16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiUniversitatea de Australia

Universitatea de Australia

Echipa fanion a oltenilor, Universitatea, a fost prima formatie româneasca de club care, dupa Revolutie, a inrolat un jucator strain: Roland Agalliu, un albanez. Oltenii au câstigat, in sezonul 1990/1991, eventul, iar printre jucatorii care au reusit atunci sa sparga invincibilitatea Capitalei s-a aflat si Agalliu. A jucat in returul 90/91 (cinci meciuri, trei goluri marcate), Agalliu fiind primul si unicul jucator strain din intrecerea interna din acea editie de campionat. A urmat o infuzie de jucatori straini in campionatul românesc, inclusiv la Universitatea. Bunaoara, in campionatul 2004/2005, in Divizia A au fost folositi 42 de jucatori straini, din care noua la Universitatea. Cum din vara lui ’93 – când Stiinta a cucerit Cupa României – oltenii nu au mai spart gura târgului in România si in Europa fotbalistica, nici jucatorii straini care s-au perindat la clubul din Banie n-au mai iesit in evidenta. Pai, cum ar fi putut sa se evidentieze un jucator din campionatul Vietnamului, ca sa dau un exemplu de strain adus la Universitatea in iarna anului trecut?!


Din acest retur, oltenii au in lot patru jucatori din Australia: Josh Mitchell (titular in tur), Karl Dodd, Ryan Lee Clarke (aflati de doua zile in pregatiri) si Michael Baird (asteptat luna viitoare). Finantatorul Universitatii, cât si impresarul acestora, un român stabilit in Australia, au numai cuvinte de lauda despre acesti patru „canguri“, iar cartile lor de vizita sunt OK. Conform si declaratiilor lui Dodd si Clarke, prezentati luni presei, telul „cangurilor“ este repromovarea Stiintei in prima liga. Oricum, Mitchell a dovedit, in turul campionatului, ca este un implant reusit printre oltenii Universitatii.


„Incerc, prin venirea jucatorilor australieni, sa imprim aceeasi mentalitate pe care o au ei si jucatorilor români“, s-a exprimat antrenorul Ovidiu Stinga la conferinta de presa de luni, uitând probabil sa vorbeasca si de mentalitatea adevarata a fotbalistilor olteni de aici. Am spus fotbalisti, nu jucatori de fotbal, cum in ultimii ani au fost multi prin ograda Universitatii. Iar Ovidiu a avut privilegiul de a urmari pe fostul „Central“ fotbalisti olteni cu mentalitate olteneasca de invingator, a jucat intr-o echipa (Universitatea) in care aceasta mentalitate l-a facut si pe el cunoscut apoi in Spania si Olanda…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS