14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiSuporteri din toata tara, uniti-va sau emigrati!

Suporteri din toata tara, uniti-va sau emigrati!

Tot mai multa violenta pe stadioanele românesti. Din ce in ce mai multe proteste. Suporterii isi striga durerea in peluze. Durerea si dragostea. Tradati de jucatori, presedinti si patroni, au ramas doar ei sa reprezinte culorile echipelor. Daca isi proclama iubirea prin mesaje sau coregrafii, nu sint bagati in seama. Daca protesteaza, sint blamati. Apare imediat la tv cite un analist din afara fenomenului care sa ii puna la colt. Cine sint acei derbedei, ce, ei baga bani in fotbal? Intr-un fenomen aflat in continua degradare, retrogradarea Stiintei poate fi considerata un protest.


Pina si fanii stelisti si dinamovisti s-au saturat de minciuna. Tinara generatie s-a trezit. Nu mai vor campionate luate prin diverse birouri sau Cupe decernate dupa retrageri de pe teren. Este antologica atitudinea lui Andone la o conferinta de presa recenta, prin care ruga lumea sa vina la stadion, socat ca echipa campioana are o medie de o mie de spectatori pe meci.


Cei mai pasivi dintre microbisti s-au lasat. Stau acasa, se refugiaza pe un canal care da meciuri de afara si asteapta. Asteapta izbavirea. De ei, de cei care cred ca acest fenomen este facut sa le serveasca lor interesele. De acolo, din fotoliu, spun ca vor mai lua drumul stadionului „cind o sa mai fie fotbalul de al’data“. Dau insa dovada de lasitate. Ei stiu ca acolo, la stadion, mai sint citiva tineri nebuni, pe care chiar ei ii denigreaza citeodata, dar in sufletul lor stiu ca de la acei ultrasi asteapta o revolutie si in fotbal. Un moment 1989 care sa ii scape de padureni, dinei, netoi sau borci (cu b sau cu p, dupa preferinte).


Daca acestor copii nu li se vor alatura cit mai repede cei care tind sa uite drumul stadioanelor, acea revolutie nu va veni niciodata. Netoiu i-a numit „golani cu cazier“, Gigi Becali le spune „bagabonti betivani“, Borcea a inceput sa-i „educe“ prin intermediul bodyguarzilor. Dinel nici macar nu a catadicsit sa-si trimita „negociatorii“. I-a batut chiar el. Cind a vazut ca oltenii nu stiu nici de bataie, doctorul in inginerii i-a lovit unde ii durea mai mult. Si-a batut joc de 41 de ani de istorie, de sute de mii de oameni care intreaba in fiecare zi ce se mai intimpla cu aceasta echipa.


Nu-i lasati sa transforme definitiv fotbalul in buticuri proprii. Alaturati-va putinilor rebeli ramasi sau alegeti-va alta echipa, alte culori, alta credinta. Uniti-va sau emigrati!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU