10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiPloiesti, clipa adevarului

Ploiesti, clipa adevarului

Clasamentul inca nu frige. Intre Universitatea si Petrolul, cel mai apropiat urmaritor, sunt totusi opt puncte. E mult, e putin? La inceputul campionatului, Mititelu declara: „Vom fi promovati dupa primele sase etape“. Scurt si cuprinzator. Mai apoi a dres busuiocul: „Vom promova la finalul turului“. Nu i-a iesit nici de data asta. In urma cu câteva runde, acelasi personaj graia cu nelipsitul aer de profet: „Suntem promovati, campionatul nu mai are farmec. Ne pregatim pentru Divizia A“. Daca am fi rautaciosi, am adauga ca si bietul Borcea racnea acum câtiva ani: „Lasati-ne sa ne pregatim de Liga Campionilor!“… Si de atunci se tot pregateste…


Sa nu fim rautaciosi, ci doar precauti. Petrolul pregateste meciul de sâmbata din toate punctele de vedere. Mai intâi, ploiestenii au refuzat televizarea. Unu la mâna, cica ar fi suparati pe TV Sport pentru faptul ca postul respectiv ar fi refuzat sa ofere Astrei inregistrarea meciului de la Craiova, necesara la depunerea memoriului facut de ploiesteni. Pâna la urma, cei de la Astra au facut rost de inregistrare de la Consiliul National al Audiovizualului si cer in continuare câstigarea partidei cu 3-0 pentru povestea cu nocturna… Doi la mâna, uitati-va cine arbitreaza! E vorba de Alexandru Deaconu, arbitru FIFA, desigur, dar omul obisnuieste sa cam traga cu gazdele, ici, colo, prin partile esentiale. Curios, Comisia Centrala a Arbitrilor l-a delegat, de exemplu, pe Alexandru Tudor la un meci de duzina: Precizia Sacele – Dunarea Galati. Se si zice de altfel ca Dan Dorobat, omul bun la toate din curtea Petrolului, a cam facut carare pe culoarele de la Casa Fotbalului in ultimele zile.


Pe de alta parte, partida de la Ploiesti poate fi socotita si un fel de proba a adevarului pentru Stinga si ai lui. Universitatea Craiova a dominat mai degraba prin constanta rezultatelor, unele dintre ele chiar suspecte, decât prin fotbalul practicat. Mai mult. In meciurile cu echipele bune ale seriei s-au ivit mereu probleme. Victorii la limita cu Petrolul, Dacia Mioveni si CS Otopeni. Infrângere la Câmpina. Dubla infrângere cu Urziceniul! Egal chinuit la Vâlcea. Jocul de la Ploiesti ar trebui sa picure si ceva incredere in inimile suporterilor. Pâna acum, acest lucru l-a facut in general un singur jucator: Bornescu. Ar cam fi vremea sa se trezeasca si ceilalti. Ovidiu, pregateste desteptatorul!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS