10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Logica aiurea

Ca reactie la decizia lui Calin Popescu Tariceanu de a nu mai demisiona, presedintia a emis un comunicat prin care se exprima regretul ca a fost ratat momentul oportun pentru obtinerea unei majoritati confortabile.


Soldateii de plumb din PD s-au si pus in miscare, ca intorsi cu cheita, pentru a multiplica pe micile ecrane regretul prezidential. Sint si pe la liberali cetateni gata sa lacrimeze la gindul ca decizia lui Tariceanu a lipsit Alianta de o victorie in alegerile anticipate.


Rationamentul de sub obrazul mihnit, ba chiar plins uneori, suna cam asa.


Alegerile anticipate ar fi adus Aliantei o victorie zdrobitoare.


Prin decizia lui Tariceanu s-a ratat momentul oportun de a declansa anticipate.


Calin Popescu Tariceanu ne-a frustrat de o victorie zdrobitoare.


Jos cu Calin Popescu Tariceanu!


Mai sa fie! Exclamam noi, care am facut nitica logica, zisa si aristotelica.


Din cite stim, anticipate sau la termen, alegerile parlamentare sint in ultima instanta o confruntare intre mai multe forte politice adversare. Asta, desigur, in statul de drept. In statul comunist, alegerile erau simple. Se reduceau la o competitie in care Partidul Comunist se intrecea cu el insusi.


Daca demisia premierului Tariceanu ar fi dus la anticipate organizate de Partidul Comunist Român, am fi fost indreptatiti sa declaram ca s-a ratat momentul oportun pentru o victorie zdrobitoare.


Indiferent de ce ar spune sondajele de serviciu si analistii din debara, nimeni pe lumea asta nu putea garanta ca, in eventualitatea anticipatelor din 16 octombrie, Alianta ar fi cistigat cu peste 50%. In noiembrie 2004, D.A. a obtinut 32%. De unde sa ia, dupa sapte luni de guvernare cu probleme, inca 20%?


Dar chiar daca am admite ca acum Alianta ar obtine peste 50%, nu rezulta automat ca va avea acelasi scor peste ditamai patru luni. Inundatiile au dovedit ca nimeni nu poate sa prevada hachitele vietii. Cine garanteaza ca in patru luni nu se va intimpla nimic defavorabil Aliantei?


Regretul pentru asa-zisa ratare a victoriei de la anticipate e ca si cum un cetatean s-ar sinucide, pentru ca n-a jucat la loto duminica asta si din aceasta cauza n-a putut deveni milionar. In euro!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII