10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiIn sfârsit, un transfer: Gheorghita Geolgau!

In sfârsit, un transfer: Gheorghita Geolgau!

Universitatea a reusit vara aceasta o performanta rara: plecarile din curtea fostei campioane a unei mari iubiri sunt mult mai importante decât venirile! In prima categorie apar jucatori precum Jerry Gane, Craciunescu, Piturca junior. La veniri, mai nimeni. Piko, Ojiga, Ţaran, Gargalie plus o sumedenie de australieni. Apropo, la capitolul australieni, Craiova chiar sta bine. Adrian Mititelu promitea cu câtva timp in urma ca Universitatea va fi echipa oltenilor, ca doar oltenii cunosc spiritul acestei echipe, dar actualul patron se pare ca va reusi veritabilul record de a avea la echipa mai multi australieni decât are chiar nationala Australiei!


Când sezonul de transferuri statea sa-si dea duhul, iata insa ca pâna la urma exploda si-n curtea Craiovei bomba mult asteptata: Gheorghita Geolgau. De numele lui Geolgau sa leaga multe din povestile de neegalat ale Craiovei Maxima. Golul calificarii din memorabilul meci cu Bordeaux… Primul gol de la Kaiserslautern, la scorul de 0-3, cel care a readus echipa in meci si a deschis cararea spre semifinala… Doua goluri istorice intr-un si azi la fel de istoric 3-0 cu AS Monaco, iar la Monaco jucau Ettori, Amoros, Bellone si Bravo… Mi-l amintesc pe Geolgau jucând si marcând cu capul bandajat dupa ce lovise camera unui operator turc in meciul cu Galatasaray din toamna lui ’86… Plus golul de la Bratislava, plus atâtea si atâtea!


Singura problema e ca Geolgau nu mai joaca. Geol-gau va fi vicepresedinte. Daca privesti in buletinul baiatului-minune din Pielesti afli ca are 45 de ani. Chiar si asa, cred ca n-ar fi o problema. Aruncând un ochi pe lotul de azi al echipei, as indrazni sa cred ca Gheorghita la 45 de ani ar putea juca macar o repriza mai bine decât majoritatea anonimilor cu care Mititelu spera sa atace intr-un an, hai doi, Liga Campionilor…


De numele lui Geolgau se leaga insa si alt moment greu de uitat al istoriei Universitatii. In vara lui ’88, cred, Craiova a reusit un transfer de pomina: l-a dat pe Ţicleanu si l-a luat pe Geolgau! Ce se intâmplase? La suparare, Geolgau semnase un precontract cu Sportul Studentesc. Peste vara, Sportul l-a transferat si pe Ţicleanu, dar sefii de atunci ai Stiintei le-au spus celor de la Bucuresti, sec: „Vi-l dam pe Ţicleanu daca ni-l inapoiati pe Geolgau“!


La planurile si lichiditatile discutabile ale lui Adrian Mititelu se pare ca Geolgau va fi si in aceasta vara un rasunator transfer al Universitatii Craiova. Pacat ca nu e cu cel putin zece ani mai tânar, ca sa imbrace tricoul de jucator, nu costumul de vicepresedinte. Nu ca n-as avea incredere in capacitatile sale manageriale. Gheorghita a fost cândva in Cipru, apoi in Feroe, in Islanda. Ţari mici, dar macar, spre deosebire de Mititelu, Geolgau chiar stie ce inseamna civilizatia.


Ma gândesc insa, daca Geolgau ar fi avut fie si zece ani mai putin, poate noua, tuturor, ne-ar fi lipsit Bordeaux-ul, Kaiserslauternul, Bratislava… Plus atâtea si atâtea. Asa ca bine ai venit, Gheorghita!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS