10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiTrombonul luptei impotriva Coruptiei

Trombonul luptei impotriva Coruptiei

A trecut aproape neobservata de agerii nostri gazetari o stire ce mi se pare de o semnificatie exceptionala: Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a schimbat acuzatiile in cazul Corneliu Iacubov. Fostul patron al RAFO fusese arestat preventiv si, mai ales, dat pe toate posturile tv sub invinuirile de delapidare in forma calificata si spalare de bani.


Miercuri insa, cind Corneliu Iacubov a venit la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a avut surpriza (deloc neplacuta) de a afla ca-i invinuit doar de complicitate la abuz contra intereselor persoanelor si spalare de bani.


Trimis in instanta sub o asemenea acuzatie, Corneliu Iacubov risca doar o amenda penala.


Cazul RAFO a fost unul dintre cele mai mediatizate cazuri din istoria postdecembrista.


Ceea ce s-a numit Afacerea RAFO a devenit subiect de controversa acerba intre cei doi candidati la jiltul de la Cotroceni. In interventiile din campanie, cel care va pune piatra de temelie a politicii de bodega a facut din RAFO simbolul coruptiei pesediste si din Corneliu Iacubov, dusmanul de clasa al natiunii române.


Dupa instalarea noii Puteri, Corneliu Iacubov a fost arestat in direct la tv si dus la penitenciar cu catuse cit mai ostentative. Risipiti prin berarii, românii au avut o noua tresarire de satisfactie: un corupt era dus la ghilotina oprobriului public.


Dupa un timp, Corneliu Iacubov a fost pus in libertate. A fost acesta primul pas pe drumul contradictiei dintre huruitul mediatic si realitatea judiciara.


Acum, Corneliu Iacubov e trimis in judecata sub o acuzatie pentru care s-ar putea pricopsi doar cu o amenda. Si avind in vedere ca judecatorii sint mult mai corecti decit procurorii, nu-i exclus ca fostul patron al RAFO sa fie achitat.


In toata tarasenia asta nu trebuie sa ne scape un amanunt: micsorarea acuzatiilor e opera procurorilor si nu a judecatorilor. Daca si cei care l-au trimis la puscarie se multumesc acum doar cu o acuzatie banala inseamna ca fostul patron al RAFO e nevinovat.


Cum se explica atunci imensul taraboi de acum citeva luni? Prin nota de esenta a ceea ce se numeste lupta impotriva Coruptiei: zgomotul.


Asa cum s-a intimplat sub regimul CDR, regimul Basescu lupta impotriva coruptiei cu trombonul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII