24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiFoaie verde hidrogen, ma simt putin alogen

Foaie verde hidrogen, ma simt putin alogen

Omul cit traieste invata, daca are de unde; si eu am avut saptamina aceasta multe de invatat dintr-un articol publicat intr-un ziar central, scris de un cunoscut om politic si in acelasi timp un specialist recunoscut in structura apei. Articolul mi-a ridicat mie insumi o problema fundamentala. Autorul afirma ca alegatorii care l-au preferat pe Basescu sint „niste frustrati, veleitari ratati si idealisti complexati, culturnici exaltati si activisti schizoizi, intelectuali cu nume si agramati cu avere, juni teribilisti si senili frivoli“. Lucrul acesta este la fel de adevarat ca si faptul ca in Bucuresti apa are doi atomi de hidrogen. M-am intrebat carei categorii din cele enumerate mai sus fac parte; am eliminat multe dintre ele, dintre care si aceea a senililor frivoli, si am ramas la convingerea ferma ca sint un june teribilist.


Prin antiteza, cei care l-au votat pe Bombonel sint oameni de inalta calitate. De aici rezulta ca emigrantii români din Canada, Franta, SUA apartin uneia dintre categoriile de mai sus (in Canada, Bombonel a fost votat in procent de sub 10%, deci de membrii ambasadei si ai consulatelor).


Cred totusi ca greseala autorului a fost determinata de pasiunea sa pentru gaze; el a vrut sa spuna „halogen“, nu „alogen“. Dar, democratic, am si eu dreptul sa fiu alogen asa cum altii au dreptul sa fie pesedisti.


Tot din articol aflam ca lucrurile merg prost fiindca Basescu e tatar; ceea ce nu se poate spune despre Iliescu si Nastase. Ei nu erau tatari, dar lucrurile tot prost mergeau.


S-a spus ca acest articol a fost o greseala; slava Domnului, eu credeam ca a fost o eroare. Si cind colo este o oroare.


Dar, ca sa fim drepti, recentele declaratii ale lui Nastase ne fac sa regretam profund ca la ultimele alegeri n-au existat mai multe urne mobile si mai multe autobuze electorale. Omul acesta spune niste lucruri de o adincime si profunzime remarcabile. Ca de pilda observatia ca privitul la televizor provoaca leziuni ale picioarelor; o cugetare atit de profunda l-ar fi putut face invidios si pe Kant. Am vrut sa verific si eu aceasta teorie si am privit la televizor, cu aprobarea domnului Ralu Filip. De unde am aflat ca in Belgia muribunzii beau Stella Artois. Si ca Vanish curata petele de murdarie si de aceea acest produs e preferat de unii parlamentari si oameni politici.


Tot Arogantu’ ne spune ca legaturile lui cu Prostanacu’ se realizeaza pe cai supra renale. Cutremurator efortul urologic pe care il consuma in aceasta operatie de comunicare. Au ce au cei din Tartasesti cu aparatul urinar; caci distinsul sau consatean Bivolaru-Urina comunica sub renal cu adeptii si mai ales adeptele sale.


Si totusi am ramas la televizor si nu regret; am aflat multe lucruri. Ca, de pilda, faptul ca de Craciun vom avea alegeri anticipate. Aceste anticipate prezinta un paradox; sint necesare si deci nu trebuie sa aiba loc. Da’ de ce de Craciun, cind se sacrifica porcii? Purtatorul de cuvint al PSD a recunoscut ca partidul sau a pus pumnul in gura presei; dar n-a specificat cind il va scoate.


Sa fim totusi realisti si toleranti; toti putem gresi. Ca de pilda conducerea Gazetei de Sud care imi propune sa scriu si joia, si simbata. E totusi greu sa scrii un singur articol prost pe saptamina; dar ca sa scrii doua articole proaste iti trebuie multa inteligenta. Ceea ce la mine constat cu durere ca nu e cazul.


Si totusi am gasit rezolvarea; ca sa scriu prostii n-am decit sa prezint realist si neprelucrata activitatea politica din România.


Si ne iarta noua greselile noastre, caci si noi, la rindul nostru, nu iertam greselile apropiatilor si departatilor nostri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII