17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiIn politica nu exista prietenii

In politica nu exista prietenii

Intr-un soi de epistola destinata lui Valentin Nicolau, Lucia Hossu-Longin (pe care voi continua sa o admir neconditionat) isi exprima nemultumirea, pentru ca nu poate afla de la TVR „ce mai face presedintele României, Traian Basescu“. Distinsa jurnalista si realizatoare TV denunta absenta inaltului personaj de pe micul ecran ca o dovada evidenta ca institutia se afla sub control PSD.


Pe vremuri, Televiziunea Româna, si nu numai ea, era obligata sa dea curs criticilor aduse de catre oamenii muncii. Un om al muncii a criticat joia trecuta, dimineata, TVR ca nu ni-l da pe Traian Basescu. Seara, TVR s-a executat cu brio. Timp de o ora si ceva, ni l-a dat pe Traian Basescu. Si pentru ca domnul presedinte trebuia sa nu fie tulburat nici cu o virgula in a ne spune ce mai face, emisiunea a fost un dulce taifas, cu intrebari gen nu-i asa? In legendarul stil al dialogurilor lui Ion Iliescu si Adrian Nastase la TVR. Atit de bine s-a simtit Traian Basescu in studioul institutiei al carei sef vrea sa-l decapiteze, incit si-a permis sa repete uneori, cuvint cu cuvint, raspunsurile date cu o seara inainte unui interviu luat de Emil Hurezeanu pe Europa FM.


Ca si cu o seara inainte, Traian Basescu a avut cuvinte deosebit de aspre despre felul in care Calin Popescu Tariceanu a gestionat ceea ce s-a numit criza inundatiilor. Observatiile domnului presedinte au fost absolut corecte. Intr-adevar, guvernul n-a actionat „ca o echipa unitara, sub o conducere unica“. Intr-adevar, guvernul e aparent dispersat, fiecare ministru vorbind de ale lui si in felul lui.


Se intelege ca-n viziunea lui Traian Basescu principalul responsabil pentru aceasta brambureala a fost premierul Calin Popescu Tariceanu. Domnia sa a fost facut responsabil, pentru ca „nu s-a dat acea senzatie de forta in confruntarea cu fortele naturii“.


Fireste, daca am fi liceene amatoare, ne-am intreba de ce nu a spus Traian Basescu aceste lucruri chiar din debutul crizei. In aceeasi emisiune, domnul presedinte ne-a marturisit ca se intelege foarte bine cu premierul, ca intre dinsii exista o colaborare perfecta, ca in fiecare miercuri se intilnesc pentru a discuta problemele tarii. Noi sintem insa barbati hirsiti intr-ale politichiei. Si dintr-o intreaga experienta de viata si de lectura, stim ca intre oamenii politici nu exista gesturi de prietenie, nici macar de fratie. Ar fi fost de mirare ca un politician precum Traian Basescu sa-l invete pe Calin Popescu Tariceanu ce sa faca si ce sa dreaga. Politician innascut, altfel spus nemilos in batalia pentru putere, Traian Basescu l-a lasat pe premier sa-si fringa gitul. Apoi, la finele crizei, a aparut in fata natiunii si i-a mai administrat o lovitura lui Calin Popescu Tariceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII