27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiO scrisoare de dincolo

O scrisoare de dincolo

Navigând la intâmplare pe internet, am gasit o scrisoare expediata de dincolo. Recunosc, am citit-o. Ceea ce m-a facut sa ma simt ca in tinerete, când orice scrisoare trimisa de dincolo era citita mai intâi de altii. Scrisoarea fiind interesanta, m-am gândit sa v-o fac cunoscuta.


Dragul meu, iata ca se implinesc 17 ani de când, prin bunavointa si cu sprijinul tau, am ajuns si eu, si sotia in alta lume; mai precis pe lumea cealalta. Desi suntem cazati la subsol (intelegi ce vreau sa spun), cred ca e mai bine aici decât in România modelata si realizata de tine.


Doresc sa te felicit pentru rangul de Presedinte de Oroare care ti s-a acordat; il meriti pe deplin. Stiu ca ti-a fost greu (cum mi-a fost si mie) sa tii România pe loc, cât mai departe de Europa si de „agenturili“ imperialismului. Trebuie sa recunosti ca ai fost ajutat de oamenii din jurul tau, pe care i-am format si care au ramas la fel si si-au educat copiii sau ginerii. Si care au devenit politicieni de mare valoare, adica vorbesc mult si nu fac nimic. Dar vezi ca pe unii i-ai cam scapat din mâna; fura fara rusine si i-au contaminat si pe altii. Spune-le sa simuleze rusinea; românii cred aproape orice. Dupa cum unii cred si azi ca daca i-am tinut cu un regim alimentar sumar, in frig si intuneric, am facut-o din patriotism (caci lipsurile calesc caracterele si aplatizeaza abdomenele). La fel cum au crezut ca asasinarea noastra va rezolva toate problemele.


Desi iti dorim sa stai cât mai mult acolo, fiindca mai aveti multe de facut, când vei veni te asteptam cu multa caldura; caldura e asigurata de focul de sub cazanele cu smoala, alimentat incontinuu cu carbuni. Cel care face acest lucru a fost poreclit Luceafarul huilei. Am vorbit cu el sa organizam o draciada, dupa modelul mineriadelor tale, ca sa punem mâna pe putere. Apropo, n-ai putea afla unde suntem inmormântati, caci acolo unde e scris numele nostru nu ne-am gasit?


Transmite salutari prietenului nostru comun; sotiei mele i-e tare dor de dânsul caci aici nici un drac nu vrea sa-i inchine ode. Te rog sa-l feliciti pentru spectacolul shakespearian cu scena balconului, unde el juca pe Romeo si doamna aceea, Balarie parca o cheama, pe cel al Julietei. Basescu nu mi-a placut in rolul lui Hamlet cu monologul acela lung si suparator; cel putin pentru mine si tovarasii nostri. Dar cel de la balcon v-a salvat totusi de la o lovitura de stat. Are un sistem informativ (mostenit de la mine) formidabil. Altfel cum putea afla ca Basescu a pregatit lovitura de stat la Golden Blitz, antrenându-se cu formidabila arma de distrugere in masa, ciolan cu fasole.


Imi place cum va purtati cu Basescu; dati-i la cap si la picioare si acuzati-l si când merita (si merita de multe ori), si mai ales când nu merita. Pai ce, acesta e presedinte? E adevarat ca are toate defectele unui român autentic; chiar si placerea de a fi popular; dar popularitatea este asimilata numai in portii rezonabile. Baile frecvente pot determina raceli grave; asa cum am vazut recent la televizor, când cineva din multime i-a pus coarne. Bratianu spunea ca principala calitate a unui politician este sa aiba simtul masurii.


Am auzit ca si tie ti-a pus sula in coasta. De aceea, in anul care vine, iti urez multa sanatate si putine sule-n coaste.


Lasând la o parte gluma, nu putem uita ca sistemul comunist a inceput cu un sir de crime si s-a terminat (oare?) tot cu un sir de crime. Dar sfârsitul comunismului coincide si cu inceputul unei noi etape.


Sa fie si aceasta tot sub anatema pe care o aduce orice crima?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII