22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiEschiva lui Solomon

Eschiva lui Solomon

Vrea nu vrea, Antonie Solomon este primarul in al carui mandat Universitatea a retrogradat din Divizia A. Sau, dupa judecata sa, Craiova a ramas fara reprezentanta in Divizia A. De ce dupa judecata sa? Pentru ca, din mai multe declaratii ale sefului orasului, orice echipa de valoare ar veni si ar juca partidele de pe teren propriu pe „Ion Oblemenco“ va fi la fel de mult sustinuta de olteni. Solomon poate pretinde insa doar ca respectiva echipa ar avea spectatori, dar nu si suporteri.


Din zbaterile sale recente, a se intelege negocierile cu Gino Iorgulescu, reiese ca lui Solomon nu ii convine deloc ca urbea-i proprie, aflata in primele zece ale tarii ca populatie, sa nu fie in primele 16 la fotbal. Cu atit mai mult cu cit, in acest sport, Craiova se afla pe podium, intr-un clasament neoficial al ultimilor patru decenii. Indiferent de bugetul anual al orasului sau de eventualele rectificari ale acestuia.


Nimeni nu poate spune ca actualul primar poate fi pus in fruntea listei responsabililor pentru retrogradarea Stiintei, dar nici nu poate fi absolvit de orice vina. De fapt, ce a deranjat mai mult a fost reactia sa fata de situatia in care a ajuns Universitatea, una a unui suporter obisnuit, nu a unui factor de decizie in oras. Citeva declaratii prin care il condamna pe Dinel nu sint de ajuns . O dezaprobare sau o injuratura la adresa „groparului“ Stiintei, oare doar atit valoreaza posibilele voturi ale sutelor de mii de oameni care tin cu aceasta echipa.


Gravitatea cu care a vorbit de cheltuielile de la buget pentru preluarea echipei nu ne-a impresionat. Toti cei care se pricep cit de cit la fenomen stiu ca din drepturile de televizare, abonamente si sponsori poti tine fara probleme o echipa in prima divizie. Cu conditia ca manageriatul clubului sa fie facut de profesionisti, care sa aduca sponsorizarile necesare. Si sa fi afirmat ca nu ar putea gasi acei manageri capabili sa gestioneze fondurile ar fi fost o bila neagra pentru primar.


Asadar, daca i se poate imputa ceva lui Solomon, este lipsa de implicare. Totusi, cam asta asteapta alegatorii de la omul pe care il pun in fruntea comunitatii, sa se implice in problemele lor. Iar Universitatea a devenit de mult o problema a Craiovei. Cam de cind nu mai apartine craiovenilor. La viitoarele alegeri majoritatea isi va aminti aceasta „eschiva“. Memorabila este mutarea Stiintei in B2, nu mutarea calului lui Mihai Viteazu cinci metri mai incolo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU