14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiO scrisoare deja pierduta

O scrisoare deja pierduta

Conducerea PSD a anuntat ca i-a trimis presedintelui Traian Basescu o epistola prin care-i cere sa renunte la implicarea anticonstitutionala in viata politica interna. In cazul oamenilor simpli, gestul de a compune o scrisoare, a o viri intr-un plic si a o pune la posta e presupus ca fiind unul discret.


Conducerea PSD a simtit nevoia sa convoace o conferinta de presa pentru a dezvalui cu huruit mediatic o intreprindere de ordin postal.


Publicitatea facuta momentului nu poate fi explicata doar prin credinta politicienilor ca ei sint altfel decit oamenii simpli. Pe linga utilizarea unui mijloc de lupta politica – scrisoarea deschisa – conducerea PSD a avut serioase motive de a nu pastra discretie asupra corespondentei sale cu Palatul Cotroceni:


1) s-a temut ca scrisoarea nu va ajunge in miinile lui Traian Basescu, pentru ca la usa prezidentiala sta ca un senzor de veghe Elena Udrea. Distinsa consiliera are misiunea de a tria hirtiile trimise domnului presedinte de cetateni, institutii, partide politice si, evident, admiratoare. Cum sta bine unui sfetnic al unui barbat de stat, Elena Udrea il menajeaza pe domnul presedinte, preocupata, ca de altfel intreaga tara, de pastrarea intacta a energiilor interioare ale lui Traian Basescu.


In consecinta, Elena Udrea da deoparte, zimbind gales unui gind de care numai Domnia sa stie, inscrisurile care vin de la dusmani si cele care vin de la admiratoare.


Conducerea PSD a presupus, asadar, ca scrisoarea sa deschisa, indraznind sa-i ceara ceva imperativ lui Traian Basescu, ar putea sa fie data deoparte de Elena Udreea.


2) a vrut sa stie nu doar institutia ocupata cu dezlipitul plicurilor pe sest ca Traian Basescu a fost somat in scris, dar si intreaga natiune. Drept care, conducerea PSD a convocat o conferinta de presa pentru a face public gestul cu scrisoarea.


Primul motiv mi se pare nitel exagerat. Chiar daca Elena Udrea ar fi dat deoparte, in calitate de consilier prezidential, epistola PSD, tot i-ar fi zis de ea lui Traian Basescu. Intr-o alta ipostaza decit cea din statul de plata si, evident, in alt cadru decit cel atit de lipsit de romantism precum Palatul Cotroceni.


Al doilea motiv mi se pare insa de-a dreptul fantezist. Daca PSD a socotit ca gestul de a anunta trimiterea unei scrisori deschise la Cotroceni va avea eficienta politica se insala.


Natiunea are alte probleme decit aceea de a sti daca scrisoarea a ajuns sau nu la destinatar.


Ca, de exemplu, problema plinului la benzina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII