17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiDe la Feleaga la Contra

De la Feleaga la Contra

Sa spunem ca asa a fost sa fie, adica sa retrogradam dupa 41 de ani neintrerupti in prima liga, ar fi o explicatie simpla si destul de prosteasca. De miercuri, dupa rusinea din meciul cu FC Brasov, ne-am cam luat adio de la Divizia A, iar partida de simbata seara ne-a pus la punct iluziile. In ultimele jocuri, am fost parasiti si de orice bruma de sansa. Se spune ca norocul si-l face si omul si ca, de multe ori, norocul inseamna stiinta… Ei bine, Stiinta noastra nu a avut in acest campionat de nici unele. Este adevarat ca in numai in acest retur ne-au fost furate de arbitrii FIFA (la Cluj, Iasi, chiar si Bacau) citeva puncte importante (vreo sase), dar vina se afla tot in curtea noastra.


Fara suparare, dar sa joci 25 de meciuri oficiale in campionat si sa reusesti doar patru victorii… Ce inseamna inceput cu adevarat de profesionism s-a vazut in aceasta iarna la clubul din Timisoara, iar lupta pe teren intre neexperimetatul Feleaga si internationalul Contra, din meciul de simbata, explica de ce Poli are viitor si noi n-am reusit nici sa ne salvam.


Dupa toate probabilitatile, parasim prima scena cu capul sus, dar la ce ne ajuta asta? In „Cartea neagra a Universitatii“ vor ramine inscrise multe nume de pe Unirii 86 – de la Staicu pina la ultimul jucator – dar nu toti sint vinovati.


Ca sa fim corecti, trebuie spus insa ca tot ceea ce s-a intimplat acum la Craiova este un cumul de erori al ultimilor ani. Din 1997, Universitatea a intrat pe mina unor investitori inclinati mai mult spre combinatii paguboase pentru clubul care a facut performanta in Europa. Bine zicea Tilihoi intr-un interviu: „Niste «prosti» au luptat pina la sacrificiu ca sa duca Universitatea in Europa, iar altii destepti, dupa ani, culeg roade. De fapt, multi au venit la Universitatea Craiova dupa firma, asta-i adevarul… Si sa-si salveze curu’ de la matrapazlicurile pe care le-au facut in afara fotbalului, chiar politic!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU