16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiToata America la picioarele sale

Toata America la picioarele sale

20 de ani. Debutant in NHL. 33 goluri marcate. 27 pase de gol. Pe scurt, Alex Ovechkin, rusul care a innebunit America si Canada. Presa de pe continentul nord-american a remarcat inca din noiembrie evolutiile sale, prezicându-i un viitor stralucit in hocheiul mondial. Ceea ce s-a intâmplat insa in seara de lunea trecuta, 16 ianuarie, a „incendiat“ aceasta parte de lume. Cazut pe spate si alunecând pe gheata cu adversarul direct deasupra, Ovechkin a reusit sa loveasca pucul tinând crosa peste cap si sa inscrie din unghi „mort“. Executie extraterestra. Hagi, Maradona sau Ronaldinho sunt mici copii cu „floricele“ ce le-au reusit in cariera lor. Toate televiziunile au reluat incontinuu golul. Majoritatea editorialistilor s-au si grabit sa-l numeasca favorit pentru trofeul MVP, desi nu s-a ajuns nici la jumatatea sezonului. Iar legendarul Wayne Gretzky isi vede zburându-i din mâini deja titlul de jucator inegalabil.


Rusnacul are o ambitie nebuna de a reusi in tara tuturor posibilitatilor. Vine la antrenamente cu o ora inaintea coechipierilor si nu pleaca pâna nu jongleaza pucul cu crosa mai ceva ca magicienii. In cele patru luni de când este la Washington Capitals a câstigat respectul tuturor. Inclusiv cel al jucatorilor ce au contracte de zeci de milioane de dolari. Iar el primeste 984.000 $ pe an, maximul pe care un debutant il poate incasa in NHL.


Cu nasul fracturat de patru ori, la numai 20 de ani, Ovechkin iubeste hocheiul la nebunie. Nu fotomodelele sau vedetele din show business. Nu bautura. Nu discotecile… Nu seamana deloc cu jucatorii români. Ai nostri, ca brazii, cu aere de vedete, desi au talent cu carul, se pierd prin patul Laurei Andresan sau prin fumurile din barurile pe care le frecventeaza. Ne tot intrebam de ce nu mai reusim sa ne calificam la turneele finale. Raspunsul este foarte simplu. Când vom avea si noi câtiva Ovechkin vom avea din nou echipa de aur. Mentalitatea ne omoara…


PS:


Ovechkin are insa ceva in comun cu ai nostri. Ca doar provine din Estul Europei, nu? Are un impresar de calibrul lui Becali al nostru. Folosindu-se de fel si fel de clauze contractuale, impresarul le-a suflat jucatorul celor de la Dinamo Moscova si l-a dus la Washington, lasându-i pe rusi cu buza umflata si cu buzunarele goale. Este scandal mare. La ei in tara, moscovitii au câstigat procesul, insa in SUA l-au pierdut. Ca doar americanii nu sunt prosti sa arunce cu banii catre Rusia. Mai bine si-i baga in propriile buzunare….

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU