13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiNu tineretea, ci fotbalul ne-a invins

Nu tineretea, ci fotbalul ne-a invins

Revenirea pe „Centralul“ din Banie nu a fost de bun augur pentru Universitatea. Meciul cu Timisoara l-am privit cu emotie. Parca se jucau soriceii cu pisica, asta pentru ca Stiinta, din cauza accidentarilor, nu a putut alinia cel mai bun unsprezece. Nu este vina mea sau a spectatorilor ce au asistat la meci ca Universitatea nu are 18 jucatori, din cei 24 pe care ii plateste, care sa faca fata in Liga I. Când am spus acest lucru, s-a ajuns la concluzia ca as avea ceva cu conducatorii sau jucatorii. Apreciez insa declaratiile sincere facute de conducatori si antrenor dupa meci, ca exista probleme de lot.


Revenind la meciul cu Poli, Craiova a incercat sa se impuna printr-o posesie buna a balonului si chiar in anumite momente a reusit. Problema echipei este si va ramâne faptul ca toate actiunile purtate spre poarta adversa nu se termina cu sut, centrare sau pasa decisiva, pentru ca atacantii au demarcari previzibile, usor de contracarat. Timisoara a venit timorata in Banie, a crezut ca va intâlni o echipa puternica, sustinuta de un stadion arhiplin. Când colo, nimic din ce sperau banatenii nu au vazut. Poli ne-a invins individual, nu colectiv. Toate duelurile de unu la unu au fost câstigate de timisoreni, dar acestia ne-au batut din intâmplare. Bucuria pe care au afisat-o dupa meci cred ca a fost confuza, dar, de multe ori, este mai important rezultatul decât jocul spectaculos.


In concluzie, nu improvizatiile sau tinerii pe care Universitatea i-a folosit au fost problema, ci atacantii, care se demarca foarte greu in aglomeratia creata de echipa adversa si nu ajung in pozitii de a marca. Daca reuseau sa inscrie din putinele faze de poarta pe care si le-au creat, atunci altele erau datele problemei.


FC Vaslui – Pandurii 1-0. Moldovenii au câstigat cel mai greu joc pe care l-au avut in acest tur. Aceasta afirmatie a mea este completata si de declaratia lui Porumboiu. Pandurii joaca fara griji si o face chiar foarte bine, dar de data asta mici greseli de arbitraj au privat-o de un rezultat pozitiv. Când joaca degajat, gorjenii pot face lucruri extraordinare, s-a vazut miercuri, in meciul din Cupa României cu Dinamo, când au produs marea surpriza a competitiei.


Ca tot am adus vorba de cupa, in jocul Universitatii cu Rapid s-au vazut aceleasi probleme ca si in cel cu Poli. Craiovenii au incercat sa se impuna printr-un joc de pase, prezentându-se ca o echipa scurta, atât in atac, cât si in defensiva. Giulestenii ne-au invins la fel ca si timisorenii, la duelurile de unu la unu, la forta si viteza. Jocul, in ansamblu, a fost spectaculos.


Universitatea Craiova a avut in aceasta perioada o serie de rezultate pozitive si, totusi, la meciuri nu vin multi spectatori. O intrebare si in acelasi timp un raspuns, probabil. Oare sunt probleme de reprezentare, de imagine, de simpatie? Grija mare. Fara un public numeros suntem o echipa mica. Cred ca la Craiova nu merge dupa vorba cum ca daca voi nu ma vreti eu va vreau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII