6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiPe ei si la casierie!

Pe ei si la casierie!

Pandurii – FCM Bacau de mâine e un fel de a fi sau a nu mai fi in Divizia A. Si pentru o echipa, si pentru cealalta. Cum Gazeta de Sud e „cotidianul oltenilor de pretutindeni“, sa convenim ca ne intereseaza prea putin, de fapt deloc, soarta echipei lui Sechelariu. Sa ne aplecam asadar asupra gruparii lui Marin Condescu.


Cândva, la iesirea din Târgu Jiu, functiona un combinat de ciment. Era o pacoste pentru sanatatea oamenilor. Ţigla de pe case nu mai era rosie, ci gri-galbui, exact nuanta prafului emanat de turnurile combinatului. Combinatul de Lianti si Azbociment, cum falnic suna denumirea data de comunisti. Dar macar gorjenii incasau, pe lânga ratia de poluare, si ceva bani. Multi, putini, dar erau. Intre timp, de combinat, a naibii potrivire, s-a ales exact praful! Praful s-a ales si de Grimex, o megaintreprindere de utilaje preponderent pentru minerit, iar exemplele pot continua. Se zice ca singurul „combinat“ care sta bine pe picioare e Rodna. Ghilimelele se impun, fiindca Rodna nu e altceva decât un complex comercial dominat de tarabe.


Ce vrem sa spunem? Ca in lipsa locurilor de munca, a celor de distractie si de timp liber, Gorjul se poate mândri cu echipa de fotbal in Divizia A. Iar jocul de mâine e capital. O victorie mentine echipa lui Hizo in cursa. Orice alt rezultat, Doamne fereste, ar infunda, poate definitiv, Pandurii in mlastina retrogradarii.


Probabil ca oltenii vor juca incruntati si cu falcile inclestate, precum imaginea aprigului Viorel Hizo. Care, in treacat fie spus, l-a acuzat in mai multe rânduri pe Emil Sandoi pentru faptul ca in primele patru etape din tur echipa nu luase nici un punct. Atentie, nea Viorele, ca au trecut si pe lânga matale trei jocuri din retur, iar bilantul ne ia cu friguri: nici un punct, nici un gol! Altfel, ca sa vorbim chiar pe limba tehnicienilor din generatia celui care pregateste acum Pandurii, nici o aluzie insa, ce sa le dam alb-albastrilor din Târgu Jiu? O indicatie pretioasa: pe ei si la casierie!


Sarind pârleazul la alb-albastrii din Banie, se pare ca nimic si nimeni nu le mai poate sta in calea spre revenirea in Divizia A. Se cuvine subliniat totusi un paradox: Craiova defileaza, dar nu joaca mai nimic. Lipsa unor jucatori cu adevarat de valoare? Posibil. Fotbal prea slab in esalonul secund? Probabil. Meciuri strategice? Parca, parca…


Sa nu ne grabim insa cu verdictele. Fie si pentru faptul ca adevaratul verdict il vom afla in toamna, când adversarii nu se vor mai numi Minerul Motru, FC Caracal sau Inter Gaz, ci Steaua, Rapid, Dinamo, Poli Timisoara… Dar ne oprim aici cu enumerarea. Oricum, pâna la bataliile din Liga Campionilor, nu zâmbiti, ni le-a promis actualul patron, mai avem.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS