12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiCraiova - Vaslui, derbiul retrogradarii?

Craiova – Vaslui, derbiul retrogradarii?

Incepe unul dintre cele mai dificile sezoane din istoria Universitatii Craiova. Vor retrograda patru formatii, iar Universitatea, la cum stau lucrurile in acest moment, va intra in aceasta hora. Lotul e mai mult decât anemic, banii aproape invizibili, antrenorul cam visator, iar patronul… Patronul e optimist. Atât de optimist, incât isi permite sa ia in bataie de joc sutele de mii de fani alb-albastri, carora le promitea la inceputul verii un buget de 1,5 milioane de euro numai pentru transferuri si o echipa care intr-un an, doi se va lupta pentru grupele Ligii Campionilor!


Bruma de spectatori care s-au incumetat sa ia drumul arenei legendare de altadata la amicalul pierdut cu „U“ Cluj spune totul despre ce mai inseamna Craiova de azi. E clar ca balivernele lui Mititelu n-au pacalit pâna la urma pe nimeni. O grupare adevarata traieste prin jucatorii pe care ii are. Jucatorii aduc performanta, iubire fata de echipa si imagine. Priviti cu atentie lotul Universitatii si veti observa ca in afara lui Bornescu, pe care-l amintim cu destula indulgenta, actuala echipa nu cuprinde nici un fotbalist care sa spuna ceva. Când ati citit ultima oara un interviu in presa centrala cu vreun fotbalist al Craiovei? Daca ati avea in fata o fotografie cu actualul lot, câti jucatori ati putea recunoaste? O echipa inseamna si un exercitiu de marketing. Probabil ca nici directorul de marketing de la Coca-Cola n-ar putea scoate vreun leu, doi din imaginea echipei sau a jucatorilor Craiovei de azi. Fiindca Universitatea de azi e o echipa fara identitate, fara imagine, fara prezent si, probabil, fara viitor. E o echipa care exista doar in imaginatia, bolnava rau, a proprietarului si a celor care-l slujesc.


Debutul de campionat e infernal. Paradoxal, meciul de sâmbata, cu Vasluiul, poate fi socotit drept un veritabil derbi al retrogradarii. Daca nici firava echipa a Vasluiului nu poate fi batuta, atunci cine? A, am uitat, Mititelu viseaza, ba nu, e sigur, ca va bate Steaua, Rapidul si Dinamo! Il crede cineva? Imaginea dezolanta a tribunelor pustii din amicalurile cu Sportul si Clujul spune totul. Toata vara, vatafii Craiovei de azi si argatii lor au facut apel la fani, uitând un lucru esential: fanii alb-albastrilor nu sunt fraieri. Multi dintre ei au trait cu Oblemenco, cu Balaci, cu Gica Popescu, cu Craioveanu, cu Claudiu Niculescu, cu Plesan… Nu poti sa-i minti sau sa-ncerci sa-ti bati joc de ei cu o adunatura de anonimi, ori cu o mâna de canguri a caror valoare e incerta din cale-afara.


Marele Nae Tilihoi si-a „permis“ sa semnaleze in cel mai recent editorial al sau din Gazeta de Sud subtirimea lotului actual. A facut-o decent si cu argumente, asa cum il stiu dintotdeauna. Omul care a aparat vreme de un deceniu tricoul alb-albastru pe marile arene din Europa si de la noi s-a trezit insa atacat de un maidanez de la foaia lui Mititelu. Trebuie spus ca printre putinele lucruri bune facute de actualul patron al Craiovei se numara si ziarul respectiv. De multi ani insa, de când ziarul nu mai e un mijloc de informare sau opinie, ci unul de amenintare si de refulari, el isi pierde orice credibilitate. Ultima victima s-a numit asadar Nae Tilihoi, care si-a pus in joc tineretea si chiar sanatatea in peste 400 de meciuri jucate pentru Universitatea, dar caruia unii i-ar interzice azi dreptul de a vorbi despre aceasta echipa. Nu-i baga in seama, Nae! Se spune ca atunci când vrea sa-si bata joc de cineva, Dumnezeu mai intâi ii ia mintile!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII