15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

KO Ploiesti

Inainte de inceperea acestei editii de campionat, in seria B2, Craiova si echipele Ploiestiului, in primul rind Petrolul, dar si nou infiintata Astra, pareau pretendentele la promovarea in Divizia A. De fapt, se vorbea ca acest campionat va sta sub semnul luptei dintre Petrolul si Universitatea, aceste doua grupari manifestindu-si intentiile de a reveni pe prima scena fotbalistica, acolo unde atit oltenii (in patru editii: ’74, ’80, ’81 si ’91), cit si ploiestenii (in trei editii :’58, ’59 si ’66) au cistigat titlurile nationale. Pe la colturi se vorbea ca va invinge echipa care va fi cel mai bine organizata… Cei implicati in fotbal, din Craiova si nu numai, cam stiu la ce fac referire.


Pina una alta, oltenii sint in vina, iar (si) la capitolul „organizare“ au dovedit ca stiu ce trebuie facut. Foarte bine! Ca oltenii nu sint foarte iubiti la FRF, asta-i o alta poveste, care s-a vazut in cazul judecarii incidentelor de la meciul din Cupa României de la Corabia.


Revenind la intrecerea din B2: dupa aceste prime patru etape, oltenii au invins Ploiestiul, ca sa zic asa. Ma refer la victoria Universitatii asupra Astrei (la Ploiesti) si surprinzatoarea infringere a Petrolului, acasa, de nou-promovata CSM Rimnicu Vilcea! Petrolistii s-au si organizat, dar valoarea si norocul au fost de partea vilcenilor. Oltenii din Rimnicu Vilcea i-au invins si pe cei de la Astra (la Rimnicu Vilcea). Nu trebuie insa sa ne imbatam cu apa rece, campionatul este abia la inceput, mai sint 26 de etape de disputat. Ploiestiul, ca si echipa din Otopeni, nu si-au spus ultimul cuvint…


Dupa aceste sase victorii ale craiovenilor (patru in campionat si doua in Cupa României), un post local TV s-a si grabit sa titreze pompos si aiurea „Renaste Craiova Maxima“, iar intr-un cotidian de sport Jaber a fost comparat cu Camataru! Ma bucur pentru reusitele irakianului, dar pina la a-l compara pe Salih, asa cum s-au grabit unii si cu Njock, cu golgheterul „Craiovei Maxima“ este cale lunga. Camataru a inscris numai in campionatul românesc 198 de goluri, plus cele marcate in campionatele Belgiei si Olandei. Sigur, acum „Cami“ a ajuns, in opinia unor anonimi, un… anonim, dar in presa locala a fost, in urma cu ani, denigrat pina si marele Ion Oblemenco.


Viata merge inainte, iar acum toate drumurile duc spre stadionul „Ion Oblemenco“, acolo unde speram sa vedem, din editia viitoare de campionat, jocuri de Divizia A.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS