18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiLobby pentru Universitatea!

Lobby pentru Universitatea!

„In ultimul timp a disparut Universitatea“, a afirmat Fane Stoica la conferinta de presa prilejuita de numirea lui ca antrenor principal al alb-albastrilor. „Soarta ne e pecetluita“, crede un suporter al oltenilor.


De ce am ajuns (iarasi) aici? In ultimii ani, la Universitatea Craiova aproape nimic nu se mai petrece fara scandal si fara tensiuni, multe create chiar din interior. Când e vorba de Universitatea, toata lumea, incepând cu Mititelu si terminând cu „Postasu’“, se aprinde, acuza, dar nimeni nu verifica afirmatiile. Echipa din Craiova tinde sa devina un loc de care sa se fereasca multi oameni deoarece ultimele zece sezoane au fost pigmentate cu scandaluri si mari deziluzii pentru suporteri. Poate doar sezonul 2003/2004, in care oltenii s-au clasat pe locul IV, a fost unul in care am sperat ca va fi urmat de o renastere. Si a venit dezastrul, retrogradarea! Acum, la acest inceput de campionat, suntem intr-o situatie oarecum similara cu cea din acel tur negru, 2004/2005. Atunci, dupa primele noua etape, Universitatea avea doua victorii, era pe locul 10. Nici un campionat nu seamana insa cu altul, asa ca nu trebuie sa ne resemnam. Finantatorul Mititelu a produs un fel de soc, numind o noua conducere tehnica, a declarat ca ar avea bani pentru probabile achizitii la iarna, iar pâna la sfârsitul campionatului mai sunt 25 de etape, adica timp si sperante ar mai fi. Problema este alta: baietii sunt cu moralul la pamânt. Si, paradoxal, nu sunt principalii vinovati de faptul ca au fost aruncati intr-o lupta scrisa si regizata de altii. Ei, jucatorii, ar trebui protejati. Mititelu a dorit sa refaca vechea familie a alb-albastrilor, a visat ca va ajunge in high-life-ul fotbalului autohton, dar realitatea imediata a dat cu el, deocamdata, de pamânt, ca sa zic asa, deoarece Universitatea este intr-o situatie critica.


„Fotbalul este o jungla“, a mai spus Fane Stoica, cel care are ingrata misiune de a scoate castanele din foc. Toti oltenii – incepând cu suporteri, oficialitati, opozanti – ar trebui ca acum sa se „rascoale“, sa se trezeasca la realitate, pentru a nu se repeta umilinta din 2005. Chiar daca unii nu-l simpatizeaza pe finantatorul Adrian Mititelu, ar fi momentul unei apropieri fata de echipa care a cucerit, pe vremuri, Europa. Evitarea retrogradarii nu este o misiune imposibila! Nu ne-am impiedicat de un… United (Leeds), de ce ne-am impiedica acum de Unirea (Urziceni)?! Probabil ca este cam aiurea comparatia, dar sper ca am fost totusi inteles corect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII