La revedere, domnule Thales

Autori
Etichete , ,


M-am hotarât sa nu mai scriu nimic de paparudele noastre politice si de rudele lor bogate. Nu de alta, dar degeaba le critici, le bestelesti. M-am scârbit si eu, ca Emil Constantinescu; numai ca lui i-a trecut. Nu ne mai ramâne decât ironia; sa ne batem joc de ei, fiindca astfel ne batem joc si de noi; si meritam pe deplin.

Dar m-a apucat disperarea; despre ce sa mai vorbesc daca renunt la politicieni, eterna sursa de bucurii, ma gândeam cu groaza. Si tocmai atunci a sunat telefonul; am ridicat receptorul.

– Alo, casa domnului Avramescu care scrie la Gazeta?

– Da, va rog. Cu cine vorbesc?

– Sunt Thales; Thales din Milet.

– Asta-i o gluma la fel de tâmpita ca aia in care se spune ca România nu mai este o tara corupta. Pai, Thales e pe lumea cealalta de mult.

– Pai, tocmai de acolo vorbesc. Dar n-o sa mai stau mult aicea. Am angajat un avocat foarte bun, care e si membru in parlament si a gasit un viciu de procedura in sentinta. Mai am si un certificat medical ca sunt sanatos tun, asa ca in curând o sa fiu eliberat. Acum stau in iad. Când am fost emigrat aici, am trecut prin diverse comisii de judecata: de anticoruptie, de abuzuri si multe altele si am primit repartitie pentru rai. Dar la poarta raiului m-au intâmpinat niste ingeri negri cu fata umana care au inceput sa strige: „Nu ne vindem raiul“, „Moarte intelectualului“. Cum era destul de jenant sa mai mor inca o data, m-am dus in iad. Sa stiti ca dracii nu sunt asa de negri cum se spune; sunt rosii. In plus, de când nea Nelu ni l-a trimis pe nea Nicu, raiul s-a dezvoltat multilateral si paseste spre noi culmi de progres si civilizatie. Nea Nicu face economie la caldura, asa ca smoala din cazane e abia calduta; numai buna pentru tratamente antireumatice. Televizorul e doua ore pe zi si nu cu dracoaice de alea de zici ca-s dracul gol, asa ca poti dormi linistit. Sunt emisiuni patriotice in care, cu modestie, se vorbeste despre cârmaci, nu despre comandant. E si cenaclul „Flacara iadului“. Nea Nicu si aici e sef; astia nu renunta la functii nici morti.

– Apropo, de unde stii ca scriu la Gazeta?

– Pai, toti dracii citesc Gazeta pe internet. Le plac articolele dumneavoastra fiindca scrieti numai dracovenii. Dumnezeu nu mai apuca s-o citeasca fiindca pâna la El o mânânca sfintii.

– Bine, dar voi nu sunteti pedepsiti pentru pacatele voastre?

– Ba da, si inca ingrozitor. Suntem pusi sa citim „Revolutie si reforma“. Ceea ce m-a determinat sa doresc sa vin in România.

– Vrei sa schimbi iadul cu România? Nu mi se pare o idee prea buna…

– Stii, eu intâi am fost negustor de ulei, dar am dat faliment si m-am apucat de stiinta si invatamânt. Am câteva realizari in cercetare stiintifica remarcabile. Cred ca in România se cauta, fiindca sunt rezultate originale.

– Daca crezi ca aceste lucruri se cauta in România, ar trebui matale sa te cauti. Daca macar rezultatele ar fi fost plagiate; atunci ai fi putut ajunge profesor universitar la Medicina. Profesorii si cercetatorii nostri sunt plecati la cules de masline; asa ca tot la ulei de masline ajungi.

– Pot masura inaltimea unui turn dupa lungimea umbrei sale.


– Inutil. Poti masura inaltimea morala si intelectuala a unor politicieni dupa umbra lor de activitate? Nu, caci unii fac umbra pamântului de pomana, iar altii sunt atât de transparenti in ceea ce priveste declararea averilor proprii, ca nu lasa nici o umbra.

– Pot determina distanta la un punct inaccesibil.

– Poti masura distanta pâna la prima condamnare a unui mare corupt? Sau pâna la realizarea reformei justitiei? Poti masura averile unora dupa umbrele pe care le lasa prin banci? Nu, caci ti-ar trebui niste numere prea mari. Asa ca singurul lucru pe care poti sa-l faci in România este sa bei urina, caci astfel ajungi la dracu’n praznic si primesti azil politic. Spune-mi, ce mai face Arhimede?

– A innebunit si s-a inscris in PRM; sau viceversa. A iesit din baie si umbla gol pe strada strigând „evreica, evreica“. A devenit un sionist convins. A vrut sa se interneze la spitalul 9, dar tocmai Nicolaescu a schimbat directorul. L-a pus pe Ciomu.

– Pe Ciomu ? Pai ala e un spital de nebuni.

– Da’ parca Ciomu cum este.

– Este totusi un distins cercetator, care l-a studiat si pe Plesu. Se ocupa de sexul oamenilor si al ingerilor. A demonstrat ca, daca unui om ii tai sexul, atunci omul nu mai are nici un sex, ceea ce este o chestie geniala. La Gherman si Sârbu s-a cam incurcat caci impreuna au cât are un om normal. La ingeri i-a fost mai greu, caci nu a avut la indemâna decât un singur inger; arhanghelul Bombonel. Despre care s-a convins definitiv ca nu are sex.

– Pai cum, ca el spunea ca are doua.

– Are doua lipsa…

– Va rog sa ma scuzati, dar trebuie sa merg la invatamânt politic. Avem o tema foarte interesanta; cum isi vâra dracul coada ca sa invrajbeasca oamenii. La bibliografie avem perechile Cain si Abel, Traian si Calin, PNL si PD, Nicolaescu si Oprescu.

– La revedere, domnule Thales.

M-am intors sa privesc la televizor; actualitati românesti obisnuite. Pe un canal, un medic facea educatie sexuala tinerilor. Tema, cum sa violezi eficient o octogenara. Tinând seama de ultimele evenimente, toti au fost de acord ca octogenarele milionare in dolari trebuie scutite de acest tratament, pentru a putea ajunge nonagenare si a ferici prin mostenire dragalasii lor nepoti… Pe alt canal, inundatii, alunecari de teren, viscole; iadul pe pamânt.

Afara, iluzii albe, pure, ne mint pentru o clipa, acoperind gunoaiele si mizeriile. Dar zapada se va topi curând…Comenteaza acum

42 Comentarii

 1. Radu Notaru said:

  Concluzia: comunistii pana si iadul l-au transformat in acceptabil. Iata o adevarata performanta! Iata-l pe Ceausescu recunoscut, din nou, ca fiind carmaciul suprem. Eu, daca as crede in existenta raiului si iadului, as prefera iadul descris dacat iadul capitalist din Romania. Totusi, daca frica de iad dispare nu cumva ajungem in sclavagism?

 2. Victor Socolovici said:

  Domnule Profesor,

  Va ,,invidiez,, pentru apelul primit de la Thales din Milet!
  Insa va avertizez ca veti mai primi acest gen de ,,apeluri,, si de Aristotel,Diogene,Laerce si Cicerone adica cei care ne-au transmis doctrinele matematice si filozofice ale lui Thales.
  Sunt curios sa citesc ce ,,conversatii,, veti purta cu acesti discipoli ai anticului om de stiinta!
  Cat despre ,,discipolii,, mai vechi sau mai noi ai lui Ceausescu,Iliescu, Constantinescu, Basescu repet ceea ce ati scris mai sus:,,afara, iluzii albe,pure,ne mint pentru o clipa(un mandat, sic!)acoperind gunoaiele si mizeriile…!,,Sublim!

  Sa fiti iubit si sanatos domnule Profesor!
  Victor Socolovici,Canada

 3. Radu Notaru said:

  Si alta interpretare a ceea ce e cu adevarat sublim in editorial: Afara (capitalismul), iluzii albe, pure (democratia si rafturile pline), ne mint pentru o clipa (decembrie 1989), acoperind gunoaiele si mizeriile (saracia si viciile). Dar zapada se va topi curând…

 4. Aurel Cernea said:

  D-le Profesor! Ne dovediti inca o data ca sunteti un adevarat maestru al ironiei si al aluziilor fine. Descrierea convorbirii cu Thales din Milet este o adevarata capodopera de arta care ar trebui predata tinerilor scriitori. Analogiile dintre sistemul socialist/comunist si iad sunt perfecte iar metaforele folosite superbe. Numai cel care nu a trait intr-un asemenea sistem sau cel care nu vrea, nu le recunoaste. Dracii sunt rosii=comunisti (culoarea lor preferata), economiile la combustibil=frigul din apartamente, programul TV de doua ore pe zi fara dracoaice = programul de 2 ore in care nu vedeam decat ce vizite de lucru a mai facut si ce indicatiili pretioase a mai dat “iubitul nostru presedinte”, Carmaciul = referire la carmaciul dibaci care conducea corabia Romaniei spre cele mai inalte culmi ale socialismului multilateral dezvolat si spre comunism, cenanclul “Flacara Iadului” = cenaclul “Flacara”. Totul culmineaza cu dorinta nebuna a lui Thales de a emigra din acel iad rosu in care, colac peste pupaza, toti sunt obligati sa citeasca materiale de orientare marxista – “Revolutie si reforma”. Si unde? In Romania noastra cea de toate zilele in care coruptia si inselatoria sunt la ele acasa. Saracul Thales este atat de “multumit si de fericit” in iadul rosu incat pana si un simulacru de societate capitalista i se pare raiul pe pamant. Sublim!!! Absolut sublim! Analiza coruptilor si monstrilor actuali reprezinta o alta capodopera a umorului neaos romanesc si a situatiei actuale din Romania!
  Felicitari d-le Profesor! Va multumim ca existati si ca ne delectati spiritul cu asemenea articole.

 5. robert constantin said:

  domnul Notaru ar merita un premiu de fidelitate, pt consecventa cu care scrie pe forumul gds; sau sa-l angajati ca editorialist, ce ziceti ? scrie bine, are simpatii comuniste, ar putea deveni editorialistul ziarului dumneavoastra…
  p.s. daca va intelegeti la salariu;
  p.p.s. domnule Notaru, dumneavoastra lucrati in tura de noapte si va plictisiti la serviciu ? asta ar explica derapajele intelectuale, frazele abstracte, lipsa totala a logicii, revenirea obsesiva a lui ceausescu in gandurile domniei-voastre?! sau probabil frustrarile dumneavoastra cotidiene (care cred ca sunt foarte mari !) explica nostalgia comunista ?! cred ca locul dumneavoastra este la Antipa(langa colegii dumneavoastra), sau la Belu (langa tovarasii iubiti); unde doriti ?
  cu respect,
  robi

 6. robert constantin said:

  revin la domnul (tovarasul) Notaru : de ce nu incercati sa emigrati in Coreea de Nord ? banuiesc ca au nevoie de tovarasi de nadejde, sa ridice comunismul pe noi culmi !
  sunteti depasit domnul Notaru, un dinozaur, de ce nu va sinucideti ? asa a-ti scapa de toate frustrarile, complexele, neajunsurile si himerele ce nu va dau pace !
  suferiti ca altii au si dumneavoastra nu aveti ? sunteti doar un inadaptat si un complexat ! banuiesc ca pe vremea lui odiosu’ a-ti facut profesionala si apoi liceul la seral, nu ? iar acum nu aveti bani sa va platiti intretinerea ! mutat-va atunci la tara, sau in moldova, viata e mai ieftina acolo si o sa fiti in elementul dumneavoastra ! de ce nu a-ti ramas la tara ? ce v-a trebuit oras ? e nevoie de dumneavoastra in agricultura, in moldova , in coreea etc! faceti-va util ! sau doriti sa ramaneti un parazit nostalgic ?
  va compatimesc, si-mi este efectiv mila de domnia-voastra !

 7. ina voinea said:

  Domnule Robert Constantin,
  Daca vreti sa ne injurati de mama ,injurati-ne in fata!Pe Dl Notaru,Rotaru sau cum si-o mai zice ,va recomand sa-l luati la dv,acasa,sa va scrie editoriale.

 8. robert constantin said:

  Stimata doamna Ina Voinea : l-as lua pe domnul Notaru acasa sa-l impaiez, sau sa-mi sperii copiii cu el ; le-as spune copiilor mei : vedeti tati, daca nu invatati ajungeti niste ratati ca nenea !
  p.s. nu inteleg totusi de ce nu-i interziceti accesul acestui frustrat care abereaza pe orice tema !

 9. Gigi B. said:

  Draga Robert, ai mare dreptate în ceea ce spui…Radu Notaru (adica Dan Rotariu) ne delecteaza cu derapajele lui intelectuale si paranoice. Este o persoana foarte îngusta intelectual, lipsita de umor si plina de frustrari si de prejudecati. Este un prototip al securistului dinainte de ’89, care nu a reusit (din lipsa de inteligenta) sa se adapteze la realitatea de dupa ’89. El traieste într-o nostalgie iluzorie al unui trecut în care conducea, se simtea lider si conducator de la înaltimea josniciei sale morale.
  Rotariule (Notaru), mergi în Coreea de Nord sau în Cuba si gaseste-ti fericirea acolo, pentru ca bancurile tale comuniste sunt fumate de mult….

 10. vlad drancu said:

  Radu Notaru nu lucreaza în tura de noapte. Nu cred ca lucreaza deloc desi acolo unde este el este zi când la noi este noapte. De aceea el le vede pe toate invers. Frustrarea comunista care îi iese prin toate cusaturile il impiedica sa-si exprime admiratia pe care o are de fapt pentru domnul Avramescu. O cura la doctorul Ciomu i-ar fi benefica daca ar avea bani de avion si de ciubuc.

 11. Dragos C. said:

  Am cateva lucruri de remarcat in legatura cu interventiile d-lui robert constantin:
  1. Il intreaba pe d-l Radu Notaru de ce scrie atat de frecvent pe forumul GdS, insinuand ca poate acesta se plictiseste la serviciu. In schimb, domnia-sa are numai pana in acest moment 3(trei) interventii… Poate d-l r.c. este pensionar sau si-a luat o zi libera, dar nu inteleg de ce il ataca pe d-l Notaru (si) pe aceasta tema.
  2. In democratie libertatea de exprimare este garantata prin legea fundamentala a tarii. Este d-l r.c. de alta parere? Sau considera ca numai unele opinii merita exprimate, iar restul nu? Si cine ar trebui sa decida cine abereaza si cine nu? D-l r.c.? Sa fim seriosi.
  3. D-l r.c. considera ca adversarul sau de opinie ar merita impaiat si dat de exemplu negativ copiilor pt. a-i stimula sa invete, “ca sa nu ajunga niste ratati ca nenea”. Inaltatoare cuvinte…Si tot d-l r.c. il intreaba pe d-l Radu Notaru daca si-a facut cumva studiile la seral. Problema este ca d-l r.c. este cel mai putin in masura sa emita sentinte in legatura cu gradul de instruire al cuiva. Cand scrii”A-TI scapa”, “A-TI facut” si “A-TI ramas”, este cazul sa pui mana cat mai urgent pe o gramatica a limbii romane si nu sa dai lectii altora.
  4. Este o dovada de nedelicatete-ca sa nu zic altfel-sa-i adresezi cuiva invitatia de a se sinucide. Daca d-l Notaru este mai slab de inger si trece la fapte? Il informez pe d-l r.c. ca actiunea de determinare a sinuciderii unei persoane, dincolo de aspectul moral reprobabil, constituie infractiune(art. 179 C.p.), daca sinuciderea sau incercarea de sinucidere are loc. Putin discernamant nu i-ar strica d-lui r.c.

 12. Dumitru said:

  Domnule profesor dupa cum bine observati, noi romanii ramanem in continuare extrem de divizati, probabil din cauza neimplinirilor si necazurilor care s-au abatut ca un blestem asupra noastra si care parca nu se mai termina. Acesta stare de fapt este insa prielnicala profitorilor si impostorilor, care sfideaza si umilesc in cel mai ordinar mod cu putiinta tot ce ne-a ramas valoros si imaculat. Asadar, faradelegea si promiscuitatea sunt la ele acasa proliferand si aducand grave prejudicii, in primul rand tinerilor care pleaca sau raman, dar nu numai lor. Frustrari mai noi si (sau) mai vechi, la care cu abilitatea binecunoscuta, va trebui sa raspundeti la sfarsitul zilei cu o concluzie, pe care o asteptam cu interes.

 13. Radu Notaru said:

  Citesc si ma distrez, cat de departe pot fi presupunerile de realitate. Presupunerile prezente imi reamintesc o poveste cu talc: O tanara frumoasa face plaja goala in balconul de la et. I. Ea crede ca nu o vede nimeni. La et. II, in balcon, trage cu ochiul un tanar, crezand ca nu il vede nimeni, la et. III, alt barbat priveste atat la femeia goala cat si la tanarul de la et. II. La et. IV, idem. ETC. Oare cine are perspectiva? Culmea e ca in afara femeii toti cred ca au perspectiva cea mai generoasa, fiecare dintre ei crezand ca el stie totul. Multumesc pt intentia de impaiere, dar nu doresc sa devin un trofeu, numai ca asa ar trebui sa li se spuna copiilor: “vedeti tati, daca invatati prea mult ajungeti sa nu mai fiti intelesi de ceilalti, ca nenea!”. Mai departe de distractie, insa, observ o mare de intoleranta si suficenta in gandire pe baza mecanismului: “eu sunt mai destept, mai scolit, mai bogat, mai frumos – fata de orice comunist sau socialist – doar pentru ca sunt de dreapta!” Cat priveste frustrarea cred ca suntem pe aceeasi parte a baricadei toti cei care postam pentru ca nu am vazut pe nimeni sa aduleze minciuna, hotiile si neputinta tuturor guvernelor post-decembriste. Daca eu afirm ca cele mai pragmatice si performante guvernari au fost in perioada 1967-1989, nu reprezinta o frustrare ci un alt mod de a vedea lucrurile. Si cum ar putea fi ele vazute cand promisunea realizarii a peste 3000 de apartamente in Dolj era realizata in proportie de 85 – 90% sau cand prevederea din Constitutia din 1966, citez “ARTICOLUL 18

  În Republica Socialistã România, cetãþenii au dreptul la muncã. Fiecãrui cetãþean i se asigurã posibilitatea de a desfãºura, potrivit pregãtirii sale, o activitate în domeniul economic, administrativ, social sau cultural, remuneratã dupã cantitatea ºi calitatea ei. La muncã egalã retribuþia este egalã.” era respectata intocmai. Si am avut experiente comune datorita exceselor dictaturii: naveta la zeci de km in stagiatura, frigul din locuinte si din tren, litrul de benzina cersit la PECO, ciubucul ca sa obtin alimentele necesare copilului, cultul personalitatii celor 2 ore TV (in care filemele erau scurtate la 45 min), alaptatul la lumina lumanarii, secretarul de partid al intreprinderii si chiar partial directorul batuti in cap, securistul intreprinderii atat de prost incat i s-a spart biroul prin tura a IIIa (care din fiorosul care se dadea a devenit mieluselul – la o discutie care am purtat-o in gura mare, in tren, cu toti de fata – care nu a putut sa imi explice de unde avea el pachetul de kent care i se furase). Toate acestea au existat si ficeare dintre noi refuza a se intoarce acolo. Numai un tampit ar dori sa se intoarca la ceea ce insemna dictatura unei perechi – el si ea – care se indepartasera vadit de socialism si doctrina cartelizand consumul. Lipsurile proveneau impunerea dictatoriala a exporturilor si abtinerea de la importuri. Sist. economic socialist insa e superior celui capitalist si asta se vede acum.

 14. Securistu said:

  ASA fratilor,spargeti va capetele in timp ce altii se ingrasa si nu le pasa de voi…Stiti de ce s a ingrasat paznicul oltenilor din iad ? Pentru ca astia isi dadeau unul altuia in cap,la cazanele cu zmoala.

 15. robert constantin said:

  domnule Notaru : noi vorbeam ceva, dumneata aberezi altceva !
  CHIAR NU AI SIMTUL RIDICOLULUI ?
  DE CE VREI SA FII MEREU PENIBIL ?
  Realizezi ca nu ai coerenta in gandire ? gandirea dumitale este fragmentata, are accente paranoice etc..
  Nu-i asa ca te simti persecutat ?
  De ce nu-ti gasesti alt ziar, alt forum pe care sa-ti zburde frustrarea ca esti un nimeni ?
  de ce nu ne lasi in pace ?
  familia dumitale te suporta ? (in cazul in care ai asa ceva !); sau te trimit pe forumul gazetei sa scape de dumneata ?
  ce ai cu noi ?
  am incercat sa-ti urmaresc mesajul, dar nu ai asa ceva ! logica iarasi lipseste cu desavarsire !
  REALIZEZI CA AI PROBLEME ? de ce nu mergi la un psihiatru ?!? daca n-ai bani facem o cheta …trebuie sa te ajutam !!!
  mergi la un doctor, incearca sa te integrezi in societate !(desi personal, cred ca este prea tarziu !)

 16. Gigi B. said:

  Radu Notaru e unul si acelasi cu Dan Rotariu, un fost securist, actualul sef al PAS filiala Dolj. Fost si pe veci candidat la primaria Craiovei (fara a avea cea mai mica sansa), personajul este sters, incult, având origini sarace atât morale cât si intelectuale. Pentru comunisti era “unealta” ideala prin care loveau si se exprimau. Slujitorul supus al fostului regim. Ajuns pe forumul GDS ca un extraterestru cazut de pe luna, Rotariu nu face decât sa-si sifoneze mai tare imagina pe care ar vrea sa si-o promoveze. Lipsite de umor, încarcate de prejudecati, lipsite de repere, pseudo-intelectuali, personaje precum Rotariu mai sunt înca destule în Romania. Doar timpul le va curata de pe fata pamântului, unde fac umbra de pomana si sunt atât de transparenti ca nu vor lasa nimic în urma lor. Deh….ce sa faci……they are humans too…..

 17. Aurel Cernea said:

  Cei care urmaresc postarile pe baza articolelor din GDS inclina sa ii dea dreptate domnului Radu Constantin in privinta d-lui Notaru, Rotaru sau Rotariu. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa il jignim sau sa ii interzicem accesul aici. Daca am face acest lucru nu am fi cu nimic mai buni decat securistii si activistii regimului trecut, pentru care cei care nu gandeau ca ei, erau impotriva lor si in consecinta meritau sa fie arestati si indepartati din viata publica. Nu am face decat sa mai dam un sut in partea dorsala democratiei romanesti, care este si asa suficient de fragila. Ceea ce ma surprinde totusi este faptul ca fata de acum 2 saptamani, domnul Notaru prezinta semnele unei reveniri la normalitate. Daca acum 2 saptamani domnia sa nu ar fi acceptat in ruptul capului adevarul despre dictatura socialista, ba chiar spunea ca ar prefera dictatura comunista sistemului actual, astazi domnia sa recunoaste multe din tarele dictaturii si ale sistemului care a impus-o. Daca acum doua saptamani imi spunea intr-un mesaj ca s-a saturat de Dacia veche pe care o conduce si si dadea de inteles ca o sa o mai conduca ani buni, intr-un comentariu din ziarul de ieri ne spunea ca isi va lua in curand un Logan de 9500 de euro. Felicitari dl Notaru! Se pare ca nu ati reusit sa va “reparati avionul stricat”, dar cel putin v-ati reparat elicopterul 🙂 Inca o data, felicitarile mele. Dati dovada de bunavointa si asta este primul pas necesar in recuperare. Curaj! Nu sunteti nici primul si nici ultimul care a facut sau face acesti pasi.

 18. Aurel Cernea said:

  P.S. Diferenta majora dintre socialism/comunism si capitalism nu sta neaparat in forma de organizare economica ci mai ales in oranduirea sociala. Daca sistemul capitalist nu poate exista decat intr-o democratie adevarata, sistemul socialist/comunist nu poate exista decat intr-o dictatura de partid, ceea ce duce inevitabil la dictatura individuala. Democratia asigura parghiile necesare evitarii unei dictaturi de partid sau individuale. Cat priveste articolul din Constitutia din 1966. El se aplica in capitalism de zeci de ani. Capitalismul nu mai este de mult cel descris in cartile lui Marx si Engels. A evoluat! De ani de zile angajatii unui capitalist au aceleasi drepturi ca cele descrise in articolul respectiv. De ani de zile angajatii pot da in judecata angajatorul daca acesta nu-si respecta promisiunile din cadrul contractului colectiv/individual de munca. Si surpriza, sistemul judiciar din tarile respectiva le face dreptate angajatilor.

 19. david said:

  Simati “oameni de dreapta” , mai aveti si alte argumente decat jigniri si etichetari? Bine zice cineva: cine nu e cu noi, e impotriva noastra! Voi n-aveti simtul ridicolului. Infantilism si nihilism, da capo al fine. Atat va duce mintea. Chiar, nu sunteti capabili sa dati o replica inteligenta la o postare cuviincioasa?
  Toata stima d-lui. profesor. Este parerea dumnealui. Nu inseamna ca are si dreptate, in totalitate. Prietenii stiu de ce!

 20. marius said:

  “comunistul nu-i prost destul daca nu e si fudul”-tovarasul Notaru va admir tenacitatea cu care infierati” ajentiii ajenturilor straine”tovarase ….

  noapte buna strigoiule !

 21. Ionut said:

  Stimate Gigi B. (constiinta nu ma lasa sa va spun tovaras) am impresia ca dvs sunteti un vanator de atentie. Pe unde va duceti vreti sa distrageti atentia si sa nasteti polemici intre oameni. Uneori sunteti ridicol, zau asa. E pt prima data si ultima oara scriu comentarii aici. NU vreau sa-mi mai imi pierd timpul cu oameni deformati intelectuali si moral ca dvs. O zi buna.

 22. Radu Notaru said:

  Din pacate comunistii si socialistii sunt supusi astazi din partea celor de dreapta doar gandirii mecaniciste de tip sablon prin care sunt vazuti ca lumpen prolatari, ceva de genul murdari de carbune, cu haine rupte, saraci, flamanzi, fara stiinta de carte si ca atare prosti. Ceva in genul pictat de Van Gogh. Da asa sunt multi dintre muncitorii cu bratele. I-am vazut abrutizati de munca grea pe care o suporta “alinandu-se” cu bautura care o folosesc ca drog pentru a nu vedea diferenta intre idealurile tineretii si crunta realitate in care i-a adus viata la 50 de ani, mai mult ei vad nu numai ca ei nu au reusit intr-o lume haina si lacoma, in care primeaza interesul particular (in care chiar lideri de sindicat precum Sahleanu au cazut) ci vad cu disperare ca nici copii lor nu au nici o sansa intr-o lume in care dreptatea si egelitatea nici macar ca idealuri nu mai sunt propuse. Ei bine alaturi de aceasta talpa a tarii s-au aflat in fiecare etapa a istoriei intelectuali de marca cum ar fi Vasile Alecsandri care a eliberat pentru prima data robii de pe mosiile sale, pasoptistii, Eminescu. Dramele si lacomia capitalista au fost descrise de toti scriitorii si va amintesc doar de “Ion” a lui Rebreanu. M-ati jignit fara nici o finalitate, fara nici un pic de rusine si fara ca macar una din jignirile voastre sa aiba corespondent in realitate. De aceea nici nu imi pasa ca in loc sa dialogati injurati. Sunt sigur ca la sf. zilei o sa fiti mangaiati pe crestet de autoritate care o sa fie din nou nedrept. Totusi, a fi comunist e echivalent cu a fi altruist si nicidecum prost asa cum a fi liberal, de exemplu, inseamna a fi egoist. Faptul ca exista aceasta falsa logica ca doar in dicatura poate exista socialismul nu exclude realitatea dictaturilor de dreapta. Chiar Romania devenea din 1937 supusa dictaturilor Carlista si Antonesciana pana in 1944. Dictatura naste monstri si, repet, nu are nimic in comun cu sistemul economic si cu proprietatea asupra mijlocelor de productie. Eu ca sa traiesc decent nu imi trebuieste nici o fabrica in proprietate. Si din ce postati aici, toti sunteti angajati, deci re-distributia plusvalorii obtinute in socialism v-ar fi benefica fata de situatia actuala in care patronul nu va da decat farama necesara sa nu muriti de foame. Cine trage o linie la realizarile personale cu ce a reusit sa faca intre 1973 si 1989 si apoi sa compare cu ce a realizat intre 1989 si 2006 o sa vada un crunt adevar. Realizarile personale arata corect diferentele intre cele 2 sisteme economice. Art. 18 din Constitutia din 1966 sti****”Fiecãrui cetãþean i se asigurã posibilitatea de a desfãºura, potrivit pregãtirii sale, o activitate în domeniul economic, administrativ, social sau cultural, remuneratã dupã cantitatea ºi calitatea ei.” ceea ce e cu totul altceva decat afirmati aici d-le Aurel Cernea. Niciunde in afara de statele socialiste nu i se asigura nu numai prin Constitutie loc de munca oricarui cetatean, ci chiar aveau toti locuri de munca.

 23. Radu Notaru said:

  D-le Cernea nu am iesit niciodata din normalitate, faptul ca dvs. aveti anumite preconceptii si v-ati baricadat intr-o transee nu e vina mea ci se datoreaza faptului ca dvs. va imaginati cum gandesc si ce fac eu. Nu conduc o masina mai veche de 2 ani, iar metafora pe care am folosit-o intr-o discutie mai vecehe a noastra se referea la sistemele economice si nicidecum la vechimea Daciei mele asa cum ati incercat sa deturnati metafora.
  Prin faptul ca ati parut a nu intelege ca e o metafora ati dovedit ca atunci cand ramaneti fara munitie folositi bolovanii. Trebuie sa intelegem ca dictatura e una si sitemul economic e altceva. Schimbarea sistemului economic determina schimbari in societate. Exista o oarecare interdependenta. Organizarea economica de fapt si determina patronatul sa nu accepte socialismul in care ei pierd fabricile adica mijloacele de productie care le permit sa fie de fapt stapani de sclavi si care le aduc bunastarea nemeritata in raport cu munca efectuata. Astfel exista permanent incercari de a interzice libera exprimare politica autentica de stanga, chiar pe 23 in Parlamentul European se v-a discuta o motiune propusa de ultra-conservatorii din Partidul Popular (ce denumire mincinoasa) de condamnare a comunismului. Pentru ca odata cu caderea concurentei (Blocul statelor socialiste), desi UE a avut cresteri insemnate economice in timp ce cetatenii nu au simtit, asa cum era firesc, o imbunatatire a nivelului de trai, situatie in care nemultumirea cetatenilor europeni e aproape generala. Chiar si site-ul GdS a testat un anumit segment (cu acces la internet) si chiar acest segment a dat ca rezultat ca in anul 2004 a fost mai bine ca in 2005, desi cresterea econmica de 3,4 obtinuta in 2005 trebuia sa se reflecte si in multumirea cetatenilor. Dvs. va faceti ca nu stiti cat de actuale sunt toate scrierile lui Marx, de aceea a si fost clasificat ca filozof desi eu sunt inclinat sa cred ca mai degraba trebuia definit ca economist. Capitalsimul schimbat de care vorbiti se aseamana ca 2 picaturi de apa cu capitalismul de azi. Dvs. vorbiti de transformari ale capitalismului definind fals doar cosmetizari ale acestuia (contract colectiv de munca), cosmetizari obtinute de cetateni dupa lupte politice si sindicale uneori fara precedent. Demonstratia o aveti gandindu-va la marea greva si demonstratia de la Chicago unde au fost impuscati 7 muncitori si aruncati sute in inchisori pentru ca doreau sa se reduca ziua de munca la 10 ore si sa aiba dreptul la o zi libera pe saptamana. In Europa toate drepturile de care se bucura francezii de rand se datoreaza P. Comunist Francez si P Socialsit Francez precum si a colaborarii si sprijinului reciproc acordat cu sindicatele. Sa ne amintim numai incercarea de acum 2 ani a guvernului de a ridica vrsta de pensionare cand Franta prin blocajele rutiere efectuate a devenit practic de neguvernat si guvernul a dat inapoi. Drepturile se obtin doar in strada in capitalism. Va reamintesc: Pacepa a tradat tara!

 24. robert constantin said:

  Domnule Notaru,
  Va marturisesc cu sinceritate ca-mi este foarte greu sa urmaresc ceea ce scrieti !
  Cum puteti ajunge cu atata nonsalanta de la van gogh la logan, de la alecsandri si eminescu la mijloace fixe, de la UE la pacepa ????
  Stiti cum se spune popular : ce are sula cu prefectura ?
  Dumneavoastra aveti vreodata curiozitatea de a citi aberatiile pe care le scrieti ? Ce incercati sa spuneti de fapt ? Personal cred ca frazele ilogice ale domniei voastre postate pe forumul gds reprezint un strigat disperat de ajutor ! NU ?

 25. Gigi B. said:

  Faptul ca Rotaru / Notaru e paranoic se vede prin cantitatea aberatiilor pe care le scoate. Tov Rotaru, o idee daca vrei s-o spui spune-o pe scurt. Este o proba de inteligenta sa-ti sintetizezi ideile, sa fii cât mai scurt si concis. În capul tau este o confuzie totala. Trebuie sa-ti spun ca Franta, Marea Britanie sau Germania s-au dezvoltat toate în urma planului Marshall, care este american. Partidul Comunist Francez este doar de imagine în Franta, nu a fost niciodata la putere. Iar socialismul francez nu trebuie confndat cu socialismul comunist românesc. Si nu a fost un succes ci o catastrofa, de aceea au pierdut toate alegerile la ultimele alegeri de acolo. Iar Marea Britanie este de departe un model pentru Europa si România. Francezii au fost tot timpul niste marionete anti-americane si pro-arabe. Niste ipocriti. Ca si tine…..

 26. L.F.G. said:

  Domnule Notaru, chiar ca sunteti paranoic! Nu mai ridicati atat in slavi comunismul ca nu va crede nimeni! Ziceti ca era asigurat dreptul la munca! Hai sa fim seriosi! Cate pile si ce spagi trebuia sa dai ca sa obtii un loc de munca decent? In Dolj, numai in invatamant in anii ’80 era sute de suplinitori carora tovarasul inspector general Calbureanu si tovarasa sa adjuncta Brancusi (un fel de copie locala a Odiosului si a Sinistrei) le aruncau in fiecare toamna, ca la milogi, (dupa ce stateau ore in sir la coada ca sa intre la niste audiente umilitoare)cate 6 – 12ore saptamanal si acelea la mama naibii, naveta si salariu de mizerie, timp de un an sau uneori si mai grav, un concediu de maternitate, iar de la anul alta audienta, alt post mizerabil! Iti asigurau un loc de munca daca acceptai sa iti lasi familia, casa, prietenii si sa te duci la sute de kilometri, unde “patria o cere” sa traiesti in caminele lor de nefamilisti mizerabile sau in gazda la vreun taran mai instarit (ca avea copiii la oras), fara apa si cu latrina in fundul curtii. Atat de bune erau locurile de munca oferite incat dadeai spaga , nu gluma ca sa obtii “negatie” adica sa scapi de ele. Erau un adevarat bestem, nu o binefacere. Si exemplele ar putea continua. Nu mai incerca , domnule, sa ne convingi de cat de bun a fost comunismul ca nu ai nici o sansa. Comunismul a fost o utopie care a dus omenirea cu 100 de ani inapoi. Nu o spun eu, a spus-o Papa Ioan Paul si avea dreptate. Daca a fost asa de minunat, de ce nu a rezistat, de ce a cazut in toate tarile foste comuniste? Sigur ca nu o ducem bine acum, sigur ca avem cei mai corupti si incapabili politicieni din lume! Dar asta nu apara comunismul si intoarcerea la el ar fi o aberatie. Vina e a noastra a tuturor. Felicitari , domnule profesor Avramescu si respectoase omagii dumneavoastra si intregii familii, pe care am avut onoarea sa o cunosc. Am fost eleva doamnei Avramamescu, dar am avut bucuria sa va avem profesor cateva saptamani si pe dvs., iar fiica dumneavoastra, atunci un copil deosebit de dragalas, mi-a fost cumva eleva (eram studenta si am suplinit o scurta perioada la Scoala 2). Cu deosebita stima, Florentina

 27. L.F.G. said:

  Va cer scuze pentru dezacordul “era sute de suplinitori”, corect – “erau” – si “doamna Avramamescu”, in loc de Avramescu, greseli pe care le-am facut din graba . Sper sa nu se mai repete.

 28. webmaster said:

  Deoarece exista foarte multe comentarii la acest articol, vreau sa va anunt ca am lansat un forum de discutii, mai potrivit, probabil, pentru asemenea polemici: http://forum.gds.ro . Va multumesc.

 29. Aurel Cernea said:

  D-le Rotaru (se pare ca acesta este numele dumitale adevarat), din acest moment incetez sa mai polemizez cu dumneata pentru ca indiferent daca omul vorbeste frumos cu dumneata sau te injura, daca omul iti aproba anumite percepte sau te contrazice, daca te lauda sau te critica, daca te apara sau te condamna, dumneata nu vezi in el decat dusmanul de clasa care vrea sa te trimita la ospiciul de nebuni. Referitor la postarea la care faceti trimitere, am inteles foarte bine metafora, numai ca dumneata incerci acum sa incluzi in metafora si problema Daciei. Daca recititi postarea o sa observati cu stupoare ca metafora se referea doar la “avionul care vi s-a stricat” si pe care ati vrea sa il inlocuiti cu altul nou care sa va duca la destinatie mai repede. Nu sunt eu cel care arunca cu bolovani d-le Rotaru. D-vs sunteti cel care arunca cu bolovanii gandirii comuniste si ai limbajului de lemn. Dumneavoastra sunteti cel care jigniti memoria zecilor de milioane de oameni care au murit in inchisorile si gulagurile comuniste din RO, Polonia, Cehoslovacia, Bulgaria, URSS, Ungaria, Korea de Nord, Vietnam, Cuba. Dumneavoastra jigniti milioane de cetati ai acestei planete care au suferit ororile sistemelui socialist/comunist si care nu mai vor sa mai aiba nimic de a face cu acesta. Dumneavoastra sunteti cel care atunci cand nu aveti argumente recurgeti la “atac la persoana”. Dumneavoastra sunteti cel care nu stie ce vreti de la viata. Dumneavoastra sunteti cel care faceti confuzia intre o democratie in care un partid de stanga poate junge la putere si sa implementeze programe cu caracter social si o societate socialsta/comunista in care partidul socialis/comunist preia puterea si controlul asupra tuturor mijloacelor de productie, resurselor naturale, bunurilor de consum si cetatenilor. Dar nu are sens sa mai continui pentru ca nu veti intelege niciodata cauza pentru care sistemul socialist/comunist, desi teoretic este sistemul ideal, nu va avea niciodata sanse de reusita. O sa v-o spun pentru ultima oara. Omul NU ESTE PERFECT. Iar intr-o societate in care nu exista pluralism politic , intr-o societate in care partidul unic este la putere (a se citi sistem socialist/comunist), ei bine in acel moment persoana aflata la putere instaureaza dictatura. Din aceasta cauza d-le Rotaru socialismul/comunismul nu poate fi implementat.
  Va urez o viata mai buna in lumea d-vs ideala unde va doresc sa traiti fericit, brat la brat cu Marx si Engels si cu carmaciul unic, pana la adanci batraneti. Noi muritorii o sa continuam sa ne traim viata in amaratul de “iad” capitalist unde munca ne este recunoscuta si platita dupa calificare si capacitate si unde putem sa ne exprim liber opiniile si sa progresam atat economic, cat si cultural si spiritual.

 30. Gigi B. said:

  Domnule Aurel Cernea, nu va dau dreptate. Si nu în privinta lui Dan Rotariu, ci a opiniei d-voastra. Afirmând ca “sistemul socialist/comunist, desi teoretic este sistemul ideal” cred ca faceti o MARE greseala. Nicidecum acest sistem nu este ideal (în teorie binenteles). Pentru ca nu încurajeaza indivizii la munca, ci din contra….la lene. Egalitatea trebuie privita NUMAI ca cea juridica si de sanse si nicidecum cea materiala. Cel mai corect sistem este cel în care oamenii sunt liberi din punct de vedere juridic si sunt încurajati de catre sistem sa munceasca si deci sa se integreze si sa câstige. Un individ se construieste si se integreaza social NUMAI si NUMAI prin munca si prin activitatea profesionala. Asa ca mai bine sa lasam teoriile si vorbele si sa trecem la treaba….

 31. bellevue.wa. said:

  Cind am inceput sa citesc GAZETA DE SUD si am dat de articolele dlui.CEZAR AVRAMESCU am crezut ca am de a face cu un Carageale al timpului nostru la inceput chiar am scris cind citeam cu prietenele mele ne descreteam fruntile dar, daca stai si te gindesti la cele scrise de MARELE CEZAR AVRAMESCU iti dai seama cum o duc frati nostri romini si de cine ii conduce :”ca cei de SUS ” nu ii intereseaza viata celor “multi”ci nu mai cum sa -si mareasca avutiile si uite asa ii vezi peste noapte miliardari si cu mosteniri de la matusi foarte bogate lasindule mostenire sute de mii de euro si tot ei bat toba cu democratia dar totul este nu mai APA DE PLOAE
  ori basme de adormit……nu mai copii nu.

 32. robert constantin said:

  domnule Notaru observati ca toti cei ce au scris aici, au scris chestiuni logice, au polemizat mai mult sau mai putin, s-au inscris intr-o confruntare de idei, decenta si binevenita; toti cu exceptia dumneavoastra !
  cum va explicati ca numitorul comun al tuturor celor care au scris azi aici il constituie dezaprobarea si dezavuarea dumneavoastra ?
  de ce nu stati linistit sa va vedeti de treburile casnice, si scrieti pe acest forum acoperindu-va de ridicol ?
  va credeti un neinteles, un vizionar ? sunteti doar un penibil cu gandire retrograda !
  felicitari sincere celor ce au combatut azi pe acest forum, insa din pacate domnul notaru nu puteti pricepe mesajul lor !

 33. Aurel Cernea said:

  D-le Gigi B. Cand am spus “teoretic” ma refeream doar din punct de vedere umanitar si intr-un fel religios. Ca sa fiu mai explicit, Dumnezeu ne indeamna sa fim buni cu aproapele nostru si daca avem doua haine iar cel de langa noi nu are nici una, sa ii dam una dintre haine acestuia. Sau o alta motivatie ar fi ca suntem toti egali in fata lui Dumnezeu. Asta am tot incercat sa ii demonstrez domnului Rotaru, ca pana cand vom ajunge in fata lui Dumnezeu, traim pe pamant, unde oamenii nu sunt egali, unde fiecare individ este unic in felul sau si unde fiecare individ are dreptul sa aleaga liber intre a progresa sau a astepta sa ii se dea de “pomana”.

 34. Radu Notaru said:

  Am revazut azi filmul Fahrenheit 9/11. Pe multi ii ase****sc cu Layla Pendersen. Adica numai dupa ce ireparabilul se produce cei de genul Layla Penderson pot intelege. Pana atunci inaltati zilnic steagul SUA si nu cumva sa il lasati sa atinga pamantul. Scuze pentru anteriorul mesaj, graba de a nu intarzia la o intalnire l-a transformat aproape de neinteligibil. Cu greu se descifreaza, dar daca tot afirmati ca sunteti isteti demonstrati punand capul la contributie.

 35. tase din pielesti said:

  Placut. Literatura de citit in personal, de la bordei pina la gara la Pielesti ,ca sa nu se plictiseasca cei cinci navetisti ramasi. Dintre ei doar unul a citit si are subiect de discutie in jumatatea de ora pina in sat.
  Ziaristica de provincie sufera de curajul pe care ti-l da banul celui care vrea sa scri dupa cum ii bate lui vintul. Altfel e laba de urs, vorba aia …O neutralitate naucitoare pentru poporeanul care vrea lucrurile cit mai clare, mai dintr-o bucata…
  Ca teorema lui Thales…O placere de citit.

 36. Radu Notaru said:

  d-le Aurel Cernea, nu intamplator vorbeam, mai demult, de legatura intrinseca dintre cauza si efect. Din pacate trebuie sa va aduc aminte ca “gulagurile comuniste din RO” de care aminteati au rezultat ca efect al cauzei: uciderea a 1253 de comunisti in inchisorile Sigurantei in perioada 1925 (la un an de la interzicerea PCR) – 1944. Adica dupa 20 de ani de gulag capitalist, comunstii au condamnat adversarii politici pe o lege identica cu cea care fusese adresata lor: interzicerea activitatii politice. Adica au dat inapoi exact ceea ce primisera! Pe de alta parte mai multe zeci de milioane au ucis prietenii si gazdele dvs., americanii, in Vietnam, Coreea de Nord, Iraq, Japonia (prin bombele atomice), Afganistan, Iugoslavia, Cuba. Din pacate, nici acum americanii nu au inteles ce au popoarele ocupate cu ei (exact ca in Fahrenheit 9/11). Teoria SUA ca au venit sa elibereze popoarele nu poate minti decat retardatii. Cuba astazi e supusa unui embargou drastic care a avut si efecte benefice (tot raul e spre bine) independenta energetica a Cuba, dupa traversarea unei perioade aproape imposibile datorita faptului ca SUA, fara nici un mandat ONU, nu le da dreptul sa exporte sau sa importe. In Cuba sunt sute de oameni care au murit din cauza lipsei de medicamente dictate de americani. Cetateanul de rand american nu poate intra in contact cu realitatea Cubei pentru ca, practic, nu i se da voie sa calatoreasca decat dupa ce, teoretic, trece de scheme birocratice complicate menite sa il dezarmeze, instituite de statul american. Faceti rost de filmul documentar Fahrenheit 9/11 si mai vorbim apoi de idealuri de genul capitalism cu fata umana, democratie si libertate aplicate strict in SUA. Si pentru ca trebuie sa va arat ca am invatat din greseli, gandesc ca sistemul socialist, in viitor, trebuie sa aiba 2 partide PCR1 si PCR2 care sa participe intr-o competitie adevarata cu programe diferite si astfel sa existe opozitie reala. Iata pluralismul politic care o sa faca ca dictatura, cea care nea deranjat pe amandoi, sa nu mai existe. Pai ce in SUA e altfel? Numai ca sistemul economic socialist, desprins de dictatura, o sa permita o dezvoltare spectaculoasa a tarii, ceea ce o sa creeze bunastarea poporului, pana la ultimul cetatean. Da aveti dreptate socialismul e adevarata practica ideilor lui Hristos. Si eu militez pentru a ne apropia de idealul raiului, inca de aici, pe pamant. Nu am gresi cu nimic daca societatea organizata de noi, aici, ar fi una mai dreapta decat capitalismul. Exista o dinamica a transformarilor care nu poate sa faca ca socialismul sa stea pe loc. Organizarea sociala si economica se transforma permanent si tocmai de aceea trebuie avut in vedere ca societatea socialista viitoare sa aiba mecanismele necesare autoreglarii, fara ca sa mai produca sincope de gen 1989 sau intoarceri la organizari sociale inapoiate, gen capitalism.

 37. Aurel Cernea said:

  Pana aici d-le Rotaru!!! Va rog sa nu il amestecati pe Domnul nostru Iisus Hristos in magaria comunisto-socialista. Mai ales cand o asemenea alaturare vine de la unul care se declara ateu pana in maduva oaselor, de la unul care nu crede in rai sau in iad. Sau de ieri pana astazi v-ati schimbat cumva parerea si v-ati dat seama ca Dumnezeu exista si la fel ca politicienii nostri atat de dragi va dati dupa cum bate vantul? Imi cer scuze restului cititorilor pentru ca intervin iarasi dupa ce spusesem ca nu voi mai polemiza cu d-vs, dar un asemenea afront nu putea fi lasat netrecut cu vederea. Din acest moment chiar nu voi mai polemiza cu o persoana care nu are curajul de a-si exprima parerile decat folosind pseudonime ci ma voi margini la a rade cu pofta nebuna la fiecare postare patetica a domniei voastre in paginile acestui ziar.

 38. Radu Notaru said:

  pt L.F.G., comunismul inseamna o societate deocamdata utopica, in faza in care suntem, pentru ca nu a fost niciunde pe Terra aplicata. Comunismul a fost doar enuntat. Pe scurt, in Comunism dispare armata, dispare statul, dispar granitele, dispare notiunea de natiune, dispare notiunea de proprietate, dispar inegalitatile pana la egalitatea perfecta, inclusiv in modul de distributie a ceea ce societatea produce. In tot mesajul dvs. vorbiti ca ati trait in Comunism, ceea ce e complet fals. E adevarat ca asigurarea locului de munca pentru stagiari insemna in primii ani naveta, asa cum am facut-o si eu. Mai mult ati fost numita titulara acolo la tara, ca dvs. ati preferat suplinirea e doar refuzul dvs. de a sta la loc caldut cu WC in casa. Dvs. prin ce ati postat condamnati copii de la tara la indobitocire. Firesc este ca statul sa asigure scolarizarea copiilor de tarani si de aceea trebuia sa faceti naveta, ca doar nu doreati sa fiti direct de pe bancile facultatii inspectoare. Cititi cu atentie urmatoarele: La cati profesori li s-a dat suplinire, in timp ce peste 500 de posturi sunt blocate sau ascunse, in anul scolar 2005-2006? Aaaa, ati uitat! Ati obtinut prin dosar (nu prin concurs) un post de titular si acum sunteti directoare sau inspectoare PD-ista, din moment ce considerati ca atunci salariul era de mizerie si acum … probabil va lafaiti. Asa aveti ocazia de a primi inapoi ce ati dat, poate si peste. Mi-a placut ce expeditiva ati devenit in momentul in care ati ajuns la etapa actuala. Cu alte cuvinte ceea ce ati postat suna cam asa: Azi nu e bine, dar daca mie imi e bine ce mai conteaza. Retineti: socialismul e una si comunismul e alta. Daca dvs., care spuneti ca sunteti inalt educata puteti face astfel de gafe de la ceilati ce mai putem astepta?! Pana una alta faceti-va datoria la scoala. Am observat ca de cand nu mai e Calbureanu si au ajuns toti suplinitorii prin Craiova nivelul invatamantului a scazut sub orice prag acceptabil. Stiti ca am vazut o profesoara, asa cam de varsta dvs., de engleza, ca avea pe manuale traducerea cuvintelor scrise cu creionul deasupra cuvintelor tiparite pe carte? Si ea e titulara, titularizata pe baza de dosar, dupa ce facuse naveta si suplinire. Si vai cat ura comunismul (desi era la fel de superficiala ca si dvs, nestiind ce inseamna), si mai avea tupeul sa se uite de sus la suplinitorii care o depaseau profesional inzecit. Poate acum cu d-ra printesa Diana e perfect. Pai ne jigniti inteligenta, zau asa!

 39. Radu Notaru said:

  Fiti constant si dvs. intr-o postare anteriora aminteati de apropierea socialismului de conceptul crestin. si nu greseati. acesta e de fapt si socialsimul care se construieste impreuna cu biserica in Venezuela. Acolo biserica face parte din ecuatia socialista si nu se incerca inlaturarea ei asa cum gresit s-a incercat la noi. d-le Cernea fiti d-le mai degajat ce atata crispare. Pareti asa de crispat ca parca daca ati gresit o postare va taie cineva capul. Dati senzatia ca sunteti platit si e ultimul lucru care l-as crede despre dvs. Cat despre faptul ca eu cred din ce in ce mai putin in D-zeu nu inseamna ca sunt hot sau drac sau … Sunt un om normal. Pana la urma tot nu mi-ati explicat cum e cu Pacepa (ce nume de roman are!)? Il gasim prin gunoaie si mizerii atunci cand se va topi zapada metaforica din editorial?

 40. Gigi B. said:

  Bai Dane, nu-mi da exemplu Venezuela care este o tara în care 90 % din populatie traieste într-o saracie lucie. La limita de a crapa de foame. Am fost acolo de mai multe ori, ultima data chiar în vara trecuta…..Nu-ti dai seama cât esti de penibil si de mincinos……Iar daca esti un necredincios înseamna ca esti un mare mare egoist si ca traiesti numai pentru tine. Halal comunist !!!

 41. Gigi B. said:

  Dane, întoarce-te pe forumul tau de cacao al pas, pentru ca aici nu ai nici o sansa. Ideile tale sunt prea demodate si înguste…. Acolo macar ai câtiva servitori umili de tip Ionutz sau Costy care te aproba fara sa stie ce, cum sau de ce. Forumul GDS reactiile la articolele d-lui Avramescu sunt totusi doua locatii respectabile, hazlii si optimiste, ceea ce nu corespund deloc josniciei tale morale.

 42. elev-Craiova said:

  41 de comentarii si nume noi,polemici aprinse si “variatiuni” pe aceiasi tema din ce in ce mai elaborate.Circula pe telefonia mobila si pe internet “interviul” domnului Gigi B.-de fapt o ploaie de injuraturi scarboase la incercarea de dialog a unui “amarat’de reporter.Sunt fericit si cred ca si domnul R.N. ar trebui sa fie fericit ca domnul G.B. al nostru nu este acelasi G.B. mai sus amintit! Succes tuturor !

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 12 ianuarie 2006

Actualitate

» „De ce mi-l luasi, Doamne?“
» Luare de mita si trafic de influenta la Biroul pentru Straini Dolj
» Arestat pentru patru infractiuni
» Codurile IBAN ii baga in prelungiri pe finantisti
» Dosar penal la Serviciul Public Motru
» Bugetul Gorjului pe 2006, bazat pe fonduri europene
» Functionarii tineri, scoliti la Bruxelles
» Beneficiarii venitului minim garantat se considera nedreptatiti
» Fostul lider al minerilor – pus sub invinuire de DNA

Local

» Revolutionarii au ramas fara certificate
» RAT Craiova vrea sa dea pe autobuze ce ia pe microbuze
» Mai multa lumina in Petrila
» Scoli si gradinite paralizate de frig
» DSP Hunedoara monitorizeaza cazurile de viroze
» A fost gasita si cealalta fata disparuta
» Doi copii intoxicati cu monoxid de carbon
» Cristiana Bizu risca pedeapsa cu inchisoarea

Dolj

» CJ Dolj are fond de rulment de 120 de miliarde
» Angajari la Casa Judeteana de Pensii Dolj
» Scurte stiri

Gorj

» Gorjeni sclavi in Portugalia

Sport

» „Cu Stiinta pâna la moarte!“
» „Mi-am propus cât mai multe goluri“
» De pe „Santiago Bernabeu“, pe… tusa
» Nici o schimbare de lider
» România s-a impus
» Pavel, in semifinale
» Hewitt, eliminat
» Ruga pentru Pandurii
» Au perfectat programul amicalelor
» Este asteptat si Gane

Bani & Afaceri

» Afaceri de succes cu ferme exotice de melci, broaste si chinchilla
» Doljul – record national la numarul exploatatiilor agricole

Sanatate

» Noutati pentru medici si pacienti in contractul-cadru
» Degeraturile, un pericol in sezonul rece
» Catina – beneficii pentru sanatate
» Sfatul medicului
» Rubrica asiguratului

Magazin

» Paradisuri turistice anonime
» Manastiri de poveste in Dolj
» Scurte stiri
» IA TE UITA!
» Bancul zilei
» Utile Craiova
» Centrul Craiovei – fara energie electrica
» Intreruperi programate
» Fereşte-te de radar!
» Audiente
» Mercurial
» Picatura de cunoastere

Top