o paranteza, cred ca Andrei a fost mediatizat peste ceea ce a facut pe teren! Nu este el vinovat ca a fost facut, tam-nesam, „micul Balaci“, ci altii… Din câte am inteles, cred ca se va rezolva si problema cu contractul, dar ramâne sa vedem cum se va incheia toata aceasta poveste. I-as da un sfat, acela de a continua cu Universitatea, mai ales la vârsta lui destul de frageda. Mai bine „general“ la Craiova decât cine stie ce „soldat“ printre strainii din Olanda, acolo unde aud ca vrea neaparat sa joace. Orice jucator isi doreste sa evolueze in afara, e de inteles asta, dar Andrei uita ca totusi n-a rupt gura târgului, ca n-are meciuri multe in picioare, iar la Craiova inca mai are capital de simpatie din partea publicului. Dintr-un punct de vedere, cam pare ratacit in acest moment. Au mai fost la Universitatea Craiova jucatori tineri si talentati, cum este Andrei Ionescu acum, dar care apoi s-au cam pierdut…


Am uitat o chestiune foarte importanta legata de inceputul sezonului pentru Universitatea, aceea a suspendarii terenului. La ora când scriu aceste rânduri stiu ca ar fi vorba de doua etape, adica primele cinci meciuri se joaca numai in deplasare! Iar al saselea, primul acasa, cu CFR Cluj. Sanctiunea Comisiei de Disciplina este dura si defavorizeaza Universitatea, asta-i clar ca lumina zilei, motiv pentru care oltenii trebuie sa lupte, ca si noi, cei din „Craiova Maxima“, pe mai multe fronturi. La mijlocul acestei saptamâni, Dinamo si Steaua joaca in Cupele Europene, iar noi le vom privi la TV. In urma cu 24 de ani, noi jucam cu Benfica, iar Dinamo ne privea, cu ciuda, la TV. Asta e!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS