5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Heil Geoana!

Fuhrerul Partidului Social Democrat, camaradul Geoa-na, a oferit recent camaradului Dâncu, ideologul partidului, intr-un cadru festiv si in aplauzele camarazilor, memoriile regretatului (de catre unii!) camarad Goebbels, Ministrul Propagandei in Germania Nazista. Gestul este plin de semnificatii glumete, lasa sa se inteleaga faptasul, un remember, nu-i asa, al vremurilor când era ordine, disciplina, forta… Sieg Heil!


Depasind nivelul glumelor macabre, il indemn pe camaradul Geoana sa citeasca pe net despre camaradul Goebbels si poate ca astfel va reusi sa inteleaga adevaratele implicatii ale stupidului sau gest.


„Dr. Paul Joseph Goebbels sau Joseph Goebbels sau Göbbels (n. 29 octombrie 1897 – d. 1 mai 1945) a fost un lider nazist, ministru al propagandei al celui de-al Treilea Reich si unul din ideologii national-socialismului, direct responsabil de Holocaust. Goebbels a fost cunoscut pentru oratoria sa plina de zel si virulent antisemitica, precum si pentru perfectionarea tehnicii de intoxicare informatica, asa-numita «Marea Minciuna». Urmând sinuciderii lui Adolf Hitler din ziua de 30 aprilie 1945, Goebbels a fost Reichkanzler doar pentru o zi. La rândul sau s-a sinucis, impreuna cu sotia sa, in ziua de 1 mai 1945, dupa ce in prealabil supervizase si aprobase uciderea celor sase copii ai lor“, asa ni se spune in Wikipedia. Despre propaganda nazista aflam tot din Wikipedia ca: „Propaganda a fost studiata, initiata, controlata si executata la nivel national, fiind destinata atât populatiei locale, cât si restului lumii. Artizanul acesteia, realizata cu un intreg arsenal de mijloace stiintifice si tehnologice, dintre care statistica, radioul, presa si tipariturile au fost vârful aisbergului, a fost Joseph Goebbels insusi, intâiul si singurul ministru al propagandei al celui de-al Treilea Reich. Astfel, cu rare exceptii, cea mai mare parte a propagandei in Germania Nazista a fost produsa oficial de Ministerul Propagandei Reich-ului (pe scurt, Propagandaministerium, dar pe numele sau complet, Reichsministerium für Volksaufklärung und Propaganda, Ministerul Reich-ului pentru clarificarea (lamurirea) populatiei si propaganda) creat si condus de Joseph Goebbels. Plasat in fruntea nou creatului «Promi» (prescurtare mai mult sau mai putin afectiva a Propagandaministerium) imediat dupa preluarea puterii de catre Adolf Hitler, Goebbels a exercitat un control total asupra cuvântului scris, vorbit, cântat, tiparit sau filmat. Absolut toti jurnalistii, scriitorii, editorialistii, muzicienii, artistii si realizatorii de filme trebuia sa se inregistreze la una din camerele Ministerului Propagandei special dedicate presei, artelor vizuale, muzicii, teatrului, literaturii, filmului sau radioului“.


Cred ca nici macar in gluma un lider de partid cu pretentii democratice nu poate sa-si indemne ideologul sa se lase inspirat de un asemenea geniu al mortii, asa cum a fost Goebbels. Fuhrerul Geoana face un al doilea cadou otravit partidului pe care il conduce, dupa autodenuntul legat de manipularea sondajelor de opinie in vremea guvernarii PSD. Geoana pare ca este tras de zeci de odgoane pe calea dezastrului politic. Partidul Social Democrat este condus haotic si reprezentat in fata electoratului intr-un stil aproape imbecil, iar ideea de social-democratie dispare in fumul sufocant al erorilor emanate de actualul presedinte PSD.


Din toata chestiunea pierde democratia româneasca, pierde imaginea clasei politice românesti. Ifosele europene ale domnului Geoana au ascuns, de fapt, mintea incurcata a unui om care crede ca este glumet când face cadou carti scrise de autori nazisti. Ne asteptam ca Fuhrerul Geoana sa explice electoratului atât declaratiile legate de manipularea sondajelor, cât si ce a gândit când a oferit lui Dâncu memoriile lui Goebbels.


…Si daca nu, atunci ne asteptam ca PSD sa reediteze Mein Kampf, Capitalul lui Marx si, de ce nu, memoriile lui Mao. Heil sictir, tovarasi!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII