6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024

Adio, 2006!

Din punct de vedere sportiv, 2006 a fost un an in care România n-a rupt gura lumii. Am privit la TV meciurile celei mai tari competitii de fotbal, Campionatul Mondial din Germania, nationala României clacând in calificari. In schimb, in intrecerea europeana a echipelor de club, am avut parte de o dubla româneasca in sferturile de finala ale Cupei UEFA 2005/2006, dintre Steaua si Rapid. A fost ceva special, tot asa cum speciala a fost si calificarea Rapidului: fiul, Razvan Lucescu, si-a invins tatal, in faza Grupei G, titratul Mircea Lucescu. Asta s-a petrecut in toamna lui 2005. Apoi, in toamna lui 2006, Steaua, care a jucat intr-o grupa a Ligii Campionilor, a adus la Bucuresti floarea cea vestita a Realului Madrid si nu numai.


In campionatul intern al primei ligi, tot echipele bucurestene au dominat fotbalul românesc si in 2006, provincia nereusind, deocamdata, sa ameninte serios Capitala. Ultimul titlu cucerit de provincie este deja la 16 ani „distanta“! Nu cred ca mai este nevoie sa reamintesc ca asta s-a petrecut la Craiova, in 1991, atunci când oltenii lui Sorin Cirtu au cucerit eventul sezonului 1990/1991. In acei ani, Craiova avea doua echipe in prima liga, Universitatea si Electroputere, ambele participante in Cupa UEFA! File de poveste!


2006 ramâne in istoria Stiintei anul in care oltenii au revenit pe prima scena fotbalistica, dupa umilinta petrecuta in 2005. Totodata, in vara acestui an, a surprins retrogradarea echipei Scolii de Fotbal „Gica Popescu“ din Divizia C in Divizia D! In editia 2006/2007 a campionatului intern, Craiova nu mai are nici o echipa in Liga a II-a, iar cele din Liga a III-a nu au conditii de a promova.


In privinta celorlalte ramuri sportive, doar pugilistul profesionist Sorin „Pantera“ Tanasie si atletii de la CSM Craiova fac cunoscut numele Baniei si in afara granitelor României. CS Universitatea s-a confruntat cu acelasi buget auster, ceea ce a dus la desfiintarea echipei de volei baieti, iar cea de handbal seniori s-a transformat intr-una de juniori.


Sala Polivalenta? 2006 a fost anul mai mult al declaratiilor si al refacerii proiectelor, dar sperante sunt din 2007 incolo. Altfel, anul 2006 se incheie in lumea sportului românesc cu un act de normalitate si laudabil, numirea lui Octavian Belu in fruntea ANS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU