13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiCind manipularea ia locul sinceritatii

Cind manipularea ia locul sinceritatii

Tragedia din Timis ne-a dezvaluit ca sub puterea scapararii unui fulger unul dintre mijloacele de manipulare a opiniei publice de catre actuala Putere, infinit mai bine pregatita decit fosta Putere pentru a abate atentia de la propriile erori.


Inca din primele zile ale inundatiilor s-a conturat tabloul incapacitatii funciare a autoritatilor locale si centrale de a administra o criza. Intr-o inconstienta totala, apa a fost dirijata in asa fel incit sa inunde satele pentru a salva Timisoara. Operatiunile de alarmare a populatiei, mai intii si de evacuare, mai apoi s-au desfasurat intr-o brambureala exemplara. De la Bucuresti, de la sefii cei mari, n-a venit nici un semn de preocupare sau de compasiune. Abia dupa vreo zece zile, cind televiziunile si ziarele au semnalat nemultumirea sinistratilor, presedintele si premierul au catadicsit sa mearga la fata locului. Mai bine nu se duceau. Traian Basescu a fost in trecere vijiita, venind din strainatate. Calin Popescu Tariceanu a gasit de cuviinta sa se ratoiasca la cei care i se plingeau ca-si pierdusera avutul.


Aceste slabiciuni ar fi fost acceptate pina la urma daca erau recunoscute, explicate ca derivind din lipsa de experienta. Românii i-ar fi inteles pe cei din noua putere. In definitiv, votind Alianta si pe Traian Basescu multi au stiut ca opteaza pentru o forta care nu sta stralucit la capitolul administrare a tarii, dar care, spre deosebire de …. organizatii anteriori, are calitatea de a fi sincera, de a fi corecta. Atuul major al noii Puteri – cel moral – s-a spulberat in clipa in care Gheorghe Flutur, Aurel Pana si Sulfina Barbu, in loc sa-si recunoasca greselile, au declansat o campanie de acuzatii la adresa fostilor demnitari. Evident, in analiza cauzelor care au provocat dezastrul, e musai sa intre si investigarea calitatii lucrarilor de indiguire. Daca se ajungea la concluzia ca dezastrul a fost determinat de lucrarile de mintuiala, demnitarii actualei Puteri erau indreptatiti sa se intrebe cum s-au facut licitatiile. Ei au pornit-o insa invers. Fara a ne dovedi ca dezastrul si-a avut cauza in lucrarile de mintuiala, la rindu-le provocate de deturnarea de fonduri, demnitarii de acum s-au apucat sa vorbeasca de contracte date fara licitatie, ba chiar si de vile construite cu materiale sterpelite de la diguri.


Somata sa aduca dovezi, numita Sulfina Barbu, pina mai ieri facatoare de cafele la Primaria Generala a Capitalei, a dat din colt in colt, sustinind ca a citit in presa. Numai ca distinsa a citit in presa reproduceri ale declaratiilor sale.


Prin aceasta tentativa de abatere a atentiei de la propriile slabiciuni, actuala putere a dovedit ca nu e cu nimic mai prejos decit fosta in materie de manipulare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII