8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Reactia PNL

Oarecum pe neasteptate, Partidul Democrat e decis sa mearga singur la europarlamentare. Dupa reuniunea in care s-a luat hotarârea, liderii PD s-au grabit sa dea explicatii linistitoare: nu e o incalcare a Protocolului Aliantei, prezentarea separata a celor doua partide va da insumat un scor mai mare decât cel obtinut de Alianta, in timpul campaniei PD nu va ataca PNL.


Nu-ti trebuie cine stie ce desteptaciune analitica pentru a dibui ca sunt explicatii de ochii lumii. Dincolo de vorbele linistitoare, decizia PD e o strasnica lovitura data PNL de Traian Basescu prin intermediari. Ca de obicei am spune, presedintele având inclinatii vadite de a transforma intreaga tara intr-o Elena Udrea, cu mic cu mare.


In paranteza fie spus, nu-i imposibil ca decizia PD, impusa de Cotroceni, sa fie si o lovitura administrata PD. Sondajele au dreptate când dau democratilor procentaje mai mari decât cele ale PNL. De observat insa ca electoratul se refera la un PD aflat in interiorul Aliantei D.A. Nu suntem siguri ca, mergând pe cont propriu in alegerile pentru Parlamentul European, PD va obtine aceleasi rezultate. S-ar putea astfel ca democratii, confruntati si cu atacuri din toate partile, inclusiv dinspre PNL, sa regrete ca n-au mers impreuna cu partenerii liberali.


Reactia lui Calin Popescu Tariceanu, a liderilor PNL, s-a rezumat la un nou torent de vorbe: tradarea Aliantei, mâna lui Traian Basescu, duplicitatea liderilor PD. O reactie surprinzator de bleaga, dar mai ales surprinzator de ineficienta, daca ne gândim la lovitura administrata de Lukasenko de la Cotroceni.


Reactia bleaga a PNL la decizia Partidului Democrat poate avea trei posibile explicatii:


a) a incasat lovitura zâmbind, dar pregatind pe sub zâmbete o lovitura.


b) se astepta la asa ceva, dar a jucat comedia partidului care tine la pastrarea Aliantei.


c) chiar crede ca PD a fost constrâns de Traian Basescu sa ia aceasta decizie.


Oricât ar parea de ciudat, toate aceste ipoteze sunt dezastruoase pentru PNL.


Prin reactiile dure ale lui Calin Popescu Tariceanu la atacurile lui Traian Basescu, meciul vorbelor dinspre palate ajunsese la scorul de 1-1.


Simtind ca in planul vorbelor razboiul nu mai poate fi continuat fara a incepe sa piarda, Traian Basescu a deschis un alt front: cel al faptelor.


Pe care a si marcat.


E 1-0 pentru Traian Basescu.


E rândul premierului sa actioneze pe frontul faptelor. Tare ne temem insa ca pe acest front Calin Popescu Tariceanu nu poate face nimic!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS